Zatlap (18) ramt huis met Tesla van paps [updated]

Auteur: , 68 Reacties

Soms zit het mee, soms zit het tegen.

Door de plaatsing van het accupakket ligt het zwaartepunt van zo’n Model S lekker laag, maar het houdt natuurlijk een keer op met de grip. Op de Eerste Brandenburgerweg in Bilthoven werd een huis geramd door een Tesla Model S. Het ongeval gebeurde rond 4:30 vanmorgen en de bestuurder raakte gewond.

Andere bronnen melden trouwens dat van de vier inzittenden (inclusief bestuurder) niemand gewond is geraakt. Zoals je op bijgaande foto’s ziet kwam het huis er in elk geval niet zonder kleerscheuren vanaf. De brandweer heeft de gevel voor de zekerheid gestut.

Volgens de politie negeerde de bestuurder van de Model S een stopteken. Dat resulteerde in een achtervolging die eindigde in de gevel van het huis. De bewoner van het pand raakte trouwens niet gewond.

UPDATE: Er is meer bekend over het ongeval. De bestuurder was een 18-jarige jongen die pas net z’n rijbewijs heeft. Hij was bovendien onder invloed van drank en drugs. Naar verluidt gingen de vier inzittenden (allen 18 jaar oud) even de auto van de vader van de bestuurder uittesten. Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen.

De eigenaar van het huis was overigens net een dag thuis van vakantie. De gevel van de woning ligt behoorlijk in puin. De bewoner gaat met een aannemer om de tafel zitten om de mogelijkheden te bespreken.

UPDATE 07-09-2017: Door een dwaling van de politie heeft de 18-jarige scheurneus kortstondig zijn rijbewijs teruggekregen. Inmiddels is hij het document echter ook alweer kwijt.

Fotocredit: Koen Laureij68 reacties

Misschien dat de Audi bende over moet stappen op Tesla’s, de S is zo te zien prima geschikt voor een ramkraak.
@trustmeiamanengineer: actieradius is alleen zo beperkt als je van Amsterdam naar Meppen moet rijden on een pinautomaat op te blazen, weer terug moet en nog de politie moet afschudden. Je rijdt dan gem geen 100 kmh zegmaar…
@hfdude: gelukkig hoeft je ook niet zo lang zo hard te rijden. Een P100D houden ze zonder helikopter echt niet bij.
@flutterby: wat is de topsnelheid van zo’n ding dan?
@racerx: 250 km/h
@racerx: ik doel meer op de 2,5s naar de 100. Hou dat maar bij met je volgeladen Touran, B klasse of zelfs V70.
@flutterby: Binnen de kortste keren word je vermogen gekort vanwege de tempratuur van je accupakket. Zeker als je constant plankgas rijdt.
@wijsneus: kortste keren, je hebt er ervaring mee? Kennelijk niet :)
Ik geloof dat als je vanuit een stad moet vluchten je niet snel tegen deze beperking aan kan lopen… dit was meer iets voor de eerste p85+
@flutterby: heli kan in een rechte lijn, een Tesla moet met de weg mee en wordt vaak opgehouden door verkeer. Denk dat de heli prima bij kan blijven in de praktijk
@koekwaus: daarom houden ze een P100D dus niet bij zonder helikopter. Begrijpend lezen blijft lastig.
@flutterby: begrijpend lezen is heel lastig idd, my bad
@koekwaus: en los daarvan halen die Eurocopters van de politie de 250 km/h ook wel
@trustmeiamanengineer: ook stuk makkelijker achtervolgen. Kan gewoon vanaf huis de GPS tracker uitlezen.
@trustmeiamanengineer: wel jammer dat de tesla misschien zelf besluit om te stoppen voor het muurtje om zo een aanrijding te voorkomen
Die groene stroom verkopers worden ook steeds aggresiever.
Gratis energie voor de bewoners, ideaal
Wilt u een design stopcontact zegt u?! HIERRRRR!
Zal wel de schuld van autopilot zijn.
@marc94: zo te lezen betreft het eerder de Alcopilot
@marc94: was drank in het spel. Blijkbaar kunnen computers daar ook al niet tegen.
Niet alle elektrieke autootjes zijn geschikt als kinderspeelgoed. QED.
@amghans: Jep, en al helemaal als ie binnen 3 seconden naar de 100 kan. Dat zou ik eigenlijk aan geen enkele 18 jarige willen geven.
@fanboy: Zou je bij een Tesla het vermogen softwarematig kunnen begrenzen? Ford biedt op een aantal modellen een vergelijkbaar systeem, MyKey, waarbij je per sleutel zaken als het vermogen, de topsnelheid en het wel of niet kunnen uitzetten van het ESP kunt regelen.
@edge: Het zou in ieder geval zeer makkelijk zijn in software om te doen.

Sowieso staat die Ludicrous mode niet standaard aan, maar dat is ook weer niet zo moeilijk om aan te zetten.

Ik begrijp van @amghans dat het een P85 is, dus een iets ouder model waarschijnlijk (gezien het D-tje mist) en zal niet in de 3 seconden naar de 100 vliegen. Maar het zijn gewoon allemaal behoorlijk snelle wagens waar je verstandig mee om moet gaan.
@Edge: of het vermogen te beperken is naar keus weet ik niet. Wel is er een valet stand waarbij eea begrensd is. Of de auto dan bruikbaar is op de openbare weg weet ik niet want er staat me iets van bij dat de topsnelheid dan ook begrensd is op 50 oid.
@ricksmits: edit: valet mode is max 80kW output en max 113 kmpu. Prima dus
@edge: Je hebt sowieso valet-modus, dan kan de auto een stukkie minder hard. Maar sowieso kan je amper van de weg raken met een Tesla. Vermogen wordt altijd goed gebalanceerd over de 4 wielen. Ik heb nog geen TCS lampjes o.i.d. bij mij zien knipperen tot nu toe. En dit lijkt me geen P100D, maar gewoon 1 die rond de 5,6 s naar de 100 gaat ;)
@fanboy:
Binnen de 3 sec lukt met een P85 niet, maar dan nog.
Ja Ok, maar wat vindt Elon ervan? Krijgt toch een automatische app bij iedere crash?
Park it anywhere you want chub!
@ghost: Alle tieners zeggen ja tegen MDM euh Tesla!
De bestuurder was onder invloed van drank en drugs( bron app rtv Utrecht) dus lill kleine kan niet rappen en ook niet auto rijden
Gelukkig is de antieke klok gespaard gebleven
Geheel milieuvriendelijk en emissievrij iemands huis aan gort rijden :D
Nieuwe functie van Tesla. Als de auto ruikt dat hij bijna thuis is dan wil hij daar zo snel als mogelijk zijn. Blijkbaar nog een paar kinderziektes. Ach van de eerste gevel kun je dan niks zeggen.
Wist niet dat die wagens stoptekens geven….
@4wheels:
– Scherpe blik
– Schreeuwende kleuren
– kop koffie
– een hart van goud
– een boom van een kerel
– vliegensvlug
– waterkoud
– een lekker ding

ik vraag me af waar jij bij bovenstaand aan moet denken
@desjonnies: je begint een beetje op ons aller @Lincoln te lijken de laatste tijd, wist je dat?
Dat je het in je kop haalt om onder invloed achter het stuur te gaan zitten, zulke mensen nemen het risico om iemand ernstig letsel toe te brengen of zelfs helemaal om te brengen. Snap trouwens ook niet dat je je zoon die pas zijn rijbewijs heeft in een Tesla laat rijden, die auto is de jongen compleet de baas. Ik denk zelfs dat nog geen 10% van de leden hier die auto op de limiet kan rijden. Rijbewijs afpakken, celstraf van 3 jaar en de komende 10 jaar laten werken in een kliniek waar mensen komen die slachtoffer zijn van het zuipende tuig achter het stuur.
@dieselkameel: je snapt het niet. Het is niet dat mensen met drank en of drugs de afweging maken “Ik heb drank op, ik kan niet meer rijden” ze maken de afweging “ik voel me super, laten we een stukje gaan rijden, whoohoo”. Dat is wat drank en drugs doen, die zorgen dat je niet meer helder kunt nadenken. Maar dat heb je dan zelf niet meer in de gaten.
@mashell: Lijkt me dus een teken van intelligentie, of beter gezegd een gebrek aan. Snap de beweegreden van dat soort mensen niet en daar ben ik best blij om.
@dieselkameel: toen wij 18 waren kregen wij ook altijd de 4.8is mee. Je hebt mensen die verstandig zijn en mensen die dat niet zijn.
@e550: Dat rijdt nog heel anders dan een Tesla, voordat je bij een 4.8 echt de thrill van de snelheid hebt haakte je (hopelijk) al een beetje af. Ik zou er iig wel waakzaam voor zijn om als ik kinderen heb…. Nou kun je in principe in elke auto hard rijden, maar een oude Escort RS of een BMW 540 betrekt die auto je wel bij het autorijden, dat doet een Tesla minder.
Fijn dat ze er een aannemert naar laten kijken en de gevel niet zo laten.

De jongemensbestuurder is wel de lul van de dag (muv die lullen in Barcelona natuurlijk).
Ik weet toch wel dat ik op die leeftijd na een paar biertjes toch in een heel anders soort voorgevel geinteresserd was.
@Edge: ben die leeftijd al even voorbij maar de bewuste voorgevel interesseert mij nog steeds meer na een enkele alcoholische versnapering..
Eerste 20 jaar ook geen rijbewijs weer geven. Laat zoon lief alles maar zelf betalen. Laat hem maar in een krot wonen net zolang hij alle schade betaald heeft. Oja en een vinger af knippen ter herinnering van wat hij gedaan heeft. Zulke mensen kan je niet hard genoeg aanpakken.
@gerjan: Misschien is je aanpak wat obscuurder maar ik kan me er wel in vinden :) Vind het vooral dom van de pappa des huizes dat zoonlief in een Tesla mag rijden. Onverantwoordelijke risico’s noem ik dat. De grote teen afknippen werkt waarschijnlijk ook wel
@dieselkameel: Verzekeraars hebben de gewoonte bij alcomobilisten de kosten te verhalen op de zuipschuit. Dus pijn gaat het wel doen, in de beurs dan. Dit is hij nog niet zo snel vergeten.
@offroad: Van een kale kip….
@dieselkameel: Kan je lekker lang plukken. Er zijn maar weinig bedrijven die zo een lange adem hebben als verzekeringsbedrijven. Zeker als ze geld willen van jou. Dat word een betalingsregeling waar hij afhankelijk van zn latere inkomen wel even zoet mee is.
@gerjan: Jah man, iemands vinger afknippen lost het probleem op! Wanneer stel je je verkiesbaar als premier?
@gerjan: ja, daar is hij weer, de internet klassieker: de eeuwige roep om zwaarder straffen en keihard aanpakken! Want dat voorkomt alle misdaden, overtreding en andere foutjes. Als er maar een enorm zwaard van Damocles boven iedereens hoofd hangt dan gaat er nooit meer wat mis!
Hij houdt er iig een mooi verhaal aan over voor later.
@alcantara: kan die mooi tegen zijn vriendin vertrllen als ze geen lening krijgen door die schuld van hem. Zal ze idd lachen.
“Het ongeval gebeurde rond 4:30 vanmorgen en de bestuurder raakte gewond.” Sinds wanneer is 4:30 ochtend?
@maksimum3: sinds mensenheugenis. Het is aan de vroege kant, maar wel een normale tijd om bijvoorbeeld een ochtenddienst te beginnen.
@luittinke: Ik denk niet dat deze jongens aan hun ochtend dienst begonnen. Ze kwamen eerder terug van een leuke avond/nacht. Een ochtend dienst vind grotendeels plaats in de ochtend al kan deze in de nacht beginnen. Bij het luiden van de klok om 12:00 hoor je mensen ook wisselen van goede ochtend naar goede middag en om 18:00 heet dit goede avond. Waarom zou de nacht van 00:00 tot 06:00 dan niet benoemd worden als dagdeel?
@maksimum3: sommige mannen hebben een lichaamsdeel dat naast het vervullen van andere functies ook een indicatie geeft of het ochtend is. Dus als je man bent, zet de wekker om 4:30u, kijk onder lakens en je weet of het om die tijd al ochtend is.
Leuk hoor om met die aannemer om te tafel te gaan zitten. Ik hoop wel dat die kerel dan zijn eigen tafel meeneemt.
Want ik heb drank, en drugs!
Brekend nieuws!
Ludicrous people in ludicrous mode…
Deze jongeman nooit meer een rijbewijs geven. Dat soort mensen verdienen het niet.
Stoer doen met pappies auto. Nooit meer rijbewijs terug geven.
-edit: tips kunnen [email protected]
Die jongen kan tot z’n 65e gaan betalen!!! En maar goed ook. De Tesla is total loss, de woning, de inventaris, tuin, de brandweer inzet en overige kosten. Minimaal 200k….dus begint lekker. Meteen klaar voor net geen dubbeltje op z’n kant. Ik hoop dat ze deze kerel compleet kaalplukken totdat alles is terugbetaald. En rijbewijs nooit teruggeven. Maar zal wel gevalletje “onze zoon heeft een moeilijke jeugd gehad” is daarom aan de drugs, sorry.
En de radio schalde nog lil kleine drank en drugs

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).