Supercar Sunday: Ascari Ecosse

Auteur: , 3 Reacties

Veel zeldzamer dan dit wordt het niet: een supercar met een flinke dosis V8 BMW-power uit de late nineties, en nog Nederlands ook. Dit is de Ascari Ecosse.

De Ecosse, die qua naam geïnspireerd lijkt op het memorabele Jaguar-raceteam, was het tweede model van Klaas Zwarts Ascari. Na in 1995 met de FGT begonnen te zijn, werd Lee Noble 3 jaar erna aangetrokken om de Ecosse neer te pennen.

Dit zwarte gevaarte weegt slechts 1.250 kg, maar heeft wel een door Hartge getunede 4,7 liter V8 achter de bestuurder liggen. Het blok stampt er ruim 400 pk uit, wat garant staat voor een 0-100 in 4,4 seconden en een top van 320 km/u. Dit is geen auto voor beginners, want veel hulpjes zitten er niet op. Rij deze auto dus alleen als je een echte vent met haar op de tanden (en bij vookeur een volle Bilzerian-baard) bent.

Het aantal nog rijdende exemplaren schijnt op 2 handen te tellen te zijn, eentje hiervan staat op Supercar Sunday. FOTO’S daar en een video op autojunk. Enjoy!3 reacties

Ik snap wel waarom ie zeldzaam Is.. Het zal geweldig rijden maar voor de looks hoef je het niet te doen
Geen supercar maar een echte sportwagen ……Gaaf.
Ben niet echt wakker meer en dacht als eerste: “he gaaf, een Noble!” Blijkt het bij nader inzien een Ascari te zijn met zware Lee Noble invloeden!

Wist niet dat Klaas Zwart Lee Noble had gerecruteerd voor z’n wagens…. Weer wat geleerd!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).