Tesla wil van opladen een feestje maken

Auteur: , 32 Reacties

Als je elektrobeest een half uurtje aan de laadpaal hangt kan het natuurlijk zijn dat je wel een natje of een droogje kunt gebruiken. Gelukkig komt Tesla je naar alle waarschijnlijkheid tegemoet.

Tesla wil van opladen een feestje maken

De fabrikant van elektrische auto’s is namelijk van plan om hun laadplekken langs de weg te voorzien van winkeltjes waar je wat te eten en drinken kunt halen of, als de nood hoog is, gebruik kunt maken van sanitaire voorzieningen. Nu klinkt dit heel revolutionair, maar feitelijk worden laadstations daarmee vergelijkbaar met reguliere pompstations.

Elon Musk wil dat de laadstations daardoor een stuk aangenamer worden om te bezoeken. Bovendien overbrug je dat halve uur toch een stuk gemakkelijker als je nog even snel iets lekkers in kunt slaan en niet hoeft te wildplassen. Hartstikke fijn, want dat scheelt je in Nederland toch weer een mogelijke boete van 140 euro.

Tesla wil echter een paar stappen verdergaan. Zo zouden de laadstations mogelijk worden aangekleed met restaurants, winkels en hotels om er Γ©cht een onvergetelijke ervaring van te maken. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer het merk begint met het optuigen van de laadplekken, maar Musk zou vastberaden zijn om het plan door te zetten.32 reacties

In Hoorn hebben ze deze opzet al, daar is een Toekan hotel gebouwd bij de Tesla snelladers.
@kobus1967: Dan zal Tesla wel met een software update komen voor als je nadert: “ik denk dat je met de lading niet meer toe kan. Oh, hier is een Van der Valk.”
@kobus1967: dan weet de Tesla berijder in ieder geval dat ie daar naar Toekan
@str8six: πŸ˜‚πŸ˜‚
@kobus1967: Volgens mij staan in Nederland alle Superchargers bij de Van der Valk. Intern dealtje of zo, volgens mij zelfs met gratis koffie tijdens het laden. Tilburg en Amsterdam zijn natuurlijk uitzonderingen.
@kobus1967: Het hotel was er natuurlijk eerder. En hebben niet alle hotels al lang een paar laadpalen?
@kobus1967: incl prostituees. Die schijnen daar ook vaste “klant” te zijn. Voor “hardwerkende” kantoormenschen enzo.
Als ze daar dan maar niet op gas koken
Voor zover ik weet staan de meeste laadpalen van Tesla buiten de bebouwde kom, en daar is wildplassen toegestaan.

Desalniettemin een goed idee. Wifi en een bak koffie lossen veel leed op.
@krisp: voor het geval je het niet doorhad; niet iedereen op deze wereld is uitgerust met zo’n handig slurfje :P
@bosje: Je hoeft niet te staan. Wildplassen kan ook zittend.
@bosje: Heb je ook handige slurfjes voor het poepen?
@krisp: buiten bebouwde kom is wildplassen legaal?! Wist ik niet. Even opgezocht en is inderdaad waar, ’t hang wel van de gemeente af
Toch handig, kun je je tarwegras melk en je glutenvrije 14 zadenbrood gewoon aan de pomp krijgen. Ideaal. Oger vestiging er bij voor de rode broek en je hoeft nooit meer naar huis. ;p
@E34M5Touring: en een barbier shop voor je hippe baard bij te trimmen.
Camper ernaast, en de gemiddelde zakenman komt ook weer aan zijn trekken.
@yipikaye: “spiegel en ponypack inbegrepen”
Een feestje. Dan wil ik graag een volgeladen accu in 5 minuten en een range van minstens 700 kilometer. Al die meuk als winkeltjes en andere flauwekul hoef ik niet. Dat is meer wat voor de vrouw.
@viezefreddyw: want je wil geen toegift doen op de huidige range van de F430? πŸ˜…
@breakingpoint: Nope, die paar plezierritjes in het jaar niet nee. Lekker 1 op 5 als ik mijn best doe. Met een beetje doorstampen 1 op 4.
@viezefreddyw: Het verbruik zal me in zo’n auto echt worst wezen. Hoe meer hij verbruik hoe meer plezier je er van hebt gehad!
@dieselkameel: Denk ook maar niet dat ik me daar enigszins zorgen over maak.
@viezefreddyw: Zo is dat. Hoe doe je dat van ’t winter? Veilig in de garage laten staan of soms even laten lopen?
@dieselkameel: Hij staat tijdens slecht weer en in de winter altijd binnen in de loods. Wanneer het weer het toelaat mag hij eens naar buiten.
@viezefreddyw: of dispensatie van de baas zodat ik free of ‘charge’ lekker even plat kan gaan. Eventueel met happy ending service.
Misschien kunnen ze van die gezellige garagedeuren en wandjes om de snellader maken… Kun je ff van bil tijdens het opladen πŸ˜‰
@w0o0dy: kun je jezelf ontladen.
De snel-laders hebben toch rode lampjes? Ik zie kansen…..
Volgens mij heeft de gemiddelde paal-lader meer aan een kleine tafel, WiFi, toilet, een koffieautomaat en wat stopcontacten.
Ik kom bij een tankstation om vijf minuten te tanken. Dat zou bij een laadstation ook zo moeten zijn.
In de winkel zal vast alles biologisch zijn *zucht*

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).