Te koop: een saaie Audi RS6 met een koninklijk randje

Auteur: , 43 Reacties

Ook achter grijze Audi's kunnen verhalen zitten.

Al weer zes jaar (!) staat in de prijslijsten van Audi de RS6 Avant op basis van de A6 C7. Met een kleine facelift in 2015 is de auto zowat ongewijzigd gebleven en de (auto)wereld lijkt de auto enorm te waarderen. Autojunk staat vol met de Duitse powerwagon en het wordt pas ergens volgend jaar dat de C7-generatie van de RS6 een opvolger krijgt.

De optielijst van een RS6 kan overigens goed gevuld worden. Het begint eigenlijk bij de zogenaamde Performance, met een opgevoerde versie van de 4.0 V8, naar 605 pk. Vervolgens kun je de meest gekke lakkleuren selecteren, uit een selectie bijzondere Audi-tinten tot Audi Exclusive kleuren, waar je zelf mag bepalen welke kleur er op je RS6 komt. Want bij zo’n relatief populaire auto waarvoor je toch diep in de buidel moet tasten is opvallen niet voor elke uitvoering weggelegd.

RS6 Harry

Zo ook niet voor deze Daytona-grijze facelift-RS6 die opduikt op AutoTrader UK. Het is niet de Performance-versie en de specificatie is ietwat oninspirerend. Saai, bijna. Geen 20-inch velgen en aluminium sierdelen die dat kunnen verhelpen. Goed, in elke kleur is het best een strakke bak, maar een kleurtje kan de auto goed hebben.

Toch is deze RS6 bijzonder. Hij is namelijk van een Britse Royal geweest. Niemand minder dan de recent in het huwelijksbootje gestapte Prins Harry was de vorige eigenaar van deze RS6. Je zou zeggen dat je juist een familiebak nodig hebt ná je trouwt, maar Harry en Megan doen de Audi juist weg. Naar verluidt krijgen zowel Harry als William de beschikking over Audi’s die van het merk zelf komen, dus misschien staat er binnenkort wel een nieuwe A6 op de oprit.

Harry in zijn RS6

Voor de RS6-fans dus goed nieuws, want voor net geen 72.000 pond (80.800 euro) kan de auto van jou zijn. Harry heeft er niet veel in gereden want de klok is gestopt bij 4.464 mijlen (7.184 km). Wel is de optielijst lekker gespekt dus hoef je niks te missen in de Avant. Ook is de auto voor eentje uit 2017 relatief voordelig: een kijkje in ’s lands assortiment toont aan dat 80.000 euro voor een RS6 geen geld is. Koop dan!!1!43 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Laat maar. Het stuur zit aan de verkeerde kant.
@joejojo2012: aangezien jij ook van de verkeerde kant bent zou je toch zeggen dat t zou matchen…..
@panam1: beetje rare opmerking, vindt je niet?
@kliniclown: ach kijk een sneeuwvlokje van de nieuwe generatie, heb ik je potenhartje gekrenkt?
@panam1: Als het grappig of clever is kan zo’n beetje alles..dit is alleen maar jammer en redelijk zielig.
@panam1: Met wat voor cultureel gehandicapte neanderthalers ga jij in je dagelijks leven om dat je denkt dat dit soort persoonlijke aanvallen zonder aanleiding grappig gevonden worden?

Als je dan zo nodig een homo grap moet maken had het op iemand anders betrokken.
‘Misschien een optie voor Gordon. Die schijnt daar wel van te houden.’
Of had twee LBHT vliegen in één klap geslagen.
‘Als je niet zo van de verkeerde kant bent kun je ‘m altijd nog om laten bouwen’

Zoveel mogelijkheden en het enige dat je kunt bedenken is:
“HAHA HIJ ZEI VERKEERDE KANT DUS NU NOEM IK HEM HOMO. LACHEN MAN!”
@kliniclown: vind je niet, zonder de -t
@millemiglia: thx, ik probeer het te onthouden voor de volgende keer.
@millemiglia: Ah…. een taalnazi..
@kliniclown: stel je niet aan. Geintje moet kunnen toch? Drink je kruidenthee maar op
@panam1: dit zegt meer iets over jou. Draag je trouwens gedurende de zomer ook een bontkraagje?
@panam1: Ik moest even glimlachen… Volgende keer eerst goed nadenken voordat je enthousiast op je toetsenbord gaat tikken.
@joejojo2012: ben je in een kwartiertje aan gewend. Alleen parkeergarages en macdonalds is een hel.
@peug206: stand ‘R’ doet wonderen.
@peug206: wat dacht je van tippelzones?
@davelepeef: perfect, je zit gelijk aan de goeie kant om de boel eerst goed te bekijken. En als je daarna een jointje wilt halen dan zit je ook gelijk goed voor de lokale dealer en hoef je daarvoor de auto niet uit.
@peug206: met pech langs de snelweg stap je wel aan de veilige kant uit
@chriscross: ook nog eens.
En een grijze hemelbekleding .. staan laten
Audi’s die van het merk zelf afkomen? Bedoelen ze dan rechtstreeks van de Britse importeur in plaats van de dealer of is deze auto überhaupt niet bij een Audi-dealer aangeschaft?
@granlusso: Ik denk zelfs rechtstreeks van de fabriek. Van het merk zelf suggereert dat er geen dealer of importeur tussen zit.
@tenaci: weet niet precies hoe de vork in de steel zit maar wat ik heb opgevangen krijgen de prinsen de auto’s van Audi. Of dat een dealer is van Audi UK of uit Ingolstadt zelf heb ik niet kunnen vinden.
@720s: maar dan ook echt krijgen in de zin van ‘niet betalen’?
@tenaci: niks betalen weet ik niet zeker, maar een flinke korting sowieso.
@tenaci: Zou best kunnen toch? Relatief goedkope reclame voor Audi. Mijn eerste gedachte was, goh, grappig dat hij een RS6 rijdt. Misschien dat er wel binnen de Britse overheid regels zijn voor het aannemen van dergelijke giften maar dat weet ik niet. Ik ben benieuwd of zijn oma betaald heeft voor die rare Bentley van haar. Zij had trouwens ook een Range Rover met een ruitenwisser aan de binnenzijde van het achterraam. Haar honden zaten met hun bek altijd dat raam vies te maken, vandaar. Hoe Brits wil je het hebben.
@mennok: goed verhaal! K#thonden ook
@mennok: oh dat is ideaal. Hebben de honden bij m’n ouders ook, altijd een bende in die auto’s
@granlusso: komt deze niet van Quattro GmbH? Dan is Audi AG inderdaad een andere leverancier.
Da’s best wel een nette prijs!
Kwestie van smaak ,maar ik vind het een hele mooie kleur.
Wie ‘koopt’ er tegenwoordig nog een RS6 eigenlijk?
@willeme: ik haal elke maand een andere audi RS op.

En de kenteken combinatie mag ik altijd zelf uitkiezen perfect systeem.
Pffff echt. Ik word doodziek van die RS6 hier op autoblog. Verschrikkelijk gewoon. Hoeveel van deze posts zijn er al? 3000 van deze snelle Passat Variant V8 TSI?
@drommedaris: Niet opklikken ,is niet verplicht. Vind de laatste opmerking van de Passat erg flauw. Ga er eens een keer mee rijden ,dan praat je wel anders.
@dijan: haha precies, denk dat 90% hier droomt van deze auto. Het blijft gewoon een prachtige alleskunner.
@gilettelubbers:
Zou goed kunnen dat 90% van een Rs6 droomt. Maar toch heb er in gereden heel spannend is het niet. Is snel maar niet eng blijft netjes en braaf. Hou meer van een auto die je moet leren rijden omdat je anders tegen de eerste beste boom zit. En een handbak. En ja komt wel heel veel keer langs op Autoblog zo bijzonder is die ook niet. Rijden hier in de omgeving zoveel dat je ze dagelijks ziet.
@drommedaris: Zie hier, een VAG-hater in zijn natuurlijke habitat.
Waarom zou je als Britse royal in godsnaam in een Audi rijden?! Neem gewoon een lekkere Jaaag, Range Rover of desnoods een Aston.
@trustmeiamanengineer: Misschien omdat hij deze mooier ,beter of fijner vind? Geloof niet dat deze keuze is opgedrongen.
Prijzen van auto’s in Engeland altijd +1, jammer dat ze allemaal rechtsgestuurd zijn.
Wolf in schaapskleren
@63biturbo: wie? Harry?
Voordat je jezelf rijk rekent met een goedkope RS6, er komt natuurlijk nog wel BPM bij zodra je hem invoert.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).