Tesla heeft een fittie met verzekeringsmaatschappij

Auteur: , 28 Reacties

... en botst nogal over de premieprijzen.

Tesla ruzie verzekeringsmaatschappij

Bestuurders van een Tesla claimen naar verluidt veel vaker schade, die ook nog eens duurder uitvalt dan bij vergelijkbare auto’s. Om die reden heeft de Amerikaanse autoverzekeraar AAA besloten om de premies voor Tesla-rijders met 30 procent te verhogen. De verzekeringsmaatschappij baseert deze keuze op een analyse van schadedata door het Highway Loss Data Institute.

Dit instituut deelt voertuigen op in verschillende klassen op basis van grootte, gewicht en concurrerende modellen. Vervolgens wordt per auto gekeken naar de frequentie en de ernst van de claims, om deze vervolgens te vergelijken met het totale gemiddelde van personenauto’s in een bepaalde klasse.

Tesla scoort binnen zijn categorie volgens het instituut veel hoger dan het gemiddelde. Toch vindt Tesla dat deze analyse niet klopt en geen goed beeld van de realiteit schetst. Dit komt volgens hen doordat het instituut de Model S bijvoorbeeld vergelijkt met modellen als de Volvo XC70, Audi A6, Mercedes-Benz E-klasse en de BMW 5-serie. Volgens Tesla is dit totaal de verkeerde categorie, er zou namelijk gekeken moeten worden naar andere semi-autonome elektrische wagens. Dan zou het beeld helemaal niet zo negatief zijn.

Het blijft waarschijnlijk een welles-nietesspelletje, want autoverzekeraar AAA heeft aangegeven dat ze de gegevens van het Highway Loss Data Institute blijven gebruiken. Overigens staat daarin dat de reparatie van een Model S gemiddeld twee keer zo duur is in vergelijking met andere wagens, terwijl het bij een Model X 89 procent duurder is.
(Via: ANE)28 reacties

Gelukkig kun je overal terecht met schade aan je Tesla
“Tesla is dit totaal de verkeerde categorie, er zou namelijk gekeken moeten worden naar andere semi-autonome elektrische wagens.”
De energiebron zou op de hoeveelheid ongelukken geen invloed mogen hebben. Dus met verbrandingsmotoren in dezelfde prijsklasse vergelijken is wel fair. Misschien moet je de Model S met andere 5 meter sloepen vergelijken maar dat zal niet veel uitmaken.
@mashell: ik snap m ook niet helemaal. Semi-autonoom zou toch juist moeten zorgen voor minder ongelukken en dus schade? Dan zou Tesla in dit rijtje waarmee ze vergeleken worden juist met kop en schouders er boven uit moeten steken.

Wel even corrigeren natuurlijk voor het aantal kilometers dat er mee gereden wordt, al denk ik dat de vergelijkbare modellen niet alleen maar worden ingezet om 1 keer per week naar de ‘mall’ te gaan
@mashell: Inderdaad, maar nou zal het niet helpen dat een Tesla in 3 seconden naar de 100 knalt.
@fanboy: dat zal zeker niet helpen. Tesla zou het versnellen ook kunnen vertragen, 0..100 in 6s is ook snel zat. Dat spaart energie en maar de auto beter beheersbaar. Fratsen als een “ludicrous mode” passen eigenlijk ook niet in de klasse waarin Tesla opereert. Dan kunnen ze een OMG versie (als AMG concurrent) uitbrengen die dat soort fratsen juist wel heeft, flink duurder is zowel in aanschaf en verzekering en zo de klant zelf laten kiezen.
@mashell: Ja maar ja, zo de klant voor de gek houden doen ze niet. Want ze knallen er een grotere zekering in, veranderen de software, en dan hoeven ze maar een paar duizend te rekenen.
@mashell: … en nu krijg ik Aaarrgh! Mein Gott! als de voluit-versie van AMG niet meer uit mijn hoofd. Dank u, Marshell, dank u… (not).
@mashell: Zelfs dat laatste maakt niet uit, de Tesla is immers gebaseerd op een E-klasse, dus jij zit wat dat betreft in exact hetElfde segment. Ze mogen blij zijn dat er geen vergelijk wordt gemaakt met een 7-serie of een S-klasse.
Dit is wel een hele slechte reactie van Tesla. “Wij zijn uniek dus je mag ons nergens mee vergelijken!”

Ze zouden moeten vergelijken op nieuwprijs, gereden kilometers en wellicht formaat. Dat is wat er toe doet. Tesla is nu gewoon domme smoesjes aan het verzinnen.
Tesla moet smoelwerk houden want die verzekering mag gewoon ze eigen prijs betalen en als die te duur is dan houden ze geen klanten over. Genoeg andere verzekeringen. Waar bemoeit Tesla zich mee?? Denken ze dat ze Jah Almighty zijn of zo??
“.. dat de reparatie van een Model S gemiddeld twee keer zo duur is in vergelijking met andere wagens en bij een Model X is het zelfs 89 procent duurder. ”

Geen wiskunde gehad?
@fanboy: hahaha! scherp
@fanboy: 189% van de originele prijs moet het toch zijn? dus 89 procent duurder? en model s is dan 200%?
‘Toch tegenstrijdig met de claims van Tesla dat hun autonome auto’s steeds veiliger worden.’

Die conclusie klopt dus niet. Het gaat om de kosten, niet het aantal ongevallen. Zo’n Tesla is een stuk duurder om te repareren. Bijvoorbeeld van wege het vervangen van sensoren of nog erger een accupakket. Accu’s kunnen namelijk niet zo goed tegen een deukje
@giulia64: “Vervolgens wordt per auto gekeken naar de frequentie en de ernst van de claims, om deze vervolgens te vergelijken met het totale gemiddelde van personenauto’s in een bepaalde klasse.”

Staat precies zo in de tekst.
@robert110: maar zelfs als een ongeluk bij een Telsa maar half zo vaak voorkomt maar dan de reparatie drie maal zo duur is dan is de verzekeringsmaatschappij toch niet blij.
“Overigens staat daarin dat de reparatie van een Model S gemiddeld twee keer zo duur is in vergelijking met andere wagens en bij een Model X is het zelfs 89 procent duurder.”

2 keer zo duur is toch 100% duurder ? dan klop de ‘zelfs 89% procent duurder’ niet echt.
@Fork5:

Klopt.

Ook is ik het raar om in een zin twee verschillende type getallen (2 keer, 89%) in een zin te vergelijken.


@Fork5: ik denk dat dat 200% van de prijs van de normale reparatie was en 289%.
Mis ik iest over dat Amerikanen bij AAA moeten verzekeren? Want anders is het toch geen probleem? Dan ga je lekker naar een verzekering die minder vraagt.
En als alle verzekeringen veel vragen, zal daar dus wel een reden voor zijn.
Slimme man die Musk, lacht de ballen uit zijn broek;

Under CAFE’s rules, an electric car is considered to have a zero emissions footprint. As an incentive designed to stimulate investment in EVs, a manufacturer that produces an EV is given a carbon credit that can be sold to another manufacturer, applied to a future year or applied to other vehicles in the manufacturer’s fleet.

As a further incentive, the manufacturer is granted a bonus carbon credit over and above the equivalent of CO2 that the sale of the EV removes from the atmosphere. For EVs, this bonus credit, or multiplier, started at 2.5 in 2016 and declines to 1.5 in 2025.

As Irvine illustrates, if a vehicle with a footprint of 50 square feet is allowed to emit 150 grams of CO2/kilometre, then a manufacturer who sold an EV with the same footprint in 2016 is given an emission credit of 375 grams of CO2/kilometre.

Maw: iedere Tesla die verkocht wordt heeft dezelfde Carbon voetafdruk als 2 bmw 5 series plús een Tesla.

https://m.phys.org/news/2017-06-reveals-green-incentives-co2-emissions.html
@spylegion: ja, en de credits verkoopt Tesla aan andere merken die daardoor minder EV’s hoeven te bouwen. Per auto leverde dat 27.000 dollar op, heeft Car and Driver een keer berekend. Tegenwoordig is dat wel wat minder.
Hahaha, in zo’n beetje elke Tesla vs … vergelijk zit een 5serie/E-klasse etc. Nota bene door Tesla zelf. En nou komt het ff niet uit en dan mag het niet….
Hier in BE zijn de full omium verzekeringen zeer goedkoop aangezien de Tesla goede scores hazlt. Een wagen van 30.000 eur verzekeren is duurder dan de Tesla zijn premie!
Dit speelde toch al jaren terug ook in NL? Elke hoge stoeprand, verkeersheuvel of baksteen op de weg kan het accupakket raken, waar bij de normale auto’s misschien een keer een uitlaat moet worden vervangen of wat plaatwerk moet worden opgelapt. Later is er een titanium plaat toegevoegd om de accu enigzins te beschermen. Aangezien de auto’s erg zwaar en laag op de weg liggen helpt ook deze plaat niet altijd. (en bij zijdelingse schade al helemaal niet.)
via Android app
@defl8: accu’s beschadigen bijna nooit hoor. Het zut ‘m meer in als je met je scher. langs een muur rijdt en dat die kosten vrij hoog zijn, want alu. Autopilot zorgt wel voor minder ongelukken maar niet mensen die iets verkeerd inschatten.
Misschien proberen de herstellers (ze hebben al zo”n goede naam) de prijzen nog wat op te drijven.
Dank zij, geen concurrentie en “deskundigen” die nog niet zo deskundig zijn op dit vlak.
Haha, sukkels met hun autopilot…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).