Supercar-haat neemt ook in Monaco ernstige vormen aan

Auteur: , 59 Reacties

In Nederland ben je meteen verdacht als je in een 'half decent' auto rijdt en in Londen klagen de locals steen-en-been over revvende Arabieren. Gelukkig is daar nog die vrijhaven Monaco waar je je boot kan aanmeren en zonder problemen je dikke bak door de tunnel kan jagen...toch?

Lambo-Monaco

Nee dus. Zoals te zien valt op deze video stond er gedurende ‘Top Marques Monaco‘ namelijk een platte pet geposteerd aan de ingang van de beroemde tunnel waar de F1-bolides eens per jaar met een kleine 300 km/h doorheen blazen. De kleurrijke snelle auto’s die langs komen rijden krijgen over het algemeen een waarschuwend handgebaar om het ietwat rustiger aan te doen. Sommige bestuurders hebben minder geluk en mogen even parkeren op de rijke straten om een bekeuring in ontvangst te nemen, zoals een man in een relatief bescheiden witte S5 sportback ondervindt.

De actie van de Monegaskische sterke arm is een reactie op overlast door enthousiaste bestuurders van supercars die, aangespoord door het legertje spotters dat tegenwoordig kennelijk standaard rondhangt bij de tunnel, het gaspedaal te ver intrappen. Dit ongetwijfeld tot ergernis van de gevoelige oren van de jetsetters die zich gevestigd hebben in de mondaine stadstaat. De ongelukkigen die in de kraag gevat worden vriendelijk doch dringend verzocht 300 Euro in de oorlogskas van Prins Albert te storten. (via caradisiac.com)

Image-Credit: @basfransencarphotography via autojunk59 reacties

Snap best dat dit gedaan word, lijkt mij ook vreselijk irritant als dit dagelijks gebeurt.
Maar dat ene weekje top marques, dat moet kunnen toch?
@jasvl: we zullen jou een weekje per jaar naar Gordon laten luisteren, kijken of je dat nog steeds leuk vindt.
@awesome: haha nee bedankt, dat is natuurlijk een heel andere caterogie
@jasvl: Gordon is voor NL’se begrippen anders ook een topmerk. Ik denk niet dat er hier veel mensen zijn die meer verdienen dan wat Gordon jaarlijks bij elkaar harkt.
@jasvl: jaa en sommige komen best rustig aanrijden en zelfs hun worden aangehouden ??
Laten we eerlijk zijn. Ik hou super veel van auto’s, maar mocht ik het kunnen betalen doe ik die tunnel één keer en klaar. Gewoon echt zielig als je rondjes door een dorp gaat rijden met je 500k kostende pastaraket. Zeker als je weet wat voor heerlijke wegen er omheen liggen.
@fmgarcia: Pastaraket :)
@fmgarcia: Amen!!
@willeme: Ik weet dat ik hier voor het gros spreek gelukkig.
@willeme: hoe kom jij btw aan dat kroontje achter je naam?
@parttimeautospotter: hij heeft een duit in het zakje gedaan bij Autoblog HQ voor een adv.vrije app
@parttimeautospotter: hij is betalend lid
@parttimeautospotter: Omdat mijn oma vandaag jarig is.
@willeme:
Gefeliciteerd! en doe die leuke zus van je gelijk de groeten van me !
Gna
@willeme: wie had dat gedacht. autoblog.nl die de primeur heeft: Bea heeft ook nog een dochter!!!!1!!!11!!!!!
@lekbak: je weet dat Bea niet jarig is vandaag, maar Juliana?
@davelepeef: haha jij snapt de volgorde niet helemaal
@davelepeef: Ja, dat weet ik.
@parttimeautospotter: Hij is dé Willem, wist je niet dat hij op AB zit?
Ik snap het wel, al die rijke paupers gedragen zich steeds lomper. Maar aan de andere kant hoort dat ook bij Monaco.
Shmee150 kreeg een paar weken geleden ook al een dikke €300 aan z’n broek.
@trustmeiamanengineer: nee hoort niet in een stad. Enthousiast rijden doe je buiten de stad, hard rijden doe je op een circuit.
Denken die Superrijken nu echt dat zij de énigen zijn op aarde ? . . . , ik dacht van niet, de onnozelaars dat ze zijn . . .
@trustmeiamanengineer: 2 likes en 10 views en hij heeft het alweer terug
@trustmeiamanengineer: Alsof de mensen die in Monaco ‘wonen’ daar ooit zijn… Die staan daar alleen ingeschreven om belasting te ontwijken ;).
@crackdavid: Think again.
Snap het wel, je wordt ook horendol als je dit het hele jaar door hoort.
En die S5 Sportback, die zal
die boete misschien iets harder voelen dan de eigenaren van het duurdere wagenpark (al is dat puur speculatief en nergens op gebaseerd).
@granlusso: 300 euro kunnen ook de meeste niet vermogende mensen ook nog wel missen. Al is het natuurlijk nooit leuk…
Hoe mooi een schreeuwende V12 of brullende V8 ook klinkt, het wordt een ander verhaal als het de hele dag doorgaat.

Op zich geen verkeerde maatregel van die struikrovers dus.
De clickbait is real.
Maak gewoon een regel dat die pauper spotters er niet meer mogen staan.

Op elke hoek staat er een klein leger van die gasten die blindelings de straat op rennen, om allemaal exact dezelfde video op Youtube te zetten. Woopie.

Was niet zo lang geleden dat je gewoon niet mocht filmen in Monaco.
@basjaski: Dat ben ik met je eens. Zebrapaden om over te steken in normaal wandeltempo. En niet met 30 man de weg blokkeren. Al die spotters lekker 300 euro laten dokken, moet je zien hoe gauw het is afgelopen.
@basjaski: helemaal mee eens… Ookal is het leuk om bevestiging te krijgen dat je een gave auto rijdt, op een gegeven moment zie je zoveel gevaarlijke momenten van spotters welke in hun enthousiasme zonder te kijken de weg oprennen om een foto te kunnen maken. Er zijn dagen waarop wij beslissen om met onze familiewagen naar vrienden of de stad toe te gaan om de spotters te ontwijken… Nogmaals, geen probleem om foto’s te maken, maar er zijn momenten waarop ze te ver gaan.
Tja eerlijk gezegd staat het ook op mijn bucketlist om eens volgas door die tunnel te rijden. Die € 300 heb ik er voor over, nu nog doorsparen voor een auto met een degelijk sound.
@misterdrogba: Zou eerder dat geld bewaren voor een paar rondjes ring en evt wat voor een nieuwe set banden. De Eiffel galmt ook goed!
@fmgarcia: Het probleem is dat veel van die bestuurders wel zo’n auto kunnen kopen, maar er niet echt mee kunnen rijden. (besturen is wat anders)
Dan is het 10X veiliger om er mee door een tunnel te rijden en 1 of 2 keer veel gas te geven dan er rondjes mee op de Nordschleife te rijden.
@HZW: dus het is veiliger om als amateur hard door een tunnel met personen ernaast te blazen dan met beleid een rondje over een weg die daarvoor bestemt is te rijden?
@thomasbol: ja day is idd veiliger als hij met een weg die ervoor bedoeld is de ring bedoelt. De ring is dodelijk voor dat soort kneuzen.
@rolov: De kans op onschuldige slachtoffers op een circuit of de Ring is vele malen kleiner dan op een willekeurige plek in Monaco.
@HZW: Zeg toch ook dat ik dat zou doen;). Zeg niet dat ik Alonso ga opvolgen, maar vertrouw mezelf iedere supercar toe op het circuit.
Ik en een maat hebben de Tunnel ook een keer gereden. Tussen een Ferrari 550 Manarello en een Audi R8 V10. Met een Twingo uit 97. 55pk jonguh, 45 als je de airco aandeed. Brullen door de tunnel, curbstone meegepakt, keivet.
@E34M5Touring:
wat doe je met een foto van mijn Alfa in jouw avatar? LOL
@desjonnies: Wat doe jij in mijn Alfa???
Je bent gewoon een enorme pauper als je constant door Monaco blijft rijden in je supercar.
@viezefreddyw:

Mijnheer Lamar.
In de zestiger jaren gigantisch succesvol met het maken van transistor radiootjes van het verdwenen merk REELA. Uit Frankrijk.
Vertelde mijn Vader die ooit te gast was in het buitenverblijf van Lamar aan de côte d’Azur
Dat toen’ie ’s avonds met zijn eerste vrouw in Parijs ergens driehoog achter transistor radiootjes in elkaar zat te solderen om ze zaterdags op de markt te verkopen.

Als ik nu iets wil Monsieur, dan koop ik het gewoon !

Hij had zes auto’s alleen al in Parijs, mijn vader’s compagnon wilde een keer bluffen met zijn nieuwe BMW 2000 Ti-Lux, twee weken later had Lamar een 2000 Coupe gekocht !

Ow, en in het buitenhuis stond een Mercedes 220SE coupe, met 13000 kilometers op de klok, die werd nooit gebruikt !

http://www.mad4wheels.com/webpics/hires/00005567%20-%201961%20Mercedes-Benz%20220SE%20coup%C3%A9%20(%20W111%20)/1961_Mercedes-Benz_220SE_coup%C3%A9_(_W111_)_006_5864.jpg
@desjonnies:

Gekke interweb is de helft vergeten, in de rebound :

Mijnheer Lamar.
In de zestiger jaren gigantisch succesvol met het maken van transistor radiootjes van het verdwenen merk REELA. Uit Frankrijk.
Vertelde mijn Vader die ooit te gast was in het buitenverblijf van Lamar aan de côte d’Azur het meest gelukkig was
Dat toen’ie ‘s avonds met zijn eerste vrouw in Parijs ergens driehoog achter transistor radiootjes in elkaar zat te solderen om ze zaterdags op de markt te verkopen.
@desjonnies: Zo’n 220 SE, ik ben er verliefd op. Mijn opa heeft er eentje gehad, helaas de man nooit mogen kennen. Mijn oom heeft hem na zijn overlijden overgenomen en als jochie van 4 mocht ik op zijn schoot sturen. Sindsdien verliefd op die auto. Mezelf altijd verteld er ooit eentje te kopen wanneer ik er tijd en ruimte en geld voor heb.
Tja, dan moet je maar niet in Monaco gaan wonen.
@dutchdriftking: de meeste van die show-offs wonen niet eens in Monaco. Wie in Monaco woont verplaatst zich daar per scooter. Per auto is onhandig en idioot.

Ooit het genoegen gehad de F1 te volgen vanop een terras en de eigenaar (lid van de ACM!!!) had zijn Ferrari’s netjes in een garage staan en verplaatste zich elke dag naar het werk op zo’n driewieler-scooter.
Ik geef toe, als ik een leuke supercar zou hebben zou ik het ook doen. Maar dan wel maar één keer, want zoals al aangegeven kun je beter voor je rijplezier naar de Nürburgring gaan of de bergwegen opzoeken.
@Edge: dr zijn ook wel betere tunnels te vinden waar je ongehinderd door kan knallen hoor…
@Edge:
Alsjeblieft niet, bij de nordschleife zie je ook al steeds meer van die paupers die met hun dure troep komen posen, gasten rijden alleen maar rondjes over de parkeerplaats omdat ze blijkbaar een harde piemel krijgen van 14 jarige jochies die er continu filmpjes/foto`s van maken.
Haal die huppelende rugzakpubers met camera’s weg daar, en problem solved.
Maar de mensen met de dure auto’s hebben vaak nog heel wat geld over dus stelt 300 misschien niet zoveel voor.
Terecht. Als ik sommige filmpjes zie zijn ze de hele dag rondjes aan t rijden en lekker aan t posen voor al die foto/filmers/zogenaamde-autospotters. Ga lekker de bergen in daar ipv de kolerezooi daar ophouden omdat je een burn wil doen voor de tunnel. Paupervolk ook met die cameras die alles op film willen hebben en de meest rare capriolen uithalen.
Denken die Superrijken dat zij de énigen zijn op aarde, ik denk het niet, de onnozelaars dat ze zijn . . .
Snap het ergens wel. Als autoliefhebber vind je luide motoren die door tunnels knallen best leuk. Maar anderen worden er gek van. Ik word ook vaak gek als ik nog één keer de slogan ‘rodania’ door die luidsprekers moet aanhoren bij elke wielerwedstrijd.

Maar echter moet ik er maar mee leren leven. Want dat is nu net de ziekte van deze tijd. Mensen kunnen tegenwoordig echt niets meer verdragen. Dat gaat nu niet over de hele dag een revvende Aventador te moeten aanhoren, maar over alles wat maar een beetje lawaai maakt. Neem nu london, daar loopt het stilaan uit de hand. Zag eens een filmpje van een lamborghini die gewoon op een normale manier opstart, kreeg meteen een horde ‘locals’ over hem geen met de behorende dreigementen en verwijten. Mensen gaan soms te ver in hun ongenoegen uiten. Neem nu dat filmpje over die Aventador in LA waarbij een omstaander dat lawaai beu was en dus maar een steen op die Lambo werpte. Waar zal het eindigen denk ik dan? Ben ook van mening als je rust en stilte wilt dat je maar op de ‘buiten moet gaan wonen en niet in een bruisende stad/land zoals Londen,Parijs en Monaco, klagen over lawaai in zulke steden vind ik nogal knullig. Zulke plaatsen zijn voor mensen die willen leven/plezier maken en niet voor als je rust en stilte wilt hebben.
Eigenlijk zou de belastingdienst daar moeten staan om te checken of men wel eerlijk aan het geld komt om zulke dure auto’s te rijden in vergelijking met het salaris dat ze binnenkrijgen op de bank. Denk dat er dan nog maar een paar dure auto’s rondrijden in Monaco en de rest natuurlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).