Te koop: Ford GT Heritage Edition met 11 mijlen op de klok

Auteur: , 23 Reacties

Moest je ook een traantje wegpinken toen bekend werd dat de nieuwe Ford GT mogelijk een V6 onder de kap krijgt? Mooi, dan is dit je kans om een bijna nieuw exemplaar van de vorige generatie op de kop te tikken.

Dat betekent dat je met de rechtervoet gewoon een ouderwets lekkere supercharged V8 bedient die goed is voor ruim 550 pk en 678 Nm aan koppel. De Heritage Edition onderscheidt zich bovendien van de reguliere GT met z’n Gulf-paintjob. Van deze versie zijn slechts 343 stuks gebouwd, dus de kans dat je er onderweg naar de slager nog eentje tegenkomt is gering.

Dit specifieke exemplaar heeft slechts 11 mijlen op de klok, maar zoals bekend heeft een dergelijke garage queen een aardige dosis TLC nodig om weer veilig de weg op te kunnen. Daarbij drijft de nieuwstaat de waarde lekker op, getuige de advertentie op eBay. De vraagprijs ligt namelijk op meer dan een half miljoen dollar, en da’s ruim 2,5 keer de nieuwwaarde van de auto. Slik.23 reacties

Ik blijf het haten… auto’s kopen om het als niets anders dan een investeringsobject te gebruiken. 11 mijl… zo verschrikkelijk zonde.
Schitterende auto. Blijft nog altijd een van mijn favoriete supercars. Gek genoeg vindt ik de versies zonder paint job en strepen nog het gaafst om te zien. Jammer dat dit ook weer een collectie auto wordt waar niemand mee gaat rijden om dat waarde.

Kunnen fabrikanten voor diegene die zo’n hemelsgeschenk op wielen willen hebben om te sparen een versie bouwen met enkel de koets? Dat de complete versies alleen voor rijders zijn?
@gtwillem: heb jij er dan last van als er wél een motor in zit?

Ontopic: heerlijke bak. Ook lekker dikke banden ipv die iele dunne stukjes band die je tegenwoordig op auto’s ziet. Je mag best wat zwart zien om die velg heen! Meteen meer comfort.
Mooi dat hij nog in deze staat is, jammer dat hij niet gewoon gebruikt is waar hij voor gemaakt is.
Autobouwers die zulke exclusieve monsters maken zouden een minimum aantal km’s per jaar moeten instellen, als je die niet haalt wordt de auto vernietigd.
@thijsj: ja echt een perfecte oplossing…

Indien de eigenaar het zelf niet haalt bied ik mezelf wel aan om de km’s te maken!
@flightom: precies! Wil m ook best even poetsen daarna, wel zo solidair toch.
Wat een schoonheid!
Ligt het aan mij of lijkt het op de foto’s op een modelauto
@thedammer: Dat ligt aan jou.
Echt een favo supercar. Jammer dat hij zo slecht gewaardeerd wordt omdat het een “ford” is.
Lelijke kleur, overspuiten in rood deze Ferrari wannabee..
@norge:
Welnee, gewoon zo laten, dit is zoveel cooler dan een Ferrari of een vaghini….
Maatje heeft een witte met blauwe strepen, ligt ook erg prettig op het netvlies
Sow ik las 11 miljoen op de teller…
Maar 11 mijlen. Ach.
Zou die tank vol hebben gezeten vóór die 11 mijl?
Ik moest een traantje wegpinken toen ik las dat deze auto maar 11 mijl gereden heeft.
@Vincegail:
Waarom, als je hem koopt kan je zeggen dat je een nieuwe hebt….
Het ergste vind ik nog, waarschijnlijk rijdt de volgende eigenaar er geen meter verder mee. Want dan is ie meteen de helft waard… Arme auto. Kopen als Autoblog burnout car. Heffner Performance kit dr op.
@E34M5Touring: of gewoon lekker origineel laten en mee rijden…
11 mijl. Dan heeft ie al zeker 50 liter benzine verstookt.
Zal wel veel commentaar op komen van de fanboys, maar deze GT40-remake doet me helemaal niets. Lelijker dan het origineel, afschuwelijk interieur en onbetrouwbaar als de pest. Enige positieve is nog steeds een V8 is. Nee dank u, doe mij de echte GT40 maar …
Wel bijzonder, alleen kun je er geen meter meer mee rijden. Dan is hij gelijk veel van zijn waarde kwijt. Deze auto zal altijd stilstaan.
11 mijlen? Holy shit…

Zou het never nooit doen met een oldtimer, hem opkopen en er nooit in rijden… Ook al is het niet een wagen als deze GT, maar toch

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).