Telegraaf-vluchtauto Audi RS5 Coupé uitgebrand gevonden

Auteur: , 50 Reacties

Schorem is het.

Nadat de dader in de nacht van maandag op dinsdag een Volkswagen Caddy het gebouw van de Telegraaf ramde, ging hij ervandoor in een Audi. In eerste instantie meldde de politie dat het boeventuig vertrok in een BMW, later bleek het om een Audi te gaan.

De (vermoedelijke) vluchtauto is vanmorgen teruggevonden. De auto werd vroeg in de ochtend fikkend aangetroffen op een parkeerplaats aan de Noordkaperweg in Amsterdam-Noord, pal bij de oprit van de A10. Volgens de politie werd omstreeks 04.00 uur een knal gehoord. Vervolgens bleek een Audi in de brand te staan. De hulpdiensten werden gealarmeerd en arriveerden even later.

Uit de foto’s blijkt op te maken dat het om een Audi RS5 met de 4.2 FSI gaat. Onder meer de grille, de velgen, de bumpers en de vier uitlaten geven dit weg. De twee kenmerkende ovale uitlaatsierstukken van de RS5 zijn volledig verbrand. Vermoedelijk is de Audi gejat, want op de RS5 zaten gestolen kentekenplaten die toebehoren aan een Toyota Yaris.

Er is nog veel onduidelijk. Er zijn op dit moment nog geen aanhoudingen verricht. De recherche zoekt vermoedelijk uit waar de Audi in de afgelopen 24 uur is geweest, tussen het moment na de aanslag en het parkeren van de RS5 aan de Noordkaperweg. De politie is dan ook op zoek naar getuigen die iets gezien, gehoord of beeldmateriaal hebben.

UPDATE: het zou gaan om de RS5 met kenteken 35-PBR-4, hier te zien op archiefbeeld via Autojunk. De auto werd in de nacht van 4/5 maart 2018 gestolen in Woerden.

*AUDI RS5 GESTOLEN IN WOERDEN*De nacht van 04/03/2018 op 05/03/2018 rond 23:00/03:00 is deze Audi RS5 gestolen in…

Geplaatst door Auto Vrienden op Maandag 5 maart 2018

Fotocredit: Lorenzo Derksen / Inter Visual Studio50 reacties

Wat een stel droeftoeters, weer zo’n prachtige V8 minder op onze wegen, omdat er zonodig een statement gemaakt moet worden. Ga pin automaten opblazen, stel nepcriminelen.
@ihrte: zullen we die pinautomaten ook maar gewoon met rust laten? Behalve als we legaal verdiend geld willen opnemen.
@ihrte: daar worden ook audi’s voor gebruikt
@ihrte: Ik zie ze liever nog een poging wagen het hoofdkantoor van dat prutsblad binnen te rijden dan dat ze geld stelen links of rechts.

En gebruik dan een snelle x6 of Glc om in brand te steken…
Een rs5 heeft 2 ovale uitlaten zou dus eerder een s5 kunnen zijn die hebben er 4…. lekker belangrijk de jongens zijn al weg
@rots: 2 ovale eindstukken idd. De uitlaat zelf bestaat echter wel uit 4 pijpen, de uitlaatsierstukken zijn hier zo te zien al opgebrand.
@rots: de velgen, bumpers en uitschuifbare spoiler suggereren dat dit een RS5 is.
Beetje off-topic: Mijn oprechte vraag aan iedere autoblogger die ergens in de Justitie keten zit: waarom is georganiseerde misdaad zo lastig aan te pakken in NL? Is het een gebrek aan geld? Mankracht? Wilskracht bij de top? Politieke druk? Waarom zijn die klote ventjes niet voor langere tijd uit de maatschappij te halen?
@timobac: kind met badwater verhaal. Geen politiestaat willen zijn. Niet zo ingewikkeld.
@pomoek: dat is te makkelijk. Je schetst de situatie alsof het een binaire situatie is waar het of een pure chaos is, of een politiestaat. Ik geloof dat er echt wel een middenweg is, maar ik vraag mij af wat die middenweg momenteel tegenhoudt.
@timobac: Ik stel het wat eenvoudig. Dat klopt. Maar zo eenvoudig is het, denk ik, wel. Criminaliteit is voor een heel groot deel uit te bannen. Veel meer politie op straat, fouilleren zonder zwaarwegende reden, het instellen van een avondklok, zware straffen voor lichte vergrijpen, beperkte rechten voor verdachten, dat soort strapatsen. Je kan ook de handel in Cocaine en andere harddrugs legaliseren en in winkels verkopen, mensenhandel toestaan, noem maar op.

Ik denk dat niemand deze twee uitersten zou moeten willen. Er zullen altijd afwegingen moeten worden gemaakt. Vrijheid vs. veiligheid.

Grote criminaliteit komt, volgens mij, ook altijd in golven. Op dit moment is de Mocro-mafia een grote speler in dit land. Over een tijdje dooft dat weer uit, mede door de aandacht die het nu krijgt van justitie, en komt er een andere criminele club op. Je kunt als overheid moeilijk gaan voorsorteren op een dergelijke golf. Dat wordt een soort Wack a mole verhaal. Als je de ene club de kop indrukt komt de andere weer op.

Zo vraag ik mij af wat er gaat gebeuren nu er een aantal motorclubs illegaal zijn verklaart. Welke criminele organisaties gaan in de gaten springen die nu ontstaan en gaan er groter worden? Hoe dan ook. Een overheid zal altijd reactief zijn in (harde) criminaliteit bestrijding en niet zozeer proactief.
@timobac:
Dat begrijpt niemand eigenlijk.
@timobac: Een totaal kapotbezuinigd politieaparaat onder het mom van een reorganisatie. Een OM dat vastzit aan denkbeelden en beleidskeuzes uit de jaren 80 en 90. Hierdoor lijkt men afgesloten van de huidige werkelijkheid dat de georganiseerde criminaliteit verhard en wegloopt door de mazen die ze zelf gecreëerd hebben. Het is echt geen onwil overigens. Als je eens wist hoe hard agenten werken in de grote steden(en vast ook daarbuiten) om die gasten te pakken. Maarja opvatting is: maak een zo goed mogelijk proces verbaal en kijk daarna niet terug want je raakt bedroefd van de manier hoe er mee wordt omgegaan.
@vtie: dat dus ja! Helaas!
@vtie: terug naar nujij !!
@cloverleaf: Nee dank je. Bovenstaande is trouwens gebaseerd op ervaring niet op een roeptoeterend onderbuikgevoel.
@vtie: Yup, spreek uit ervaring..
@timobac: kunnen meer verdienen met flitsen en parkeerboetes dan hierachter aan hollen lijkt me
@gove: U weet totaal niet waar u over praat zo te lezen. NOGMAALS voor de steeds maar weer dezelfde domoren: flitsen gebeurt door FLITSTEAMS..die hollen niet achter deze criminelen aan. Dat is hun taak niet. daar zijn de basisteams voor. Laten die nou vreselijk onderbemand zijn.
@werf76: ga boeve vangen jonge
@gove: U bent de eerste, hoe is uw naam?
@timobac: Kan je daar wel wat op zeggen hoor:
– bezuinigen op justitie
– bezuinigen op politie, minder mensen teveel taken
– criminelen liever een geldboete of taakstraf geven
– criminelen komen te makkelijk vrij (terugkeren in de maatschappij is zo’n humane gedachte)
– teveel gehuilebalk over privacy maar ondertussen het hele levensverhaal op Facebook oid zetten
– teveel bureaucratie (door slimme advocatuur, meer regels vanuit overheid/justitie)
etc etc
RS5 heeft 2 uitlaten. 2 eindstukken in ieder geval.
@porschepdk: De Audi A5 S- en RS-modellen hebben 4 uitlaten. Bij de S zijn het vier sierstukken, bij de RS twee.. staat ook gewoon in de tekst. http://azline.org/uploads/best-audi-rs-capristo-pics-for-exhaust-popular-and-concept_XCODE_4309.jpg
-edit: nutteloze bijdrage-
Ik vind deze uitvoering nu niet mooi, anderen zullen hem vast smoking hot vinden. Rot voor de eigenaar
@maferick74: Een sepang blauwe met Aluminiumoptiekpakket, schaalstoelen en keramische remmen kan mij anders zeker wel bekoren. 😍
Wacht even.
Iemand jat dus een Busje, een RS5 en een kentekenplaat van een Yaris. Hij/Zij/DeMotorclub doet inkopen bij de Gamma voor brandbare spulletjes.
En dat allemaal om midden in de nacht bij de Telegraaf door de pui te rijden om een statement te maken?
Da’s een hele hoop werk voor heel weinig resultaat.
@gregorius: ach als je het allemaal al in je clubhuis/loods hebt staan kan je dat toch wel missen…
@gregorius: het heeft wel groots de voorpagina gehaald…
@rufctr01: En niet alleen in Nederland
Waarom nog steeds kentekenplaten die makkelijk te verwijderen zijn ?
Waarom geen platen die eenmalig te plaatsen zijn en bij verwijdering bijvoorbeeld afbreken en niet meer te gebruiken zijn ?
Wordt dit niet al in de UK toegepast ?
Maakt het iig weer een stukje moeilijker om met een gejatte auto rond te rijden (alle beetjes helpen)
@aerohead: Een jaar of tien geleden heb ik gelezen, dat iemand er mee bezig was. Nooit meer van gehoord of over gelezen. Maar over kentekenplaten gesproken, is dit kenteken niet te oud voor die Audi?
Een Audi RS met V8 in de fik gestoken.
Zou de milieu maffia er misschien achter zitten?
Tja, jammer maar helaas weer dit….
Maar waarom hadden ze hier een RS5 voor nodig dan? Het is niet zo dat ze vreselijk op de hielen gezeten werden bij het wegsukkelen bij het Telegraaf-gebouw. En als ze wel achtervolgd zouden worden zijn rijderskwaliteiten belangrijker dan een supersnelle auto.
Een kentekencombinatie uit 2004 op een RS5 plakken die vanaf pak en beet 2010 op de markt is gekomen. Valt heus niet op…
@frostbitenl: en het kenteken is ook nog afkomstig van een Toyota Yaris…
@frostbitenl: een Audi valt in het verkeer toch totaal niet op? Daarom zijn die dingen zo populair bij de dames en heren criminelen.
Het moet erg fijn voor de politie zijn dat criminelen altijd in een Audi RS model rijden. Als ze in een Opel Corsa of Polo rijden zouden ze totaal onherkenbaar zijn.
@mashell: daarom rijden ze juist Audi RS modellen omdat de niet-autofanaat, oftewel 99/100 agenten, het verschil niet ziet tussen een A5 2.0 TDI en een RS5 en dus gaan ze goed in slde menigte op.
@loserboi932: Een gemiddelde huismoeder ziet het verschil misschien niet nee.
Agenten zijn niet gek hoor.

En de RS modellen zijn populair vanwege de 4-wielaandrijving.
Altijd en overal grip…
Altijd zo grappig om in de media te lezen ‘vermoedelijk, waarschijnlijk, misschien’ terwijl het gewoon zo helder is als wat. Die daders gaan ze helaas niet pakken. Hebben hun plan voor de daad te goed uitgedacht. Maar gezien de werkwijze durf ik wel te stellen dat ze het sowieso in de richting van de Mocro-maffia moeten zoeken…
@venividivici: eh nee. Bij de motorclub in woerden die ook die raket afvuurde op de panorama. Dus tenzij de mocromaffia daar lid van is zal het geen mocromaffia zijn. De Audi bende uit Utrecht kan wel geholpen hebben met de Audi.
Gestolen kentekenplaten…..dat het anno 2018 überhaupt nog kan. De techniek staat voor niks maar een kentekenplaat vervangen door een sticker die niet te verwijderen valt is blijkbaar erg lastig.
Natuurlijk los je er dit probleem er niet mee op maar zo worden er veen platen meer gestolen.
Nog een geluk bij een ongeluk dat het een Audi was en geen BMW. Wel zonde can die V8. Wellicht blijkt het helemaal geen aanslag te zijn maar hebben ze gewoon een hekel aan VAG
Nieuwe Audi kleur: charcoal black
Zowiezo kan de Caddy chauffeur niet eens rijden. Amateur. Auto sloeg af
Minder geld naar justitie ..

Met 20 man het verschil niet zien tussen een Audi of BMW ..
En dan nog NIEMAND ontslaan !!

Dan heb je geen bestaansrecht ..
4 uitladen? Een rs5 heeft er 2 s5 heeft er 4

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).