Teamorders in de DTM: te smerig voor woorden

Auteur: , 55 Reacties

'Timo, SCHIEB IHN RAUS.'

Party mach in de DTM

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Laten we beginnen met een kleine lezersvraag. Waarom is de DTM niet ontzettend populair in Nederland? De competitie is van hoog niveau, de rondetijden zijn vergelijkbaar met die van Formule 3-auto’s, de deelnemende merken spreken zeker bij Nederlandse autoliefhebbers tot de verbeelding, het kampioenschap heeft een prachtige historie en (de lijst gaat door, maar de ruimte en de gemiddelde spanningsboog op internet niet) er wordt geracet op ons aller Zandvoort!

Dan over naar de race van vandaag, op de Red Bull Ring te Oostenrijk. Terwijl Mattias Ekström in z’n Audi op kop ligt en uiteindelijk ook de overwinning pakt, vindt de échte actie achter hem plaats. Audi-coureur Timo Scheider krijgt het commando over de pits om Mercedes-rijder Wehrlein van de baan te rossen. Scheider gehoorzaamt braaf en beukt en passant twee Mercedessen van de baan.

Scheider zou na de race zeggen dat hij niks over de radio heeft gehoord en dat hij de beelden terug moest zien om te horen wat er precies over de radio werd geroepen. Wat een laffe trekhaas ben je dan. Eerst als een schaap onfrisse orders van je team gehoorzamen en er vervolgens over liegen. Wees dan een vent en geef toe dat je een schmutzig spelletje hebt gespeeld.

Onder de streep is Mercedes de grote verliezer, grote winnaar is natuurlijk de neutrale toeschouwer. Iets zegt ons namelijk dat dit incident nog wel een staartje gaat krijgen. Bekijk de beelden hieronder en oordeel vooral zelf.

Party in de DTM55 reacties

Schade !
Audirijders hè… De schurken…
@kapiteinaudi: dat is dus bij iedereen meteen de eerste reactie. Als zelfs kapiteinaudi het al vindt😝
Vooral laf om te gehoorzamen aan zulke teamorders. Eer en respect voor je mede-coureurs zou belangrijker moeten zijn. Of denk ik nu heel raar?
@ej20g: Kennen ze niet bij Audi, dit doen ze al jaren…
@ej20g: De ene Mercedes tikte de andere al bijna via de zijkant van de baan. Dit is niet netjes, maar het gebeurde omdat de eerdere actie net goed af liep.
Bumperklevende Audi rijders, altijd irritant.
@terrorizer: moet je eens gas geven of naar de rechterbaan verhuizen. Ik heb er anders nog nooit een op mn achterbumper gezien
@hoonigan247: Ja omdat de logo onder je achterruit zit.
@terrorizer: het logo
@terrorizer: nope krijgen ze de kans niet voor
Au, die kwam aan.

(Flauw, die grap)

Schijnt trouwens dr. Ulrich himself te zijn geweest die de orders gaf.
Ondertussen heeft Dr. Ullrich toegegeven het commando te hebben gegeven, met als slap excuus dat hij niet wist dat de radio openstond.
@goggomobieltje: haha zo’n vieze actie uithalen die duidelijke is voor iedereen en het dan niet eens kunnen toegeven. Wat een klasse zeg, past wel bij Audi natuurlijk…
De actie ‘an sich’ kan ik wel waarderen. Als toeschouwer. Er gebeurd tenminste wat. Vreselijk dat ie hopeloos die twee AMG’s eruit duwt. Net zo sportief als de FairPlay van Kluivert op Staelens tijdens het WK in ’98 in Toulouse. Maar voor de actie op het scherm is het goed.

Ok, ontopic, heeft Porsche in de tussentijd niet een Special Edition van de 911 aangekondigd?
Vroeger viel de DTM gewoon op tv te volgen in België.

Tegenwoordig nietmeer en ik heb nooit de neiging gehad van het te streamen eigenlijk.
@Hupke: ARD is toch wel te ontvangen?
@toniominestrone:

In kan ARD al enkele jaren nietmeer ontvangen in België.
Haha dat is gewoon racen boys. Dit met de f1 zou geweldig zijn gewoon meer spektakel
@ferrariman: opzettelijk auto’s van de baan af beuken is geen racen. Dat is vuil spel.
@ferrariman: Ja probeer dit met een F1 en je kan gelijk de pits in. Ook zal je zulk onsportief gedrag minder snel zien in de F1, ja er is zeker onsportief gedrag maar na team orders van de baas 2 man de baan afrijden door duidelijk contact zul je niet meer zien want dan is het gewoon klaar met je…
Dat is voor de toeschouwers wel een spektakel maar echt super zuur voor de coureurs die er zo uit geknalt worden
Scheider is door deze actie gediskwalificeerd: http://www.dtm.com/de/news/urteil-gef-llt-scheider-wird-nach-umstrittenen-man-ver-aus-der-wertung-genommen-2015-08-02.html
@wilbertg:
Ik lees daarin ook dat het laatste woord over de rol van Audisport en team Phoenix nog niet gesproken is.
De sportcommissarissen hebben het oordeel daarover door geschoven naar het autosportgerecht van de DMSB.
De uitslag is dus nog niet officieel.
@goggomobieltje: tja een Schneider-actie.. Bernd flikte dit vroeger al om Kurt Thym kampioen te maken en toen haalde Mercedes op deze manier de titel binnen. Karma heet zoiets toch?
Neemt niet weg dat ze het team van alle punten moeten strippen. Bam laatste in het kampioenschap! En succes verder.
@wilbertg: Niet genoeg, ik zeg de eerste 2 audi rijders erachter ook terug zetten en deze kerel schorsen voor een minimaal een race, dan maakt je een duidelijk punt wat er gebeurd als er zulke team orders van bovenaf komen. Op de manier hoe het nu gaat kan je dus elke race de beste tegenstanders laten uitschakelen door iemand die niet meer mee rijdt voor de punten.
Hahaha deze is echt super voor woorden ik vind zelf deze actie echt gedurfd ,die twee arme amg’s zo schoon naast elkaar hahaha ik moe echt lachen
@tyso44quattro: Ja lachen, haha..
Terwijl iemand van de baan rijden natuurlijk gewoon niet kan zijn de teamorder spelletjes die Mercedes met Wehrlein speelt ook niet bepaald netjes. Deze actie van Scheider en Audi zijn daar een reactie op
Ach kom, dat doen ze al jaren.
Waarom een smerige actie? Duwen en beuken hoort toch een beetje bij de DTM. Resultaat mag er ook zijn met twee Benzen in het grind.
@rossi: he he jij begrijpt het!
Dit soort nieuws verspreid zich dan ook altijd als een olievlek in een oceaan.
Gevoelsmatig heb ik het idee dat dit het laatste jaar van Audi is in de DTM.
De Mercedessen deden in de jaren 93-94-95 niet anders dan Alfa 155’s van de baan rammen.
Vorm van karma dus. :)
@Specht: heerlijk. Van die withete Italianen. Nannini was t volgens mij die toen zn grammetje ging halen. Tegenwoordig wordt je daar 10 races voor geschorst.
Heb t nog live gezien toen.
Holy shit! Dat is echt vies
Andere teamorders in het DTM dan „Harry, hol schon mal den Wagen!“ zijn nooit goed.
komt ie dan he; audi voorsprong door beuken
komt ie dan he; audi vorsprung durch Timo shieb ihn raus
Het komt door die 4 ringen…mensen die daarvan in de ban raken ontsporen gewoon vaak.
Man man man waar maken we ons toch druk om
Ik lees nergens dat in de bocht voorafgaand aan het incident de Mercedes van Wickens, Scheider onsportief afblokt waardoor hij 2 plaatsen moest inleveren, wat mij betreft dikke krokodillentranen van Mercedes.
Ik had liever gezien dat ie twee Seat Leon stationwagens van de weg had gebeukt…
Wie oh wie drukt Hamilton bij het eerst volgende race van de baan af?


Misschien ligt het aan mij omdat ik de DTM nog in z’n hoogtij dagen heb meegemaakt, maar ik vind dat deze serie de naam “DTM” niet waardig is.

Het is op zich wel een grappige serie, maar het heeft gewoonweg niet “het” wat de DTM vroeger wel had.
@Rick-dos: Dat klopt, het is ook een andere formule, vroeger waren het “echte” toerwagens, momenteel zijn het silhouet auto’s, formule bolides met een “kapje “.
Asociale actie!
Beetje vuil is het wel.
Duitse race mentaliteit…Ook verkrijgbaar voor op de openbare weg….
Hij deed t wel subtiel.
Wat een vieze rat, in het verleden ookal zo veel bij Audi gezien vieze zaken om te kunnen winnen. Is toch nergens voor nodig? Dit seizoen is een uitprobeer seizoen waar alles is veranderd en dan ga je nog (net zoals andere jaren) zo vies racen.
Haha, schitterend, Mercedes deed niet anders en nog veel vuiler. Herriner me nog Roland Ash met zijn Mercedes, die ik meen in de laatste wedstrijd de aankomend kampioen Larini of Nanini met zijn Alfa 155 eruit ramde. Weg kampioenschap.
Dit duwtje valt dan wel mee.
https://m.youtube.com/watch?v=zzxLn9zlhlA
Bovenstaand de link waar Mercedes rijder kampioen werd door een doelbewuste aktie van Roland Asch tegen Nannini. Kijk wat er daarna gebeurt.
Disqualificeren voor de komende 5 races!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).