Te koop: Maserati MC12 Corsa in Koningsdag-thema

Auteur: , 17 Reacties

Er zijn slechts twaalf Maserati's MC12 Corsa geproduceerd, het gros werd geleverd in standaard-blauw. Dit is nummer 0008, en deze is toch echt oranje.

Hij wordt door VOS Cars in Neckarwestheim, Duitsland, aangeprezen als ‘one-off’ en staat te koop voor een heftige 1.395.000 euro. Als je het snel zegt valt het mee. En eerlijk is eerlijk, je hebt wel een stukje automotive-geschiedenis in je garage staan.

De MC12 Corsa, gebaseerd op het chassis van de Enzo, wordt gebouwd voor een select clubje klanten van het merk en verschijnt niet in een streetlegal versie, hoewel er een eigenaar is die ‘m wél op kenteken heeft gekregen.

Deze is onder handen genomen door Edo Competition, met een gekietelde zesliter V12, goed voor 755 pk en 740 Nm trekkracht als gevolg.Daarnaast is de MC12 Corsa 400 kilootjes lichter dan de reguliere (wel straatlegale) MC12.

Zoals gezegd was Blue Victory de enige standaardkleur op een MC12 Corsa. Maar de klant kon er eventueel voor kiezen de kampioenskleur van Maserati de rug toe te keren. Deze MC12 Corsa is de enige oranje ter wereld.17 reacties

Hebben! Wat een gaaf ding! Geluid zal ook wel in orde zijn ;).
400 kilo lichter!? Dit ding zal wel vliegen dan
@jagxjl: Was het ook juist aan het denken…Bizar veel !
Zeer mooie auto
Mooi hoor!
Geweldig!! Het geluid dat dit beest produceert is fenomenaal. Ik heb er helaas nooit een review van kunnen vinden op Youtube. Ben zeer benieuwd hoe het zou voelen om met een echte straatlegale racewagen te rijden op de openbare weg. ^^
@dberkwood: gas remmen drempel, gas remmen drempel….. Enzovoort
@mlbenz:
Tussen “drempel” en “gas” zitten nog een hoop dure en pijnlijk krakende geluiden..
Waarschijnlijk begeleidt door de nodige GVD’s.
@dberkwood: Wel, in 2008 heeft hier een filmpje gestaan van zo’n Edo MC12, en dat is me altijd bijgebleven:

http://www.autojunk.nl/2008/02/maserati-mc12-corsa-edo-competition-high-speed
Prachtig! Ik zie de MC12 het liefste in wit/blauw. Ben erg benieuwd naar zijn opvolger op basis van de Laferrari!
Ik heb ook liever een straatlegale wit/blauwe.
Garage Queen.
Op techno classica stond een blauw witte mc12 voor 750K, die heb ik dan liever zodat ik er de weg mee op kan en de rest van t geld in me zak houd :)
Een tijdje terug berichtten jullie nog over een zwarte Maser, als zijnde de enige niet blauw/witte MC12. En nu weer een oranje. Wat is het nou AB?
@camber24: Dat moet je verkeerd gelezen hebben. Er stond dat het de enige zwarte was, en dat het merendeel bestaat uit de (standaard) blauw-witte kleur. Let wel, dat ging over de “gewone” MC12, niet de Corsa, die overigens niet straat legaal is.

Daarna stond er een opsomming van de kleuren die al gespot waren, zijnde Gulf, wit, oranje ( niet deze ) en blauw.

De MC12 Corsa daarentegen, is maar 12 keer gemaakt, en 1 daarvan is dus oranje ( wel deze ). De overige 11, zouden in “Blue Victory” uitgebracht zijn.
@SimonMc: thanks voor je uitleg!! Een liefhebber zo te lezen.
@carmiggelt: In de tekst staat dat Edo Competition deze Corsa onder handen heeft genomen, en gekieteld heeft naar 755 pk. De standaard Corsa heeft toch al 755 pk?

Zou Edo Competition deze gewoon niet straat-legaal gemaakt hebben? In de advertentie wordt er wel geen woord over gerept. Je ziet in de foto’s overigens wel pinklichten in de koplampen zitten bv.

Zou het trouwens niet deze zijn die te koop staat? Is wel degelijk een oranje MC12 Corsa, die door Edo is aangepakt :

http://www.autoblog.nl/archive/2007/08/10/overtreffende-trap-maserati-mc12-corsa-edo-competition

Aanpassingen zijn onder andere :

Sport suspension with nose lift function
Specially designed high-flow exhaust system
New high-performance brake system
New tire & wheel package
Road-legal

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).