Surf’s up! Hier is de Citroën Cactus M in het echt

Auteur: , 17 Reacties

Met meisjes. En surfplanken.

Surf's up! Hier is de Citroën Cactus M in het echt

Als hommage aan de aloude Mehari vertimmerde Citroën een C4 Cactus om tot tweedeurs cabrio met vier zitplaatsen. Subtiel dames oppikken, wat de perspics doen geloven, is er niet bij. Toegang tot de achterbank krijg je alleen door over de zijpanelen te klimmen, waar voetsteunen in zijn aangebracht. Of wacht, misschien is dit juist dé manier om kortgerokte dames in te laten snappen. We weten het niet, het blijven Fransen.

De 4,16 meter lange waterbestendige Cactus M, met afwateringsgaten in de bodem, wordt aangedreven door een 110 pk sterk 1,2-liter Puretech-blok. Of ze hem met surfboards en al in productie durven te nemen, we betwijfelen het. Over de geruchtmakende kickboksversie, die naar verluidt Cactus Badr Mehari gaat heten, zwijgt het merk ook nog in alle talen. Dat geeft allemaal niet, want Citroën heeft twee oogverblindend mooie dames bij de Cactus M geplaatst. Daar zijn we wel even zoet mee.
17 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Dit is toch veel leuker dan zo’n penisonterende Brabus of Mansory? Hopelijk gaan ze hem ook bouwen, ik vind het een geinig ding. Ideale auto voor erbij.
@gtwillem: absoluut mee eens Willem
Leuke auto! Zou deze, net als de oude Mehari, ook van kunststof zijn??
Haha, doe mij de kickboksversie maar ;-)

Leuke kar! Te weinig aandacht voor de beursbabes overigens…
Mooie badkuip
Bij “M” denk en zie ik hele andere wagens!
Dit is toch gewoon heerlijk?! Lekker op z`n Citroëns. Daar hou ik wel van.
Pijnlijk gewoon ..

De Cactus had idd een 2CV status ..
8 jaar geleden ..

Nu gewoon een Picasso met extra plastic ..
Mottig kleur, en irritant lelijke interieurbekleding.

Ook vind ik het jammer dat alle details in hetzelfde kleur zijn gespoten. De zwarte en grijze delen zijn juist leuk – maar ik ben dan ook wel liefhebber van gouwe ouwe zwarte plastiek bumpers.

Zou leuk zijn moest Citro een opvolger voor de Méhari maken, maar dan wel ééntje die er veel dichter bij blijft, dus een utilitair ding dat eigenlijk meer bedoeld is voor boswachters, melkboer, andere boer, en zuid-Frans gepeupel dat een stel wielen onder hun gat wil…
@Esprit_de_Flandre: bestel hem in mat mosgroen of mayonaise geel, kekke bekleding eruit en jute erin en je komt al dichter in de buurt.

Maar anno 2015 dichterbij de mehari komen dan dit gaat niet lukken. Of je moet in Brazilië een of andere gare pick-up op de kop tikken.

Goed bezig citroen. In de showroom ermee en bovengenoemde kleuren aanbieden.
Dan wint rinspeed met de bamboo. .. ook mooiere dame erbij trouwens
Leuke wagen en dames.
Leuke / kleurrijke / gewaagde concept dit en stiekem ook wel een beetje leuk. Ben benieuwd in welke vorm(en) we hiervan iets van terug gaan zien!
Zo belachelijk lelijk dat ie eigenlijk heel leuk is.
Zoals alleen Citroen dat kan.
En weer laten die Fransen een belachelijk lelijk hok zien. Breng nou een coole editie uit van de Mehari a la FIAT 500. Het bedrijf loopt leeg op garantie en markt aandeel slinkt per seconde.
Nee, er is veel oké maar dit gaat te ver
Citroën-designers mogen, kunnen en moeten ’s lekker loos gaan. Zo zie ik het graag! Waren er maar wat meer autobouwers die hun ontwerpers wat meer ruimte en creativiteit toelieten, het straatbeeld zou er minder grijs en saai uitzien!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).