‘SVAutobiography’: meest luxe en sterke Range Rover ooit?

Auteur: , 35 Reacties

550 pk onder de kap, en een interieur om je vingers bij af te likken. Ja, de SVO-divisie heeft zijn kunstje gedaan op de Range Rover.

Het zijn bezige baasjes, daar bij de tak Special Vehicle Operations van JLR. Op de New York Auto Show mogen ze hun kunnen demonstreren, waarbij de full-size Range Rover werd uitverkoren upgrades te onvangen. In tegenstelling tot de Sport kan je deze nog niet met de 550 pk sterke V8 bestellen, maar de SVAutobiography wordt de eerste die het blok krijgt.

Naast de two-tone kleurstelling (de bovenkant is Santorini Black, de onderkant mag je zelf kiezen) heeft deze auto de toeschouwer vooral aan de binnenkant moois te bieden: je verzuipt bijkans in het donkere houtwerk, en verder zien we – naast de traditionele drive controller – nieuw opgeruwd metaalwerk op knopomlijstingen. Fijn leer en strakke stiksels sieren de zetels, en opa en oma (of te veel pratende passagiers) kan je tijdens het rijden een luchtje laten scheppen, dankzij onderstaande retehandige stoelen-layout. Event seating noemt RR het:

Evenementenzetelschikking

Vanaf de zomer komt de SVAutobiography de toplaag van de Range Rover-klandizie bedienen, voor een vanafprijs van 148.900 GBP. Reken voor een leuk aangekleed Nederlands model dus rustig op een bedragje van zo’n 300 euroruggen inclusief alles. De sterkste Range Rover ooit is het zeker, of het ook de meest luxe is weten we niet: het exemplaar dat met Holland & Holland gemaakt werd mag er ook wezen.

Update: de ‘SV’ komt er overigens ook met lagere motoriseringen, zo lazen we een heel stuk verderop in het persbericht:

SVAutobiography customers can choose from the full portfolio of other Range Rover powertrains too: TDV6, SDV6 Hybrid, SDV8, and SCV6 supercharged derivatives, with increases in efficiency and performance for the 2016 Model Year. For the first time, these include a turbodiesel Range Rover in North American markets.35 reacties

Leuk die kinderstoeltjes achterop. Lekker rustig
Gelukkig hebben die stoeltjes wel stijgbeugels zodat je in t zadel blijft
Zeer luxe, comfortabel en ook best fraai, maar ik weet niet of ik de Range Rover zou verkiezen boven een Land Cruiser V8 of de G63 AMG.
@lfagtr35r: Ik zie dat ik de GL vergeten ben, dan wordt het gewoon erg moeilijk.

Wel knap van Land Rover om de RR elke keer iets strakker te maken, als je de oude RR ziet lijkt die gedateerd naast de nieuwe Range Rover.
@lfagtr35r: Een G63 AMG of Landcruiser V8 hiermee gaan vergelijken slaat werkelijk helemaal nergens op.Een GL komt een klein beetje in de buurt,maar ook niet meer dan dat.Een Landcruiser is zeker een favoriet voor mij, heb ze vaak gehuurd in Australië maar daar zijn die auto’s ook ook hun plaats.Niet als vervanger voor een zeer luxueuze sedan.Over die G63 AMG die je erbij haalt begin ik niet eens.Dat zal wel een gevalletje verstandsverbijstering zijn.
@sydney: Je zegt het zelf al een zeer luxueus sedan, als je met comfort en luxe vervoerd wilt worden neem je een Lexus LS, Jaguar XJ, S-Klasse of een Bentley
Het is mooi meegenomen als een SUV of terreinwagen luxe uitgerust is, maar ik stel andere eisen aan dit soort auto’s. Het stoere voorkomen, robuuste uitstraling staan hoger op mijn verlanglijstje, vandaar de LandCruiser V8, GL en de G63. Ik maak geen vergelijk, probeer aan te geven dat mijn voorkeur naar iets anders uitgaat.

Zo’n Range Rover trekt ook gewoon ander publiek aan, zeker een fraaie wagen alleen niet mijn eerste keus.
Ben wel benieuwd naar je verhalen in de Land Cruiser in Australië, ook offroad door echt ruig terrein gereden?
Kijk eens aan, een speciaal plekje voor de schoonfamilie, luxe hoor, bij mij zitten ze gewoon op de trekhaak!
@dutchdriftking: mijne mogen lekker lopen.. De mazzel
@dutchdriftking: @sr20det Dit soort absoluut niet originele grappen doet mij vermoeden dat jullie beide schoonmoeders geen kinderen konden krijgen.
@sydney: stiekem heb ik een prima schoonmoeder………
@dutchdriftking: Zie je wel..
Ultieme luxe zonder té protserig te worden. Zet maar op de oprit!
Prachtig!
Nee dank je. Ik vind de two-tone persoonlijk niks en ook het interieur is niet echt naar mijn smaak. Maar ik ben waarschijnlijk ook niet echt de doelgroep. Die motor in deze auto is dan wel weer erg smakelijk.
@sketcher: neem je de onderkant ook in Sanatorium swart en voila: mono-tone
Is deze versie van de RR ook nog verlengd?
@ohoogeveen: al bekijk je foto 7 heb ik zo’n vermoede van wel ;)
Dat twotone-kleurtje staat hem verrassend goed. Zo krijgt ie meteen een chiquere uitstraling vind ik. Doet me denken aan Bentley of Rolls. De vier uitlaatjes maken het dan weer jammer, beetje tuningsgehalte. Hier had ik liever twee platte uitlaten gezien.
Maar wat een klassebak zeg.
@berlinetta: hoezo chique? Hij lijkt in two tone wel wat op de Daihatsjoe Gran Move en dat is geen compliment.
@mashell: Zoals ik al zei: het doet me denken aan Bentley of Rolls. Daarmee associeer ik twotone-lak. Daihatsu is een merk dat niet bestaat in mijn wereld.
@berlinetta: Hahaha klopt ook en niet alleen in jou wereld :) Daihatsu levert al sinds een paar jaar geen auto’s meer in Europa.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Persoonlijk vind ik two-tone op een auto er gewoon niet uitzien. RR zelf is prachtig. Eindelijk de dikste motor erin.
Erg mooi. Ook die event stoeltjes achterin. Voor de concours kijkers of lekker op brunchen of de parkeerplaats van de ring op eerste paasdag. Kijken naar de dikke waggies ;)
@rolov:
Ik heb het vermoeden dat een willekeurige klapbare (rete handig) campingstoel lekkerder zit.
Daarbij hadden ze beter twee sofa’s op het dak kunnen zetten. Heb je tenminste nog een beetje fatsoenlijk uitzicht vanaf je twee-kleurige zeecontainer….
@Rob: @londoncars De enige reden waarom ik ‘event seats’ op m’n Range Rover zou willen hebben heet Dakota Johnson.
@sydney:
Is dat vrouwtje niet een Amerikaanse?
Wat moet je nu met een Land Rover in Amerika? Dat is net zoiets als koffie drinken in Duitsland en de Chinees binnenstappen in Rome…, dat doe je gewoon niet ;-)
Ik dacht dat twee-kleurige kleurstelling alleen toegestaan was op kleffe Rollers?
Daarbij is het interieur van de gemiddelde tandartspraktijk gezelliger….
doe mij de Holland & Holland maar incl. inhoud…
Dat two tone doet het wel goed!
Die eventstoelen zijn er speciaal ingebouwd voor paarden en honden races. Die veel gedaan worden in Engeland, hier zie je dan ook veel range rovers. Bezoekers blijven zo’n hele dag op zo’n paarden concours en hebben dan fijne stoelen.
Mooie wielen , hout eruit en carbon er in en ik wil hem !
@schellekens006: carbon er in?!?! Dat is net zoiets als redbull bij je biefstuk.
Mooie auto alleen mis ik persoonlijk het Holland&Holland gegrafeerde inleg.
De Range Rover is altijd al een bijzondere geweest die zijn status weet te behouden en alsmaar luxer en beter wordt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).