Tesla-rijder voorkomt megacrash op de Autobahn [updated]

Auteur: , 68 Reacties

Die elektrorakkers toch, wat moesten we zonder ze?

Een Tesla-rijder reed op de Duitse A9 en daar zag hij een Volkswagen Passat van links naar rechts over de weg slingeren. De Passat raakte nu en dan zelfs de vangrail op de middenberm. Reden voor de Tesla-held om eens poolshoogte te nemen en naast de Volkswagen te gaan rijden en wat bleek? De bestuurder van de VW was hartstikke bewusteloos.

Ik zou serieus niet weten wat ik zelf moest doen in die situatie, maar de Tesla Model S-man bedacht zich geen moment en ging voor de Passat rijden. Door vervolgens zachtjes af te remmen kwamen beide auto’s veilig tot stilstand en konden de hulpdiensten de man uit de Volkswagen bevrijden en het verkeer omleiden.

De bestuurder van de Tesla verdient wat ons betreft een jaar gratis tanken hele dikke pluim. Schade aan je eigen (dure!) auto voor lief nemen om de veiligheid op de weg te waarborgen én dat zonder ook maar een pufje CO2: dan ben je een held.

UPDATE: Via Twitter heeft Elon Musk niet alleen de bestuurder van zijn geesteskind geprezen, maar uit blijk van waardering ook aangeboden de volledige reparatiekosten van de Model S te vergoeden. Klasse!

Foto’s via Brandweer München68 reacties

Daar zou ik ook niet over nadenken en dat gewoon doen….
Het is maar een auto….
@rufctr01: Ben benieuwd of datzelfde in mij op zou komen in zo’n situatie. Wat een held!
Die man heeft ook The Dukes of Hazzard gekeken dus. Strakke actie!
Dat is een strakke actie ! Topper
Elektrorakkers. Ik vind boomknuffelaar beter klinken. Dat terzijde.

Het feit dat je eigen leven ook op het spel zet, ben je toch echt een held. Een lintje is wel op zn plaats
Ik zou het niet aandurven. Maarja, mijn achterbumper is van kunststof en tegen een passat leg ik niet zo heel veel ‘gewicht’ in de schaal…
@dare2think: 9 vd 10 bumpers zijn van kunststof
@ruudbmw: ik bedoelde meer het hele achterste gedeelte. Het is niet zo groot allemaal.
@dare2think: wees blij dat je geen BX rijdt, dan is je hele auto gemaakt van bumper.
Mooie actie! Laat die autopilot dat maar eens nadoen.
@e34m5touring: ik gok dat die je op minstens 100 meter afstand houd met een waarschuwing op je scherm.
@e34m5touring: als die Passat autopilothad gehad was de auto vanwege uitblijven van een reactie van de bestuurder automatisch naar de kant gemanoeuvreerd, was daar met alarm lichten stil gaan staan en had Tesla gewaarschuwd.
@pramm: wel aardig dat een vw tesla waarschuwt ;-)
Heeel veel respect voor deze Tesla-rijder!!
Indrukwekkend. Ik denk dat de meeste mensen gewoon zouden remmen en wachten op de crash. Knappe actie van de man.
Ik had zo’n verhaal verwacht zoal bij dat filmpje van paar weken terug waar de Tesla een noodstop maakte voor een ongeluk dat nog moest gebeuren. Dit is natuurlijk ook een mooi verhaal en de bestuurder verdient zeker een pluim. Wat ik mij wel oprecht afvraag. Hoe dit juridisch is geregeld m.b.t. de aansprakelijkheid.
@wijsneus: Volgens mij is het in principe altijd zo dat degene die achterop zijn voorligger knalt schuldig is: niet genoeg afstand gehouden. In dit geval zou dus ook de schuld bij de (bewusteloze) bestuurder liggen, hij heeft immers niet op tijd geremd.

Ik kan me overigens zo voorstellen dat de bewusteloze man graag (ook zonder de verzekering) de reparatie betaald aangezien ie ook dood had kunnen zijn nu. Maar goed, niet iedereen denkt zo.
@elja: Ja natuurlijk. Was ook meer een theoretische vraag. Rondje googelen leert mij dat het Nederlandse recht ook hierin (volgens mij) wel voorziet door zgn. zaakwaarneming. https://nl.wikipedia.org/wiki/Zaakwaarneming
ff lekker regeneratief remmen
@captain: Precies, gratis kinetische energie moet je nooit weggooien :D
Super gereageerd. Ik hoop dat de bewusteloze bestuurder van de Passat ook weer bij bewustzijn is. De auto’s zijn maar blik.
Die velgen op de tesla …
Prachtige actie. Ik zou het nu ook iets voor Elon Musk vinden om de man in kwestie een nieuwe Tesla te geven. Mooie stukje reclame voor het merk.
Denk een verkapte manier om zijn actieradius te vergroten
Welke megacrash is nu voorkomen?
@marvin1608: dat zullen we nooit weten omdat deze is voorkomen. Maar ik denk toch zo’n kleine honderdtienmiljoenmiljard auto’s.
Wat een strakke actie, om heel eerlijk te zijn zou ik hier zelf niet eens op komen.
Jongens, het laatste uur is aangebroken. Gods oordeel is dan toch gvekomen. De eindtijd is hier

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/07/meer-co2-uitgestoten-in-het-vierde-kwartaal-2016

Ondanks dat alle Mannenmotoren zijn omgezet van na naar turbodownsizepiffle, stijgt de co2 uitstoot enorm, laatste kwartaal 2016 met 7,3 procent in het nederlandje, en dit komt niet door transport, maar door consumeren en verwarmen.

Niemand wil luisteren naar minder minder minder kindernederlandertjes die daar mede debet aan zijn, dus denk ik dat onze planeet gedoemd is. Alle Tesla’s ten spijt, we gaan er allemaal aan. Ik hou van jullie allemaal. Veel sterkte, en Gelooft in Hem! (Enzo Ferrari: V12 IS DE BOM!!!!11!!)
@john4545: Misschien heeft dat het ermee te maken dat de economie in de afgelopen 9 jaar niet zo hard is gegroeid als in dit kwartaal. Dus meer vrachtauto’s op de weg, meer mensen die heen en weer rijden naar hun werk, meer vliegtuigen in de lucht, meer energie verbruikt en meer industrie, om maar wat voorbeelden te noemen. Als wij niet in turbodownsizepiffle’s zijn gaan rijden was er nóg meer C0²-uitstaat. Ik ben ook geen fan turbodownsizepiffle’s (ben daarom groot van Mazda) maar aan kortzichtige en domme comments zoals die van jou, die bovendien met het artikel te maken heb ik pas echt een gruwelijke hekel.
@wijsneus: Als je de link en het artikel had gelezen, had je geweten dat de verhoging niet van de transportsector is gekomen. Over kortzichtigheid gesproken.
Zulke mensen, kunnen we die niet dupliceren?
Geweldige actie!
Geen pufje CO2 uitstoot?
Volgens mij is een groot deel van de elektriciteit nog steeds grijs
@pug05: Haha, ja die stroom die hij gegenereerd heeft bij deze reddingsactie komt inderdaad van een grijze Passat! Je snapt het niet he? Hij heeft niet eens elektriciteit verbruikt, hij heeft zelfs elektriciteit opgewekt met het afremmen.
@pug05: of bedorven, ruik maar eens aan jouw stopcontact?
wat is de correlatie met tesla rijder. Waarom niet; ” man voorkomt megacrash” , “duitser voorkomt megacrash” oid. Moeten we hier meegaan in de Tesla hype???
Omdat vrouwen het niet eens zijn met “man voorkomt megacrash” en niet-Duitsers het onterecht zouden vinden als we “Duitser voorkomt megacrash” hadden gebruikt.
Bovendien is het een autosite, dus de link met Tesla’s leek ons wel relevant.
Verder levert het altijd leuke reacties op.
@mauritsh: bovendien is de Tesla snel en kan dus makkelijker voorbij een auto schieten zo gauw er een gaatje is. #instanttorque-ftw
@w0o0dy: precies! En zwaar, dus goeie remmen. Met m’n Starlet was ik nu waarschijnlijk nog aan het remmen.
@mauritsh: Sterker nog hij kan al met minstens 60 KW (80pk) remmen nog zonder dat de (schijf)remmen gebruikt worden!
Je moet het maar durven, sterke actie van de Tesla-rijder. In zulke gevallen is schade en dergelijke relatief, daar denk je zelfs niet aan.

Leuk verhaal, eind goed al goed.
Wordt het niet eens tijd dat de Duitse brandweer een potje gaat investeren in nieuwe helmen? Ik probeer me niet rot te associëren, maar het kost moeite.
Je moet flink doordrukken wil je zo een Tesla van de weg duwen. Ideale auto hiervoor dus
Zou het van saaiheid geweest zijn dat de Passat eigenaar bewusteloos gevallen is?

OT; Grapje natuurlijk. Hoop dat alles ok is met de man.
Wat ik me nu afvraag; zou een Audi rijder dit ook gedaan hebben? ;-)
Ik dacht dat Volkswagen een systeem had dat deze de rem erop zou houden bij een botsing. Er staat dat de Passat een paar keer tegen de vangrail gereden is. Dan zou dat systeem de rem er toch op moeten houden omdat ie een botsing ‘meet’
Geef die man eens een leuk geldbedrag. Kan die normale velgen kopen.
@mercedesclk350: waarschijnlijk winterbanden hè, die dingen zijn daar nog verplicht… domme duitsers
@realracing3: Winterbanden op zich zijn niet erg, die hondslelijke Halfords-doppen erop wel.
@mercedesclk350: waren het maar Halford-doppen. Het zijn de officiële Tesla 19″ velgen uit de beginperiode (2012). Spuuglelijk en zijn al snel uit het portfolio gehaald (Himmel sei dank).
@fijnkonijn: Heb je die toevallig beter op beeld? Ik kan er niets over vinden.
@mercedesclk350: google image-search naar “tesla aero wheels” en houd een teiltje bij de hand…
Vooropgesteld dat de man echt ‘top’ gehandeld heeft ben ik er toch bijna van overtuigd dat de Tesla waarin hij rijdt een leaseauto is. Want dat ga er toch niet zo 1-2-3 doen als het je eigen auto betreft.
Maar hoe dan ook: de man is een held !!
Dit verdiend wel echt een lintje vind ik!
met mijn auto van de zaak zou ik het ook wel doen ja, mijn prive auto dan weer zeker niet, gas erop en er voorbij zou ik dan doen :)
Dikke respect voor hem om in een korte tijd zo een keuze te maken.
En wat is de meerwaarde dat het een Tesla was?

Dan vind ik dat filmpje van tijdje terug (Tesla die automatisch afremde) een beter voorbeeld van de meerwaarde van een Tesla)
Het zou pas veel Co2 besparen als de Passat bestuurder overleed.


Maar goed, toch erg goed gedaan van meneer!
@reistje: moet die Passat naar de sloop en kaartjes, heen en weer rijden en crematie.. je moet jezelf niet rijk rekenen.
Was toch maar leasebak, dan boeit het niet.
Ik dacht dat Passats een veiligheidsoptie hadden dat de auto kon herkennen of de bestuurder nog reageerde op het gaspedaal, en als dat na een paar schokjes door het stuur gegeven te hebben (volgens mij) zelf zou gaan slingeren BINNEN de rijbaan, de noodlichten aan zou doen en uit zichzelf afremmen? Het kan ook zijn dat dat niet standaard is natuurlijk, maar dat is zeker iets waar ik naar zou kijken…
Strakke actie en zeker het vermelden waard
Hartstikke goed om voor dit soort dingen elektrische autos te gebruiken!
Tesla rijder???

Eigenlijk wanneer men kan permiteren dan is elke automerk vaak passend bij een karakter van een mens. Wel.soms hier en daar natuurlijk uitzondering….

Vb
Volvo: rustig familie getogen
Saab: idem boven
Mercedes: gevoel gemaakt. Niet hoeven te bewijzen
Tesla: milieuactivisten of belasting technisch voordeelhalers.
Etc
Wisten ze wel zeker of ze genoeg Feuerwehr naar wat blikschade gingen sturen met een meneer die onwel/bewusteloos was…?
Cobra elf lektro ? Maar idd strakke actie.
Respect!
Maarten waarom is dat ene poppetje geblurd? Is dat de Tesla rijder of wat?
@freewarefreak: *Maar …. niet Maarten iPhone.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).