MINI dashboards worden massaal leeggeroofd door boefjes

Auteur: , 28 Reacties

Eerst was het vooral Volkswagen dat last had van op bestelling gebietste auto-onderdelen. De gestolen RNS310's en RNS510's overspoelden het internet. Ook bijvoorbeeld koplampen van Porsche's en interieurs van 3-serie's werden weggegrist door het dievengilde. Nu is klaarblijkelijk MINI aan de beurt.

MINI-zonder-opties

Ze zeggen wel dat MINI’s een beetje kaal zijn af fabriek en dat je je dood betaalt als je vinkjes begint te zetten op de optielijst. Maar op deze plaatjes zie je pas echt een kale MINI.

De MINI behoort toe aan een onfortuinlijk lid van de facebook-groep ‘NewMINIclub’. Hoewel we dit niemand gunnen, heeft de eigenaar trouwens wel een beetje om dit resultaat gevraagd. Hij heeft de auto namelijk geparkeerd in Oss, tokkie-hoofdstad van het pittoreske Noord-Brabant en tevens de geboortegrond van voormalig SP-bons Jan Marijnissen. Wij zouden het oké vinden om een paar rotte tomaten naar de daders te gooien, maar die zijn helaas niet gepakt.

Een vervelend incident zou je zeggen, maar uit enig graafwerk in de duistere krochten van fakebook comments onder het bericht blijkt dat het stelen van kostbare apparatuur uit MINI’s kennelijk vaker voorkomt. Zo is er commentaar te lezen als:

“Wees blij dat ze het nog ‘netjes’ gedaan hebben. ik kom ze wel eens anders tegen.”

“Helaas herkenbare foto’s. Bij mij was het inclusief airbag schade ( voor verzekering) 7000 euro…”

“Krijg steeds meer berichten binnen of diefstalschades bij MINI’s via verzekeraars. Geen goede ontwikkeling!!”

Een stukje verder voegt een reparateur zich in de discussie:

“Is inderdaad vrij netjes gedaan…We komen ze regelmatig tegen met alles afgeknipt en dashboard beschadigd.”

Op die tweede opmerking komt vervolgens de vraag of je dan de hele kabelboom van de auto moet vervangen, waarop dit antwoord volgt:

“Nee hoor. Heb je mooie reparatie kabels voor.”

Kortom, dit alles suggereert dat MINI’s het slachtoffer zijn van een misdaadgolf. Sprekende over een Golf; Volkswagen kwam uiteindelijk onder andere met ‘Navi Lock‘ om hun klanten te beschermen tegen steelgrage lieden. Volkswagen heeft twee verschillende versies van deze anti-diefstal maatregel. Het ‘RNS Navi Lock’ bestaat uit een afdekplaat, die vóór het navigatiesysteem geplaatst kan worden. Het ‘Discover Navi Lock’ behelst een afgewerkte afdekstrip die op het dashboard gemonteerd wordt met een slot. De navigatiecomputer wordt hierbij beveiligd met een extra stalen stang. MINI komt nu mogelijk ook met een soortgelijke oplossing.

In de tussentijd is het zaak niet in Oss te parkeren. Als je namelijk ‘aan de beurt’ bent, mag je rekeningen op een flinke kostenpost. Je verzekering keert namelijk niet per se het volledige schadebedrag uit. Met een beetje pech wordt dat dus maximaal betalen voor je MINI.28 reacties

Netjes gedaan of niet, het zal wel balen zijn voor de eigenaar (om het maar zachtjes uit te drukken…).
Bmw ook al! O wacht:).
Zal vast voor een ombouw van een R50 naar een R53 zijn ergens in Oekraïne.
@misterdrogba: of R56 ben niet zo bekend met de interne namen van MINI.
@misterdrogba: Het is een F5X, waarbij de X het uiteindelijke type aanduidt (hatchback, clubman, cabrio, etc.)
Erom gevraagd? Dat zegt een viespeuk ook als die een meisje in een kort rokje heeft betast.
@f40racer: precies, gewoon er vanaf blijven als het niet van jouw is.
@f40racer: precies is het zelfde als had je maar niks moois moeten kopen omdat een ander er niet af kan blijven
Oh goed om weten , mijn vrouw heeft vandaag haar mini cooper gekregen! En ik maar denken lekker low profile na een Cayenne!
Toch gewoon een kwestie van marktplaats afspeuren? Als er geen kabelbomen bijzitten is het verdacht, net zoiets als een Iphone verkopen zonder de toebehoren die er normaal bij horen te zitten.
@moondustfocus: Dit soort dingen wordt niet gestolen om op marktplaats te zetten, dat zou erg dom zijn…
Pas geleden zag ik een mooie mini staan voor een mooie prijs. Heb toen geprobeerd m’n vriendin over te halen dat ze die moest halen. Ging alleen moeilijk omdat ze een alfa hart heeft. Uiteindelijk niet gehaald, en nu ik dit zo lees ben ik blij dat ze het ook niet heeft gedaan
@kimhung: uhm, je vriendin heeft een Alfa hart en jij probeert d’r in een Mini te krijgen…?? Leuk hoor een mini, maar gun je meisje (vrouw naar mijn hart trouwens..) een mooie Alfa!
@ukbob: hahahaha. Haar ouders hebben ook een alfa hart. Ik probeer haar vader nog over te halen voor een gulietta of een mito. Ik ben een jongen trouwens die alle auto’s wel wilt testen. Waarvan dus ook de mini
@kimhung: alfa hart? die houden het niet lang vol hoor
Boefjes?, criminelen!
BMW 5 van een vriend van ons ook al kaalgeplukt. Van interieurdelen tot motoronderdelen. Vanalles was weg. De hele wijk daar werd geteisterd door dit soort ‘ongein’.
Maargoed, nog altijd beter dan dat ze je hele auto meenemen..
@123bat: niet onverdeeld mee eens… nadat ze de polo van m’n vriendin voor de 5e keer leg hadden gejat, had ik graag gezien dat ze het totale kreng maar meenamen. En de polo ook btw.
@123bat: Ik denk dat de hele auto minder gezeik geeft hoor. Nu moet alles gerepareerd worden met al het gezeik er om heen. Als je hele auto weg is hoef je alleen een andere auto aan te schaffen.
Ziet er zo leeg geroofd beter uit dan met dashboard.
Je voelt je toch flink genaaid….
Als ze het dashboard beschadigen ( krassen etc.) krijg je geen nieuw dashboard uitgekeerd maar een soort tegemoetkoming van de verzekering . Zit je voortaan altijd tegen een paar krassen/beschadigingen aan te kijken.
De boefjes die alle navigatiesystemen jatten zijn duidelijk de weg kwijt…
tegenwoordig stelen ze zelfs komplampsproeier kapjes van mn bmw. hoe triest kun je zijn om iets te mollen bij het stelen en waar je uiteindelijk niets aan hebt.
Ja ja dat heb met open grenzen. Ik geef Wilders nog gelijk. De Bulgaren, Roemenen, Polen, Litouwen weten hun weg te vinden. Hier in de straat zijn ook al led koplampen gestolen van Mercedes C en ook een complete SQ5, A5 en A6 door criminelen uit Albanië. Alles op bestelling. Iedere auto die opvalt en hier nooit komt geef ik direct door aan de wijkagent maar of die er iets mee doet….
een huishoudelijke mededeling @autoblog ; laatste tijd zijn jullie referenties heel onduidelijk direct te vinden of aan te klikken naar de bron zoals in dit artikel om naar grotere plaatjes te kijken
@arashrsf: check, we hadden wel wat linkjes naar Fb kunnen toevoegen, we zullen er wat alerter op zijn!
Diep triest dit, de mini van de buurman is ook op deze manier leeggehaald , hij werkt bij de BMW dealer en ze krijgen dit soort gevallen regelmatig binnen, meestal is het een wijk per avond die ze te grazen nemen. Vraag me af wat voor straf z’n persoon krijgt als hij op heter daad betrapt wordt …….ik denk dat hij binnen paar uurtjes weer buiten staat…..maw ons rechtssysteem is niet in staat om dit probleem adequaat aan te pakken. Als dit in Saudi Arabië gebeurt dan wordt je hand afgehakt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).