Te koop: Rolls-Royce Phantom van de straat [updated]

Auteur: , 45 Reacties

Wanneer je auto meer kost dan je huis #justpetrolheadthings.

Deze Phantom is zo lekker gewoon gebleven

Een Phantom verwacht je doorgaans ergens in een garage van een statige villa, of anders voor de deur van een stenenschuiverskantoor. Het exemplaar dat we hier echter zien staat in een doodgewone doorsneewijk in Nijmegen-Oost, tussen de rijtjeshuizen (we noemen dit fenomeen ook wel een Afrojackje).

Phantom

Het ding is al een jaartje of 4 in bezit van dezelfde eigenaar, maar mag nu weg. Dat hij goed gebruikt is, bewijst de kilometerstand van 220.000 km. Gelet op het verbruik van de V12 is hier al snel zo’n 35.000 liter edele peut in gegaan, als het niet meer is.

De Phantom – of moeten we zeggen: Das Phantom? – is vooral in Düsseldorf gespot (zij het zonder Roy Makaay), daarnaast is hij ook regelmatig als trouwauto ingezet. De huidige eigenaar wenst € 115.000,- te vangen voor het model uit juli 2003.

Rolls Phantom

Ondanks dat het een lel van een auto is, past hij overigens nog prima op een parkeerplek in de buurt, dus mocht je in een reguliere woonwijk wonen, dan is dat in ieder geval geen belemmering. Wij hebben nochtans respect voor het statement dat de eigenaar maakt met zijn megaslee in de zuurlinkse autohaatstad Nimma.

UPDATE: We hebben contact gehad met de adverteerder, het hele verhaal achter deze Rolls-Royce lees je HIER!

Kopfoto: Google Streetview45 reacties

So you wanne be a player, but your wheels aint fine? you got to hit us up, to sell your house for a dime.

O: -1 voor de afrojack referentie, het ging de afgelopen tijd zo goed.. ;)
Soms, dan is die Smoke’ onbetaalbaar …………………………

” Wij hebben nochtans respect voor het statement dat de eigenaar maakt met zijn megaslee in de zuurlinkse autohaatstad Nimma.”
@desjonnies: ook een van de mooiste van de heer Smoke:

“Bovendien is het voertuig erg handig als je weer eens een club boze Franse boeren tegenkomt (da’s een dingetje deze zomer), die niet bij machte zijn te opereren op een vrije concurrerende markt, weigeren schaalvergroting toe te passen, en te halsstarrig zijn om te innoveren, en daarom het probleem dat ze 15 jaar geleden al konden zien aankomen proberen af te wentelen op de overheid, terwijl ze in plaats van hun bedrijf te runnen buitenlandse transporteurs intimideren beroven en over de rug van de weggebruiker overal de boel vastzetten.”
Zou wel eens willen zien hoe de staat van deze Rolls met een dikke 2 ton kilometers zich verhoudt tot bijvoorbeeld een S-Klasse / BMW 7 / Audi A8 met een vergelijkbare kilometerstand. Benieuwd of een Rolls ook vanuit dat oogpunt z’n forse premie waard is.

Maja, effe heen en weer naar Havanna-aan-de-Waal gaan alleen om dat uit te vlooien is wat (te)veel van ’t goede.
@amghans: Onderhuids is het dezelfde auto. Het zal hier en daar afwijken, maar in de basis moet hij dit met twee vingers in de neus doen. Altijd zacht optrekken met de automaat, weinig toeren, wie maakt je wat…
@amghans: Het youtube kanaal van Autoweek heeft een rubriek genaamd klokje rond, waarin ze auto´s met een hoge kilometer stand onder de loep nemen. Hierin is ook eens een Rolls Royce Silver Sheraph geweest met ongeveer 3 ton op de teller die de test erg goed doorstond. Ik neem aan dat deze Rolls Royce de zelfde bouw kwaliteit heeft.
@amghans: Met 2 ton km zijn de meeste auto’s net ingereden (op de 45km/u wagentjes die voor auto moeten doorgaan na), dus dat zit vast wel goed met deze Rolls.
Wel een baas als je inderdaad een dikkere auto dan je huis hebt, maar dan moet je wel een spaarcentje hebben, want als je dit soort bedragen voor een auto leent als modale ‘arbeider’ (niet denigrerend bedoeld), dan lig je toch ’s nachts wakker van de torenhoge rente.
@granlusso: Nijmegen-Oost, Berg en Dal enz. is over het algemeen wel wat beter bemiddeld dan de rest van de omgeving overigens.
@granlusso: OK, ’t is geen Hatert, maar ook geen Malden/Mook…
@sir_smokalot: Malden/Mook zijn nou ook niet echt de meest bedeelde dorpjes rondom Nijmegen. Nijmegen-Oost en de Hunnerberg zijn toch wel echt de duurste wijken van Nijmegen. Staan een paar flinke kasten van huizen.

Maar het blijft wel een apart gezicht, een auto kopen die langer is dan de breedte van je huis…
Fietste toen ik er zelf nog woonde wel eens een rondje Mook/Groesbeek, en meende dat daar toch wel wat leuk spul stond.. Is ook alweer even geleden trouwens.
@sir_smokalot: ik kom er af en toe nog langs (woon vlak bij Nijmegen) en er staat nog steeds genoeg leuks hoor!
@sir_smokalot: Malden/Mook/Molenhoek enz. wonen veel mensen met een wat hoger inkomen, daar heb je gelijk in. Maar vooral de Kwakkenberg in Nijmegen-Oost en het aangrenzende deel van Berg en Dal is loaded. Rijdt genoeg leuks rond :)
Wordt ook weleens het Bosch en Duin van Nijmegen genoemd.
Maar nu drijf ik teveel van het onderwerp af. Doei
@sir_smokalot: sterker nog: volgens mij is dit deel van Nijmegen-Oost (en de bewuste straat) corporatiewoningen…

Heb de wagen zelf ook al eens gezien (kwam daar veel in de buurt). Als je hem koopt zul je er wel een nieuwe grill in moeten hangen. Hier en daar een stukje af/uit… En over de gehele carrosserie steenslag.
@sir_smokalot: :-) Klopt, heb zelf ’n huis in de Dukenburg & ook bij mij in de wijk woont een held met ’n Rolls; een Phantom VI. Voor het grootste deel woon ik bij mijn vriendin in Malden & ook daar rijdt veel leuk “spul” rond, vooral de Tesla’s zijn niet aan te slepen lijkt ’t wel! Kun je nagaan wat al die specialisten in het Radboud “verdienen” (veel Radboud UMC personeel woont in Malden)
@miataman: je bedoelt die Rolls in Zwanenveld? (die transportondernemer aan de vijver kijkt er vanaf z’n achtertuin op) dacht dat dat een Silver Shadow was.
@e1000bmw523i: Die kende ik nog niet :-) Nope, in de Lankforst, Zelfs in de Hatert kom je nog aardig wat duur spul tegen, maar aan het type auto’s te zien zullen die niet allemaal eerlijk zijn ;-)
@miataman: die in de Lankforst ken ik dan weer niet… Woon er zelf ook…nog wel.
@granlusso: de huisjes waar ie voor staan doen, denk ik, echt niet meer dan €150.000. Dan is t wel stijl.
@granlusso: en aan de Graafse weg staat een RR silver shadow. Zo’n echte RR in crème.
Achja, in Düsseldorf weet men niet dat je auto duurder is dan je huis dus zullen ze denken dat je rijk bent 😉
@jobberns: Als je zo’n auto kunt kopen én onderhouden, dan ben je ook rijk. Financieel gezien.
… Huh? Dit soort mensen, cool hoor dat je zo’n prachtbak rijdt. Maar hoe veel dochters/vrouwen heeft hij in deze 4 jaar verkocht om de Phantom te blijven rijden?
Voor dat geld liever een veel jongere S65 AMG met de helft van de kilometers, al roept dat wel verkeerde associaties op als je ‘m in zo’n omgeving neerzet.
@knipperlichtje: Rolls Royce Phantom niet soms? Of iedere andere dikke bak for that matter? :P
115k voor een wagen met 220k km. Maw een wagen waar serieus wat werk aan is …
Dat zou toch enkel een gek eraan geven.
@Hupke: waarop baseer je dat er veel werk aan te doen is? Als de RR zijn reguliere onderhoud heeft gehad, zullen de komende kosten wel meevallen.
@roppp: ik denk eigenlijk niet dat Cito motors hetzelfde tarief rekent als de universele garage. Hij zal ook wel niet bij de BMW-dealer onderhouden kunnen worden.
@roppp:

Een wagen met 220k km heeft wel wat meer problemen dan er in regulier onderhoud verholpen worden. Daarbij is een benzine motor met 220k km nogal kort bij het einde van z’n leven.
Tis gewoon een oude frikandel in een gouden bakje gezien de prijs.
@schellekens006: En een goed ingereden F40 met 1,5 ton op de klok mag zeker ook weg voor de oudijzerprijs?
Vijftien honderd drie en dertig jaar geleden stond er een artikel in de Courant over een gewone mijnheer die Schoonmakert was ( zo heette dat toen ) en die zijn hele leven had gespaard voor een Rolls Royce en zichzelf en zijn vrouw een splinternieuwe SilverShadow had aangeschaft.
Woonden ook in een gewone wijk en hielden er verder een sobere levensstijl op na.
De ultieme petrolhead ?
@desjonnies: zo Was er ook een, een metaal arbeider vlg mij met een Indiase of Pakistaanse vrouw en kinderen. Die wilde altijd al een Testarossa. En die Had er een. Toen de prijzen zo omhoog klapten laatst moest ik nog aan hem denken. Dit Is wel echt 20 jaar terug vlg mij.
Weet iemand waarvoor de eigenaar ongeveer betaald heeft destijds? Dus niet nieuw, maar in 2010/2011?
@phaeton: Of zoek het zelf op. Phantoms uit 2007-2009 staan in het buitenland te koop voor circa 175.000 euro met tellerstanden zo rond de 40.000km. Tel daar BPM bij op en je zit zo rond de 2,5 ton. Dan schrijf je in vier jaar behoorlijk veel af, maar dan rijd je wel 180.000km in een poep chique blauwe Plantom. Die veel meer klasse uitstraalt dan de zoveelste zwarte of witte.
115k :-). Ga je niet krijgen. Dat is de prijs voor Phantoms van een jaartje (of twee) jonger met de helft van de kilometers (of zelfs een kwart. Het is wel een auto die mooi oud is geworden, ondanks de het een corpulente slee is.
Boven alles… een geweldige combi… blauw/beige
Honderd vijftien duizend valt me eerlijk gezegd aardig mee ik dacht dat zo’n kreng veel duurder zou zijn

Maar toch haal ik dan een wat mindere opzichtige panamera op voor vijfentachtig duizend heb je een pracht exemplaar met een nette km stand

En jongens je moet er van houden maar ik vind het maar een ordinaire auto zie er regelmatig 2 rijden bij ons op het bedrijven park , doe mij dan maar een Bentley conti

Dit schreeuwt alleen maar patser of pooier

Moet ze nageven parapluutje in de deur geniale uitvinding
Zo die prijs valt me mee. Maar kan het nog niet betalen…
Al kost ie 30.000 het is en blijft een lelijke bak wat ik het niet waard vind.
Misschien geeft meneer niks om een groot huis? Je hebt immers ook mensen die op een prachtig landgoed met alles er op en aan wonen, maar nog steeds hun oude trouwe Mitsubishi Galant rijden.

Hoewel toegegeven, iemand met Roller die een rijtjeswoning woont is zeldzaam. Denk ik. Want zoveel mensen met een Roller ken ik eigenlijk niet ;-)
Zo rijdt er ook een nep F40 rond in Nijmegen!
Neemt echt niemand de moeite om het hele verhaal te lezen? Voor 115.000 ben je wel king of the road! 😎 smaakvol uitgevoerd ook! Heb altijd een zwak voor de phantom gehad. een ongeëvenaard ontwerp die alleen een Rolls kan hebben.
Mooi verhaal

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).