Toyota Yaris facelift: hot stuff, coming through

Auteur: , 29 Reacties

Wacht nog even met eieren zoeken, Toyota heeft nieuws, in de vorm van een Yaris met een strakgetrokken front. Onze dag kan niet meer stuk.

Toyota Yaris feestlift

De B-segmenter is sexy als steunkouzen, maar dat zal Toyota een zorg zijn: het is een belangrijke pijler in de 10 miljoen wagens die de Japanners jaarlijks afzetten, en het aantal senioren en schrapers neemt hand over hand toe in Nederland (nog meer? Ja, nog meer.). Hier ziet de toekomst er zonnig uit voor de Yaris.

Eigenlijk bedierven enkele scans in maart de verrassing al, maar nu hebben we minder korrels in het beeld. De koplampen groeiden een maatje, het logo in de grille komt prominenter in beeld, op een zwarte achtergrond, het traantje onder de lampen kreeg een iets andere vorm, en de reeds volle druipsnor groeide nog een maatje groter, en is nu chroomomrand. Hoe de achterkant er uit ziet kunnen we niet zeggen, Toyota laat het bij deze ene foto.

De ‘nieuwe’ Yaris-met-iets-minder-dan-420-pk staat in september, ruimschoots op tijd voor Movember dus, bij de dealert.

De verschillen tussen oud en nieuw checken? Ga uw gang:

Toyota Yaris oud vs nieuw29 reacties

Nu al een facelift? Chaotisch ontwerp btw….
En in het echt is ie nog veel minder spannend als op de foto. Hoe krijgen ze het voor elkaar. Doe mij maar een Fiësta facelift in die klasse
Joepie. De nieuwe beyaris.
Tja, het blijft een auto die je op rationele gronden koopt, niet op emotionele gronden.
Dan blijft de keuze, een Yaris of een Polo en dan is de rationelere keuze dus de Yaris, mompelt iets over betrouwbaarheid..
Ik zou ze beide laten staan trouwens.
Doe mij er maar 1, in opa-en-oma edition graag!
@faalhaas: 55+ editie: met een twinny-load op de trekhaak.
@awesome: incl. Elektrische fietsen natuurlijk.
Ziet er goed uit!
@toyotafortuner: je kunt het niet helpen, waarschijnlijk ben je al bijna dood..
@parker:

Niemand vroeg om jouw reïncarnatie ;)
Waarom?
‘Sexy als steunkousen’.. Wahaa!!
Overdekte rollator! Je ziet er alleen maar 65 plussens in knorren.
Heerlijk objectief stukje proza. Wat heeft Toyota fout gedaan dat je altijd zo negatief bent over dit merk Sir Smokalot? Therapie nodig misschien?
@hammerman:
Ach, het is zijn manier om de vernedering van Audi door Toyota (WEC gisteren op Silverstone) te verwerken.
@tupperware: Dat was een hele nette 1-2 inderdaad! Audi kon wel dingen breken, maar geen potten gisteren. Benieuwd wat de rest van het seizoen brengt.
@sir_smokalot:
Dat gaan we over 2 weken wel zien op Spa, ik ben daar dan toch voor m’n werk.
Porsche heeft mij ook positief verrast, na alle test perikelen zaten ze er toch redelijk bij.

Op zich deed Audi het nog niet zo slecht, kennelijk hebben ze de “driveability” niet helemaal op orde. Het rijgedrag zag er in elk geval niet vergevingsgezind uit.
@tupperware: Absoluut schokkend hoe de #1 op een recht stuk zo kon uitbreken. Geeft wel weer aan hoe weinig vergevingsgezind die auto’s zijn. Respect voor elk team dat 6-24 uur achtereen volle concentratie kan houden.
@sir_smokalot:
Nu hoeven de rijders hun concentratie niet zo lang te houden gelukkig. 1 stint duurt zo’n 45 minuten dus als ze dubbelstinten is het vergelijkbaar met een GP. Het grappige is wel dat ze het eerste halfuur ook reden alsof het een sprintrace betrof. Wat dat betreft was het wel jammer dat de Audi’s daarna de mist in gingen.
Dat het ook anders kan bewees het ELMS op zaterdag, dat was een mooi gevecht tussen de top 3 tot aan de streep.
@hammerman: Nee, ik ben gewoon een vroegoude nurks. Zodra Toyota met een lekkere nieuwe Supra komt zal ik de eerste zijn om ze met complimenten te overladen. Maar een Yaris heeft kraak noch smaak, hoe verstandig de keuze ook mag zijn.

Mijn autohart gaat er niet van kloppen.
Ziet er goed uit!
Tis enkelt een ander bumpertje en grilletje. En ’t blijft lelijkerd.
Spannender dan de andere in zijn klasse.
Iemand die een nieuwe Yaris koopt is minimaal zo’n 13.000 euro kwijt. Dat kun je moeilijk een schraper noemen denk ik. Weet blij dat er uberhaupt mensen zijn die een nieuwe auto kopen! (Waarschijnlijk is er vrijwel geen Autoblog medewerker die met netto prive geld in staat is een nieuwe Yaris te kopen gok ik zo :-)
@fit4fun: njet, 13k is een bedrag voor paupers, schrapers. Een modale auto kost al snel 20 tot 25 mille. Eigenlijk zouden ze dit soort goedkope kleine rotautootjes moeten verbieden omdat ze a. Onveilig zijn (de samenleving betaalt het oplappen van de inzittenden na een crash) en b. Omdat mensen die geen normale auto kunnen betalen met de bus of fiets horen te gaan in plaats van voor congestie op de wegen te zorgen. Er rijden veel teveel van dit soort prutautootjes tijdens de spits op snelweg.
Snap wel dat ze alleen een foto van de voorkant geven, de achterkant gaan we komende jaren vaak genoeg zien.. met 70 op een 80km weg.
Oeh wat een azijnpisserij hier…
Tuurlijk is een yaris niet spannend maar het blijft wel heel… en als er al iets kaduuk gaat is het vaak een coulance kwestie… moet je bij vag eens om komen…

Ik ben inmiddels met m’n 2e yaris bezig ( van een 1.0 naar een full option 1.3 ) en dat bevalt me nog steeds erg goed.
Nooit issues en super goedkoop om op de weg te houden.
Het blijft jammer dat de hybrid zo onwijs veel geld moet kosten ; was ie goedkoper geweest had ik ‘m serieus overwogen…
@shicomm: een ‘full option’ Yaris?? Echt joh?
Hihihi
Lexus grill?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).