Ferrari Enzo en LaFerrari: V12-goodness op Supercar Sunday

Auteur: , 16 Reacties

En om het feest compleet te maken treffen we ook nog een Porsche 918 Spyder. Het leven is goed op Supercar Sunday.

‘When Enzo met Arie’. Het zou zo een homo-erotische variant van de jaren ’80-klassieker When Harry met Sally kunnen zijn, maar het gaat hier om een treffen in blik tussen het voormalige Alpha-mannetje uit de Ferrari-stal en zijn gedoodverfde opvolger uit Maranello, die de komende 10 jaar als onbetwist heerser de wacht over de apenrots gaat houden.

De LaFerrari is speciaal voor vandaag door Munsterhuis uit zijn showroom in Hengelo gereden. Aangezien ook de 918 Spyder en McLaren P1 aanwezig zijn in Assen kon dit wel eens de eerste keer zijn dat alle 3 de hybride supercars bij elkaar te zien zijn.

De veulens naar hun plek van bestemming op het terrein krijgen had nog aardig wat voeten in de aarde, zoals je kunt zien in de volgende video, geschoten in de begrijpelijke melee rond de Italiaanse hypercar-verschijningen, waarin autoblog-huisvriend Sjoerd van Stokkum druk bezig is te zorgen dat niemand wordt vertrappeld door de raspaardjes. Klik!

LaFerrari16 reacties

De Lafelalli is toch behoorlijk gegroeid op mij qua uiterlijk, ik vond hem eerst een stuk minder mooi.
Wat een draaicirkel :) Nee, doe mij maar wat compacters en wat ook snel is. Overigens: dodelijk saai filmpje.
Nu op de terugweg van Supercar Sunday. En ik moet zeggen: de 918 Spyder, P1 en zelfs de LaFerrari in mindere zin, hebben me positief verrast. De Koenigsegg Agera R was gewoon DE auto van vandaag. Fantastisch!
@ej20g: oh, en Wouter vond het achter het stuur van de P1 ook erg leuk zo te zien!
@ej20g: Agera R ? waarom zie ik daar hier niets van, dat boeit me meer eigenlijk :)
Staat die Agera R op Nederlandse platen?
@Donstil: komt nog denk ik. De Agera R stond niet op Nederlandse platen, kenteken heb ik niet op gelet. Wel is bekend dat de auto vanuit Zürich in één ruk naar Assen gereden is voor dit evenement.
@ej20g: Wat een bofkont ben je toch :)
@agera: met mij velen die bij het evenement en het hek aanwezig waren.:) Wel echt onvergetelijk om het van zo dichtbij mee te maken! Ik had ook nooit verwacht dat de LaFerrari zou gaan rijden, maar gelukkig gebeurde dat dus wel. Dat geldt ook voor de P1 en 918 overigens.
Ongelooflijk! Als er een race weekend is zit er nauwelijks iemand op de tribune. Maar 19 euro entree betalen en met je kop in de iphone camera voor een paar supercars en de tribunes zitten vol.
Ik kocht hier een kaart voor 12.50. Laferrari vind ik 3 keer niks. Geen mooie auto geen mooi geluid.Die oude grijze porsche wat een geluid!!! Net als de jaguar en dd agera R. Dat waren toch wel de toppers. Moet ook zeggen dat die nieuwe Lamborghini ook erg mooie auto is. Waren zoveel mooie auto’s
Wat is eenG klasse 6×6 ook groot !!!volgend jaar weer !!!!
@gerjan: die 904 klonk inderdaad fantastisch!
@ej20g: die 904 was echt niet normaal wat voor geluid eruit kwam! echt een geweldige dag!
sjoerd denkt even belangrijk te zijn door te roepen dat mensen moeten oppassen dat ze anders met 1km/h worden aangereden
Nondeju, wat een lelijke caravan-spiegels zitten er op zo’n LaFerrari..
jagmaseratiferrari
Pure kijkgenot dit had van mij langer mogen duren. Zalig om de LaFerrari en de Enzo samen te zien.
wrxkoenigseggtr
2 lekkere Ferrari’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).