Dit heeft de VVD in gedachten bij plan persoonlijke platen

Auteur: , 38 Reacties

Milli's vangen voor de staatskas was nog nooit zo makkelijk.

D5

We zitten volop in verkiezingstijd en dat betekent dat de programma’s van de verschillende partijen langzaam naar buiten sijpelen. Afgelopen week was de VVD aan de beurt. De voormalige partij van de auto’s wil graag gepersonaliseerde kentekenplaten gaan toestaan in Nederland.

De beweegreden voor deze move is ons inmiddels geheel duidelijk geworden. Mark heeft vast EkkerDirhams Eurotekens in zijn ogen. In Dubai heeft namelijk weer eens iemand een belachelijk bedrag neergelegd voor bovenstaande kentekenplaat met het nummer ‘D5’ erop. Gezien het bedrag dat de Indiase Balwinder (bazennaam) Sahani neertelde voor de plaat, gaan we er echter niet vanuit dat deze terecht komt op een Volvo S60 D5 uit 2000, maar eerder op een Rolls-Royce Phantom of iets dergelijks. Vooral omdat de koper dat zelf al heeft aangegeven.

Maar hoeveel telde Balwinder dan neer? Nou, 33 miljoen Dirham om precies te zijn, zo’n acht miljoen Euro. Hij komt daarmee met stip binnen in de TMF dag top 5 lijst van de duurst betaalde kentekens ooit. Het record staat nog steeds op naam van Saeed Al Khouri die in 2008 52,2 miljoen Dirham betaalde voor het kenteken met nummer ‘1’ in Abu Dhabi. Toentertijd vertegenwoordigde dat ook een waarde van een dikke acht miljoen Euro, maar om een of andere reden is onze munteenheid sinds 2008 kennelijk de vloer gezakt ten opzichte van de Dirham. Vreemd.

De autoriteiten van het Verenigd Arabisch Emiraat lachen zich ondertussen in hun vuistje. De Dubaise ‘Roads & Transport Authority’ (RTA) kondigde de veiling op Twitter al aan als ware het de kroonjuwelen van een voormalig koningin die verpatst werden. Miljoenen vangen voor zo’n nummertje is natuurlijk een makkelijke manier om de staatskas te vullen. Kunnen ze bijvoorbeeld weer een paar politieauto’s mee aanschaffen of iets dergelijks.38 reacties

Eindelijk! H4-R4M-B3
@baklava: D1CK8 0UT
@baklava: never forget
Op Schiphol staat een Range Rover met: KLM 787 erop. Ik neem aan van een piloot. Wel Belgische platen
@lekkerlinksrijden: ja piloten hebben helaas een slechte smaak
8 miljoen is net als 8 euro voor die olie sjeiks in het midden oosten. Als je 400 miljard heb, weet je van gekkigheid niet meer wat je ermee moet doen.
@ghost: het is natuurlijk een soort van investering, en niet weggegooid geld.
@ghost: Die 400 miljard is neem ik aan bij wijze van spreken.
@granlusso: spreekwoordelijk idd.
Ik hoop dat het doorgaat. Ik heb wel trek in zon plaat!
De hoofdlijnen verne#ken en dan met dit soort populistische marge politiek zieltjes proberen te winnen, mijn stem krijgen ze niet meer.
Maar ik wil wel kenteken RUTTE1000
Maar wat zijn ze dan van plan?
@dennisjuh95: komt niet echt terug in t stukje inderdaad..
@dennisjuh95: Waarschijnlijk dat ze hopen op dit soort bedragen voor kentekenplaten. Alleen zullen deze excessen nooit meer dan tien miljoen per jaar opbrengen, lijkt me.
Ik vind het huidige systeem wel goed, maar als er veel vraag naar is en mensen hebben het er voor over, tja dan moet je het doen. Zolang de namen maar normaal blijven. Dus niet dat mijn zoontje roept: pap wat betekent A6 M0CR0.
@hollandsemarokkaan: dus FCK-18AHE5j zie je niet zitten?
@nvn1993: en dat moet betekenen?
@spykerboy: fuck ibashj vermoedelijk
Dus de VVD heeft in gedachte dat wij 33 miljoen dirham gaan neertikken voor D5 op de plaat?
B1-00. Maar dan wel op een bak met uitschuifbare antenne aub.
Wat een gekkigheid
Als je vereenvoudiging, minder overheid en minder bureaucratie wilt, moet je dit niet willen.
Op zich een goed plan, al staan de registraties gekoppeld aan t voertuig. Beetje jammer als daar je droom staat te glimmen met kenteken I-LUV-HANS
@damrakker: in Zweden en Engeland ook, maar daar kan het ook gewoon
Sowieso onzin dat het noet mocht. En we komen al elke keer nummer platen te kort. Dus dit helpt wel een beetje. Zei/zij het erg weinig
Als ze in nl komen, ga ik mn best doen om de nummers 1 t/m10 te bemachtigen… Zullen vast goede beleggingen worden
Alleen kost het systeem omgooien teveel geld. De overheid en IT zijn al zo’n pracht combinatie, dus laat dit populistisch proefballonnetje maar voor wat het is. Enfin, dat weet Rutte ook. Maar leuk geprobeerd.
Nutteloze onzin wat mij betreft.
Bedrijven mogen zich aanmelden, voor een leuk bedrag per maand rijd ik voor je rond met “Coca-Cola” o.i.d.
Doen. Ik hoef het niet. Wel zin in extra geld in de staatskas. En lachbuien in de file om sukkels.
Mark Rutte, onze eigen polderlandse Donald Trump…

Dezelfde onnozele gemaakte lach, dezelfde loze beloftes en alles in de strijd gooien om kiezers te winnen.

Die kentekenplaten zijn weer een nieuw trucje om de automobilist te paaien en stemmen te winnen. Maar als de VVD weer aan de macht is is de auto gewoon weer een melkkoe en denkt Rutte:

“Grab them by the kl*ten, you can get them all”
@moveyourmind: werkelijk? Denkt Rutte?
@lekbak: is mij ook nog nooit opgevallen
Lekker belangrijk VVD, wat een K#t partij en volk zeg, met aan top gluipsteen Mark, incl. strak opgetrokken bovenlip tijdens een nep glimlach, brrrrrrrrrrrrr
Zijn er dan geen betere alternatieven in de gluipende, corrupte politiek: Neen, helaas Mark is de absolute top.
Dirham zit vast aan de dollar dus de euro/dirham koers volgt de euro/dollar koers. 3.67 dirham/dollar is de vaste koers. RTA is bezig met veel projecten waarvoor ze niet het benodigde geld hebben dus begrijp de verkoop van nummerplaten wel. Men moet rijkdom niet verwarren met schulden…goud wat hier blinkt maar vaak geleend goud.
Dan zou ik mijn Roemeense kenteken gebruiken voor mijn Nederlandse kenteken. CJ 90 PIC. Kejje lache in Roemenië.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).