Het verhaal van de Rolls-Royce occasion in een woonwijk

Auteur: , 43 Reacties

Jullie reageerden al even verbaasd op de te koop staande Rolls Royce Phantom met 219.000 kilometer op de klok als wij deden. Tijd voor een belletje naar de adverteerder, die ons openhartig over de auto vertelde.

Rolls Royce in een woonwijk

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de eigenaar van de Rolls-Royce Phantom woont niet in het huis dat zowel op de advertentie (à 115.000 euro) als op Google Streetview te zien is. Daar woont namelijk John, de broer van de eigenaar en de gene die de advertentie van de Rolls-Royce online zette. “Een beetje voor de gein eigenlijk, de Rolls-Royce hoeft niet per se weg. Wanneer iemand echter een goed bod doet, dan wil mijn broer, die momenteel in Amerika zit, hem best verkopen,” zo vertelt John.

De eerste Phantom in Nederland

De Rolls-Royce Phantom rolde in 2003 uit de fabriek in Crewe Goodwood, het eerste jaar dat de Phantom gebouwd werd. Het is dan ook niet heel verbazingwekkend dat we hier te maken hebben met de eerste in Nederland geleverde Phantom. De eerste eigenaar was Cor van Zadelhoff, vastgoedmagnaat én man met smaak. Niet alleen koos de heer Zadelhoff voor een prachtige kleurstelling, blauwe lak met beige interieur, ook liet hij de grille en handvatten matteren om de hoeveelheid bling wat in te perken.

In de zomer van 2011 koopt de huidige eigenaar de Rolls-Royce met liefst 190.000 kilometer op de teller. John, die samen met zijn broer mee ging proefrijden bij Hessing vertelt daar over: “natuurlijk waren we enigszins bezorgd om de hoge kilometerstand, 190.000 kilometer is niet niks. Een verkoper bij Hessing verzekerde ons echter dat het geen enkel probleem was, de auto’s waren immers ontworpen om minstens een miljoen kilometer mee te gaan.”

Maar waarom een Phantom? John: “mijn broer reed altijd in Mercedes S-Klasse’s. Helaas is hij ondertussen al drie keer getroffen door die ene rotziekte en gelukkig ook drie keer hersteld. Het heeft hem echter wel doen besluiten vooral te genieten, dus werden de S-Klasses verruild voor deze Rolls-Royce.” En als deze Phantom verkocht wordt? “Dan komt er een andere Rolls-Royce, maar dan met een zwart-op-zwart-kleurstelling. Zijn S-Klasse’s hadden ook altijd die kleurstelling en zelf loopt hij ook meestal in zwarte kleding.”

Deze Phantom is zo lekker gewoon gebleven

Verbaasde gezichten

John profiteert ook van het feit dat zijn broer zo’n fraaie Rolls heeft, want de Britse sloep staat regelmatig bij hem voor de deur. “Om de hoek zit een goed café en veel van het volk dat daar heen gaat, komt hier door de straat. Je ziet ze altijd bij de huizen naar binnen gluren om te zien waar die Rolls-Royce thuis zou kunnen horen. Het mooiste is echter als ik de auto voor de deur sta te wassen, mensen reageren altijd heel verbaasd.”

Als laatste zijn we toch wel erg benieuwd naar de betrouwbaarheid van zo’n Britse sloep. Zijn ze echt gebouwd om een miljoen kilometers mee te gaan? John: “écht grote problemen hebben zich niet voorgedaan. Het elektromotortje dat de loodzware achterdeuren in het slot trekt was aan de linkerzijde kapot gegaan. Deze is natuurlijk amper gebruikt, de vorige eigenaren resideerden vooral op de rechter achterzetel, en dan gaat zo’n motortje vastzitten.” Geen gekke dingen dus, maar dat regulier onderhoud duur is, dat onderschrijft John wel: “je kunt nergens anders dan bij de dealer terecht met zo’n Rolls en de tarieven zijn niet mals. Een tijdje terug heb ik er vier nieuwe banden onder laten zetten. Dat koste 9000 euro…”

Foto’s: Google Streetview43 reacties

Kan die onzin “Dit kan u ook interesseren:” ergens uitgezet worden?
@wuppie: Raspberry Pi als Sinkhole instellen en je ziet nergens dit soort ellende meer, werkt top!
@wuppie: Even aan mijn adblock toegevoegd en nergens last meer van!
Banden wisselen bij de dealer? Kom op zeg.. Voor minder dan twee ruggen kan ik ze voor je regelen.
@lazia:

Ik weet niet of de rolls royce phantom een speciale velgen maat heeft? Zoniet, dan is het inderdaad vreemd om dat bij de dealer uit te voeren.

Maar goed, als je zo een wagen kan aanschaffen, dan zal je denk ik ook niets geven om de onderhouds kosten.

Wel erg leuk om te horen dat er iemand is welk 219.000 op de teller heeft in zijn rolls en nooit echt problemen heeft gehad. Mijn MG-F heeft er 170.000 en ik heb in 3 jaar tijd meer dan 3.000 euro aan onderdelen in gestopt.
@dragonforce:

Wel in alle eerlijkheid heb ik ook nog nooit iets goeds over zo’n MG F gehoort, dus dat had je wel een beetje kunnen voorspellen.

Verder mag men voor 400k toch ook wel de moeite doen van een betrouwbare wagen te bouwen.
€9000 voor een set banden? Dat moeten dan wel speciale zijn toch?
@rotjeknor: gohh..
@rotjeknor: vanuit de fabriek Michelin PAX run-flatbanden
@metalmike: voor dat geld moeten het inderdaad wel PAX banden zijn
Dit soort artikels kan ik erg waarderen. Hulde, AB!
@dick1980: chapeau
Leuk artikel. Snel geregeld zeg.

Maar zwart op zwart? Kom op, dat kan origineler. Niemand gaat dood van een beetje kleur.
@berlinetta: dat ligt natuurlijk compleet aan de eigenaar zelf he, als meneer van zwarte kleurstellingen houdt, is er niemand die m daartoe tegen kan houden. Ik vind een zwart op zwart kleurstelling persoonlijk ook erg geslaagd, vooral bij Rolls Royces.
@berlinetta: Geen gelukkige uitspraak gezien het verleden van de man.
@phaeton: oh wat scherp!! 😂
@phaeton: Oh daar had ik niet bij stil gestaan.
Nou de aandacht heeft hij in ieder geval wel!
Lekker artikel heren!
Leuk dat jullie erin gedoken zijn en dat de adverteerder ook de liefde voor de auto wil delen met de lezers! Hopelijk blijft z’n broer nu gezond!!
Niet verplicht om voor onderhoud bij de dealer langs te gaan, in Arnhem zit een goede Rolls-Royce & Bentley specialist, ook daar ben je met je Phantom welkom.
@silver: maar dan nog denk ik niet dat je klaar bent voor €250 met een kleine beurt en APK
@roppp: nee, dat niet nee, maar uurtarief is wel een stuk lager…
@silver: Brabo cars is ook een goede. Die zitten in Hillegom.
@silver: Het is voor de resale value nog altijd wel wenselijk als een auto door de dealer onderhouden is. Iets waar ze natuurlijk even nadrukkelijk op wijzen op het moment dat hij te koop staat. ;)
Erg leuk artikel mannen! Ook lachen dat jullie de adverteerder hebben gebeld en dat deze zo openhartig was. Hopelijk zal die ene ziekte hem niet meer vellen en zal hij nog lang kunnen genieten van z’n Phantom mocht ie ‘m niet kunnen verkopen.
Koop een maybach voor dat geld, of doe eens gek. Koop een Pullman. Als ik het geld had en hetzelfde als deze man zou denken zou ik voor een 600 Pullman landaulet gaan
@henkhupelschoten:
Wel vast beginnen met het oefenen op wuiven he?! Dat hoort er natuurlijk wel een beetje bij ;-)
http://benz-books.com/blog/wp-content/uploads/600-Pullman-Landaulet-small.jpg
@Rob:
op = van
@Rob: Ik zal wuiven als ene gek! Man man man de Pullman landaulet is m’n droomwagen geef me een miljoen en ik koop er een! Regelrecht!
@henkhupelschoten: helemaal mijn smaak, zo’n 600. Reken wel op nog fors hogere onderhoudskosten dan voor de Phantom, die hydraliek in de 600 kost een godsvermogen om te onderhouden 😕
@silver: als je 9k alleen aan een set banden kan geven, denk ik niet dat men zich daar zorgen om gaat maken.
@r32turbo: Die banden zijn enorm inderdaad, zijn alleen te bestellen via Mercedes. Geen enkele bandenfabrikant kan ze leveren, hetzelfde geld voor de 300SL.
@Dizono De RR Phantom is ooit in Crewe gemaakt ?
@bentley1969: nee, in Goodwood. Bentley is in Crewe blijven produceren na de overname van Rolls-Royce door BMW.
@silver: Sorry… het was een retorische vraag!
Wat een heerlijke reden om over te stappen op een Rolls Royce
Mijn favoriete Phantom kwam langs in Californication.
Ik heb helemaal niets met zo’n slagschip maar ik hoop wel dat de eigenaar het maximale uit zijn leven haalt en er nog heel lang van mag genieten. Dit soort auto liefhebbers daar kan ik wel mee praten. Koop waar JIJ blij van wordt en geniet. Maar ga niet lopen miepen dat anderen jaloers zijn omdat ze jouw smaak niet delen of snappen. Ik begrijp mensen heel goed die zo’n auto vreselijk vinden, maar ik zou ongetwijfeld lol hebben van een gesprekje met de eigenaar over zijn liefhebberij.
Goed stuk. Goed om te lezen dat de eigenaar het beste uit zijn leven wil halen. Met een Rolls Royce – waar hij hard voor gewerkt heeft – lukt dat zeker. Hulde!
-edit: anders mail je even [email protected], dit geblaat snapt niemand-
Meeste mensen met een Rolls Royce werken niet maar laten voor zich werken he.Ben benieuwd wat voor’n Rolls hij gaat kopen als hij deze verkoopt.
Is wel een auto van liefhebbers geweest dus. Mooi!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).