Tesla Supercharger vat vlam

Auteur: , 12 Reacties

In de US heeft een laadstation van Tesla vlam gevat op de parkeerplaats van een supermarkt. Laadstations hadden we nog niet toegevoegd aan ons lijstje met brandgevoelige autogerelateerde objecten.

Veilig je bolide parkeren bij de plaatselijke supermarkt is natuurlijk altijd al een illusie. Winkelend publiek bij de supermarkt Wawa troffen nu zelfs een brandende Supercharger aan. Gelukkig hebben zij snel de brandweer gewaarschuwd waardoor de brand snel onder controle was, er zijn geen gewonden gevallen.

De Supercharger stond in een rijtje van 8 op de getroffen parkeerplaats en had een laadvermogen van 120 kWh. Ze gooien het in eerste instantie op een technisch probleem als oorzaak van de brand. Een woordvoerder van de supermarkt verklaarde namelijk dat er een probleem was met het laadpunt en de stroomtoevoer bleek al eerder onderbroken te zijn.

In de US zijn 5.000 brandjes geweest bij tankstations en zover bekend is dit de eerste Supercharger die vlam heeft gevat. Het risico van de laadpaal is relatief klein volgens Electrek. Het is natuurlijk wel zo dat er verhoudingsgewijs veel minder Superchargers zijn. Tesla en de autoriteiten zijn nog druk bezig het incident te onderzoeken. Op definitieve conclusies moeten we dus nog even wachten. @Wouter trekt in ieder geval de stekker van zijn kerstboom los.12 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Scheelt wel dat als de Supercharger affikt je rustig in de auto kan blijven zitten terwijl je bij een tankstation je leven niet zeker is.

Zodra je het classificeert als een brand in een transformatorhuis dan zullen de cijfers zeer waarschijnlijk ook aantonen dat de kans nihil is.
For comparisons: there are 5.000 fires in #petrol and #gas stations every year in the #US alone.
Zo te zien heeft iemand heeft goed geluisterd naar de Muskias… Ik zou graag zien in hoeveel procent van de 5000 gevallen het hierbij gaat om een brand in de shop/ restaurant en hoe vaak de daadwerkelijke pomp spontaan in de fik is gevlogen zonder externe oorzaken als blikseminslag of een ongeval.
@basman147: Inderdaad, 5.000 per jaar lijkt mij behoorlijk overdreven.
@basman147: als ik sta te tanken kan het mij een worst wezen waarom de boel ontploft, als shops bij de pomp de boel onveilig maken moeten ze die maar sluiten.
Zucht, een laadvermogen van 120 kwH. Leren journalisten het nu nooit?? kwH is geen vermogen. KW is vermogen.
@FB_1269020922: dit zijn geen journalisten maar hobbyisten hè :))
Om stats te vergelijken: van de 4 waterstofpompstations in Noorwegen is er afgelopen zomer 1 ontploft. Twee anderen zijn daarna gesloten en ze houden er een met alle zorgvuldigheid mogelijk nog open voor die paar waterstofauto’s..
Oeps, blijkbaar was het niet het Supercharger Station dat in de fik stond, maar de transformator van de netbeheerder:
https://t.co/r92PB3UG4L?amp=1
@advandermeer: okay, fake news dus. Dank voor de oplettendheid.
@jag1960: Eerste berichten spraken over een brand van een Supercharger station. Een update van het bericht zou journalistiek passend zijn, maar het zijn hier”slechts bloggende hobbyisten”.
Zijn dat watergekoelde stations? Ik hoorde dat ze bij PON twee watergekoelde laadpalen gaan installeren, kosten zo’n 250K per stuk en binnen 15 min ben je klaar met laden.
@monaco: dan is die laadpaal wel erg snel leeg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).