Suzuki Vitara: helemaal nieuw en up-to-date

Auteur: , 9 Reacties

We zouden het bijna vergeten, maar Suzuki heeft met de Vitara een wereldprimeurtje staan in Parijs. De compacte SUV oogt eigenlijk best geslaagd, in zijn nieuwe jas.

Suzuki Vitara

Voorafgaand aan de introdutie gaf Suzuki al een afbeelding vrij, maar daar bleef het bij. We kunnen je nu melden dat het model er met zowel 2WD als 4WD komt, gepaard met een sleep aan efficiente 1.6’jes. Niets spannends dus, maar wel iets dat het Europese publiek moet aanspreken.

Onder de kap vinden we dezelfde 120 pk benzine- en dieselmotor die in de SX4 S-Cross liggen. Definitieve specs moeten nog bekend worden gemaakt, en de Japanners hebben hier alkle tijd voor, want we hoeven de Vitara niet voor de zomer van 2015 bij de dealer te verwachten. Wel weten we dat de geraamde CO2-uitstoot tussen de 123 – 138g/km ligt voor de benzinemotor, terwijl de diesel 106 – 111 g/km moet doen.

Met 4.175mm x 1.775mm x 1.610mm is de Vitara allesbehalve een kolos (hij is zelfs kleiner dan de 500X), maar als we kijken naar de populariteit van de B-segment SUV’s en Crossovers, dan is het koperspubliek groot genoeg. De lampen voor doen enigszins geleend van Range Rover aan, maar al met al oogt het SUV’tje keurig.
9 reacties

Vond de vorige toch echt veel mooier.
Vind dat Suzuki hier toch achter blijft in design bij de nieuwe insteek van Nissan met hun crossovers. Al een paar keer de nieuwe Qashqai zien rijden, puik dingetje!
@GH: daar zijn de prijzen dan ook weer naar.. Overigens moet je de Qasqai met de SX4 vergelijken en niet met de Vitara … Alhoewel deze Nieuwe Vitara daar dan wel weer heel dicht tegen aan ligt… Ik vraag me dan ook af of Suzuki niet van de eigen taart snoept.. Ben dan ook eigenlijk wel benieuwd naar een test tussen bijv die 3… en dan ook graag in het terrein.. Doet deze Vitara het net zo goed als zijn voorganger? en het inderdaad veel beter dan de SX4 en Qasqai?
Mooie voorkant! Alleen wat vreselijk jammer van die achterkant…
Waarom mogen we het interieur niet zien?
@stationcar: geloof me, dat wil je niet zien.
Best geslaagd??? Vanwege die VAG voorkant?? pakt teiltje….. bah!
Best leuk! Maar het allerliefst gewoon het uitgaande model
Even spannend als men grootmoeders nieuwe wandelstok

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).