Te koop: deze zeer zeldzame Ferrari SA Aperta

Auteur: , 16 Reacties

Stel je eens voor dat je in deze cabrio zou mogen rondrijden.

De Ferrari SA Aperta is een erg zeldzame auto aangezien er maar 80 van gemaakt zijn. Toch is er nu eentje opgedoken bij een autobedrijf uit Heerlen. In 2012 is de wagen uit de advertentie naar Modena gegaan om een Ferrari Classiche certificering te krijgen. Dit is het belangrijkste document om de authenticiteit van een Ferrari te behouden.

De SA Aperta is een open versie van de 599 GTO en levert een totaal van 665 pk op. Ferrari lanceerde dit model ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van Pininfarina. Doordat de oplage van de SA Aperta erg laag is, moet je ook stevig in de buidel tasten om er eentje te kunnen bemachtigen. Dat is ook te zien aan de Ferrari uit de advertentie. De prijs die je moet betalen is namelijk 1.450.795 euro. Daarmee staat de Ferrari ook in het rijtje duurste cabrio’s. De auto heeft 2.896 km op de teller staan en is met 1.815 kg aan de stevige kant. Toch blijft de SA Aperta een spectaculaire wagen.

Dank aan @jay448 voor het tippen!16 reacties

Ik zou eerder denken dat een of andere ordinaire tunert hier zijn handen hier aan heeft vuil gemaakt…
Staat nog niet op kenteken.. dus voor de overheid ook een feestje
@dare2think:

Die heeft liever 1.5 miljoen op iemands spaarrekening ..

Deze handel bestaat niet voor nix ..
Letterlijk en figuurlijk ..
Iets verderop in Geleen staat iets vergelijkbaars te koop. Weliswaar geen cabriolet maar wel een Ferrari met een V12. Een gele TDF en mag weg voor 950.000 knaken… Wat een geld kosten die dingen tegenwoordig.
@viezefreddyw: hoefnagels heeft inderdaad héél veel lekkers staan! Ik neem aan dat dit artikel over autosport Brouns gaat, en zij doen het ook goed. Laatst nog een ontieglijk dikke 964 RS!
@edjehaze: geen Brouns, zie het al………
Ik word niet heel warm van deze auto eerlijk gezegd. En voor dat geld kocht ik liever een 488 Spider en een leuk huis met garage om deze in te parkeren.

Maar goed, mijn bankrekening heeft dan ook niet de inhoud om mij over dit soort vragen druk te hoeven maken. :-)
Mooi? Ja! 1.5 miljoen mooi? Dan koop ik wel iets anders.
Ik ben in maart nog daar geweest om de 911 van de van mijn baas op te halen na een onderhoudsbeurt, toen hadden ze hem net binnen en waren ze de foto’s aan het schieten. Wat een absurd indrukwekkend apparaat is het, zowel om te zien als om te horen.
Hij heeft zelfs nog 5 pk’tjes meer Mark.

OT: Een van de mooiste Ferrari’s van deze eeuw vind ik, alleen niet zoals deze is uitgevoerd. Ik vind hem behoorlijk verkracht zo. De prijs is verder natuurlijk absurd.
Deze heeft de voorbumper van de GTO, dat was niet standaard iig.
Nieuwprijs was zo’n 600k…. iets té hoge vraagprijs naar mijn idee
@jorden: Ik denk dat je de grille bedoelt, toch? De bumper zelf is namelijk bij alle SA Aperta’s afkomstig van de GTO. De SA Aperta in kwestie is inderdaad wel uitgerust met de grille van een GTO. Dat was één van de dingen die bij Ferrari op de optielijst stond.
Waarom zou je zo’n duur ding willen als je er toch nooit in rijdt? Als belegging? Dan ben je geen liefhebber!
@schreute01: Precies! Dan ben je kleautzak
Er zijn er 80 officieel van gemaakt… Tot je de chassisnummers gaat tellen.
Voor dat geld koop je een fucking koenigsegg of pagani. Onnozele prijs.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).