Te koop: Bentley Azure met zeer weinig kilometers

Auteur: , 19 Reacties

Eén van de meest stijlvolle Bentleys ooit kan van jou zijn.

Het Bentley van nu is gaaf, laten we dat voorop stellen. VW heeft de nodige pijn en moeite in het Crewese merk gestoken met als resultaat een reeks mooie modellen. De ‘reïncarnatie’ van Bentley is mooi, maar verre van de origine van de Britten.

Eén van de laatste Bentleys die niet van VW is, is deze Azure. Dit is een laat exemplaar, die zijn basis deelt met de Brooklands en Turbo R. Uit de tijd dat Bentley’s nog echt Bentley’s waren. Beide versies zijn pareltjes, helemaal als je een goed exemplaar kunt vinden. Maar geen zorgen, wij hebben er eentje voor je gevonden.

Azure

Deze Azure uit 2002 is eigenlijk perfect. In het groen met veel chromen details: zelfs de wielen zijn chroom. Op veel auto’s staat dat vrij kitscherig, dit soort auto’s komen er mee weg. Het interieur is crèmekleurig, met de mooie lederen zetels die op de foto’s al lekker zacht en comfortabel lijken. Verder is er natuurlijk ook het nodige kunsthout aanwezig op het dashboard. Vrij cliché, maar waarom ook niet. Een blijvend leuk detail aan het interieur is de montage van de hoofdsteun: aan de zijkant, waardoor hij lijkt te zweven.

Zowel de buitenkant als de machtige 6.75 liter grote V8 lijken nog in goede staat. De auto is met 21.745 km op de teller nog lang niet toe aan zijn laatste rit. Mocht dit nou als muziek in je oren klinken, dan moet je 41.500 dollar (36.948 euro) meenemen. Gezien de nieuwprijs van 370.000 dollar is dat een beste afschrijving. Geen geld, dus koop dan!!1!1!19 reacties

Inderdaad geen geld. Over twee weken te koop bij Leitner voor het drievoudige.
@troljedemoeder: waar is deze Brntley te koop?
Voor oude mannen met sigaar en hangbuik ….
@autodrome: of voor 17 jarige middelbare scholieren met examenstress en bovendien nog steeds wel wat breder mogen worden!
@autodrome: connie van Breukhoven had er vroeger ook een. 20 jaar terug. Misschien wel langer geleden
@rolov: ik zie synergieën met Connie, zij ligt ook niet goed meer in de markt …. ook teveel onderhoudskosten aan !
@rolov: ze had iig een Corniche, gekregen van Hans van Breukhoven.
@autodrome:
Check!
Ik meld me bij deze. Helemaal mijn type auto.
De ultieme auto voor @nvn1993🤭
Een van de weinige auto’s waar alles echt aan is. Het lijkt me dan ook sterk dat er “nephout” in zin
Flinke afschrijving zeg 😳 ding heeft niets geleden. Waarom zo’n flinke afschrijving? Omdat die uit 2002 komt?
@rammillius: Ik denk omdat je anders in het vaarwater komt van de Continental
@bsxc2: pff ik zou het wel weten als dat het probleem is. 10x liever een Azure dan een Continental. Dit is echt een karakterbak, weliswaar met een licht fout tintje. Maar daar hou ik wel van :(
@rammillius: het blijft duur om met zulke auto’s te rijden. Ook als ze ouder worden. De aanschafprijs wordt wel lager maar regulier onderhoud, vervangingsonderdelen enz. Niet. Als je het goed wil doen kost het veel meer als bij een meer modale auto. Verder hoog brandstofverbruik wegenbelasting enz. De mensen die zich dat makkelijk kunnen veroorloven kopen een nieuwe (of jonge tweedehands). Dit soort auto’s duikelt in waarde tot de prijs betaalbaar wordt voor liefhebbers of mensen die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten.
Is inmiddels al 46.000 op geboden, dit zal nog wel even doorgaan met stijgen.
@thomas20vt: $60k inmiddels.
Heeft ie ook ISOFIX?
Stijlvol? Het interieur misschien wel maar van buitenaf lijkt ie gewoon goedkoop.
@Volvo_440_turbo: was nou maar naar specsavers gegaan 😉

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).