‘The Grand Tour gaat stoppen’

Auteur: , 61 Reacties

Geen toekomst voor Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond?

'The Grand Tour gaat stoppen'

Jeremy Clarkson kreeg enkele jaren geleden geen contractverlenging bij de BBC na aanleiding van een ‘probleempje’ met een collega. Clarkson vertrok, maar nam James May, Richard Hammond en producer Andy Wilman met zich mee. Ze maakten de overstap naar Amazon en hier kwam The Grand Tour uit voort.

Het eerste seizoen werd met gemengde gevoelens ontvangen. Er was veel ruimte voor verbetering en in het tweede seizoen hebben de heren laten zien dat ze het nog in zich hebben. Saaie segmenten werden uit het programma geknipt en daar kwam meer kwaliteit voor terug.

Er komt volgend jaar ook een derde seizoen. Niet zozeer omdat Amazon dit wil, maar omdat het stel een contract tekende in 2015 voor drie seizoenen. Echter, na drie seizoen zal de stekker uit het programma worden getrokken. Volgens Daily Mail ziet Amazon geen brood in een vierde seizoen TGT. Waarom is niet duidelijk. Wellicht vielen de kijkcijfers toch tegen en had Amazon hogere verwachtingen.

Wat de heren na seizoen drie gaan doen is niet duidelijk. Alleen van Jeremy Clarkson weten we dat hij de tv-quiz Who Wants to be a Millionaire gaat presenteren.

UPDATE: Amazon heeft wat info vrijgegeven/gelekt en er lijkt geen reden om de show te stoppen!61 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Om heel eerlijk te zijn vind ik het nieuwe seizoen Top Gear tot nu toe ook leuker om naar te kijken dan S2 van TGT. Matt LeBlanc komt beter in zijn rol en Chris en Rory zijn leuke aanvullingen. Ik krijg ook echt de indruk dat deze heren ook echt zelf een beter potje kunnen sturen als je kijkt naar de laatste 2 afleveringen.
@hiostu: Chris kan zeker een potje sturen😉
@skinnybmw: Ja van Chris wist ik het wel, maar ook Matt en Rory lijken het ook echt te kunnen. Als je Matt zag rijden in de buggy door de bossen, dan deed hij dat toch niet onverdienstelijk. Even uitgaande van de beelden uit de buggy zelf, waar je hem ziet sturen en je toch met aardig hoge snelheid alles voorbij ziet komen.
@hiostu: TG is zeker een stuk beter dit jaar, en ben het eens met alles wat je hier schrijft maar ik denk dat het team van TG snel gaat vervelen. Ze zijn eigenlijk teveel het zelfde. De rede dat Clackson, Hammond en May het al jaren zo goed doen is dat ze (gemaakt of kunstmatig aangedikt of niet) allemaal anders zijn en die dynamiek is wat het vaak leuk maakt. De grove, onbehouden Clackson. De mierenneukende May en de nette en enthousiaste Hammond, als het botst dan is het het leukst.

Het TG team vind elkaar net even te aardig. Ik hoop dat ze in de loop van dit seizoen de karakters een beetje kunnen gaan uitsplitsen.
@sketcher: Hier heb je wel een heel goed punt. Ik heb wel het idee dat ze dit proberen te doen. In aflevering 2 zetten de Chris en Matt aardig tegenover elkaar. Dit voelt nog wel een beetje gemaakt. Je merkt wel dat Rory echt de jeugdige demografie moet vertegenwoordigen met een wat andere kijk op dingen dan de andere twee. Maar we zullen inderdaad moeten zien hoe lang het leuk blijft met deze presentatoren.
@hiostu: het was niet allemaal even goed van de grand tour maar de Lancia 037 en tesla model x item was toch wel weer ff Clarkson op zijn best
@hiostu: Ik vind Matt veel te Amerikaans, teveel sportschooltype. De andere twee vind ik juist wel leuk. Mijn wens, Matt eruit en Vicky erin, zij kan en goed sturen en blijft zichzelf
@hiostu: Juist. Mixed feelings bij Matt. Vind hem vrij corny en overdreven acteren, maarja… Amerikaan. Alleen de content in TG is gewoon goed.

TGT echter…. Wat een troep zeg.
Zo saai, zoveel tijdverspilling en nog flauwer dan het al was de laatste seizoenen met het drietal. Snap dat ze ermee kappen. De magie van het drietal is er al 10 seizoenen af ofzo.
Wat zien ze er toch slecht uit voor hun leeftijd, die drie. Zou het door de peukjes komen?
@jochempie: Inderdaad! Zelf vind ik het jammer dat James May zo’n zuurpruim is. Voornamelijk in S2 heb ik het idee dat hij er écht geen zin meer in heeft. Misschien ook niet zo gek met zo’n irritant klein kind als Clarkson. Hammond daarintegen lijkt wel nog gedreven te zijn, maar hij heeft totaal andere voorkeuren (motoren/amerikaanse auto’s) dat hij bij de andere 2 geen interesse kan creëren.

Verder heb ik het idee dat er weinig moeite in wordt gestoken (door amazon?) om er écht iets van te maken. Het lijkt erop dat ze het trio maar laten doen waar ze zelf zin in hebben waardoor de hele serie erg rommelig en onsamenhangend is.
@towi1989: Zo is James in het echt dus ook. Heb em 2x mogen ontmoeten, 1x in Rotterdam tijdens de opnames van TGT en 1x in Londen (toevallig) bij de opnames van een ander programma voor de BBC. Het is echt een zuurpruim, hij zit er met tegenzin en zit gewoon zijn contract uit. Hij zegt buiten de opnames zo min mogelijk (en tijdens de opnames is het ook niet echt veel) en na afloop is hij het eerst weg van iedereen. Hij is in zijn hoofd al met pensioen en zal vast een hele aardige kerel zijn buiten het werk om, maar voor de rest is hij al afgeschreven.
Ze hebben een heel goed leven gehad die drie en ik denk niet dat ze het erg vinden. Lekker pensioneren vanaf nu.
Geen zorgen er komt wel weer een nieuwe show van dit trio.
@mikje90: Denk dat jeremy met pensioen gaat
Ik denk dat ze in deze bezetting ook al lang genoeg samen zijn geweest. Eerst was de chemie leuk en origineel. Nu zijn ze het slachtoffer van diezelfde chemie. Ze zijn te voorspelbaar (en gescript).
Who wants to be a millionaire? Vroege 1 april grap zeker?! Lache man.
Ach, even drie jaar gecasht aan de overkant van de plas en nu genieten ervan. Hammond zijn vrouw zal er in ieder geval blij mee zijn. Kan ie Brainiac weer oppakken wellicht? May gaat gewoon lekker muzieklessen geven en Clarkson? Presenteren en in tv shows, dat houdt ie nog wel 10 jaar vol.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik TGT en TG nieuwe stijl allebei nog nooit heb gezien. Ben blijkbaar teveel met andere dingen bezig.
@berlinetta: goed verhaal!
@dappers: Wel lekker kort toch?
@berlinetta: zet de rest maar op de mail
@berlinetta: herken dat, ooit iedere zondag geen aflevering gemist maar sinds de breuk en de pauze niks meer gezien.
@berlinetta: Misschien handig als iedereen even een lijstje maakt van dingen die ze nog nooit gezien hebben.
Ik heb de luizenmoeder nog nooit gezien, schijnt erg hilarisch te zijn volgens mijn buurvrouw in de overgang.
@sketcher: Moet je toch eens doen. Ik kijk het ook en ik ben in de bloei van mijn leven.
@berlinetta: oh daar maak je dus wél tijd voor?
@sketcher:

Omdat er zoveel bullshit op TV komt heb ik sowieso gaan kabel TV meer, en geloof me, je mist werkelijk helemaal niks.
@jack_abarth: heb zelf ook geen kabel meer, maar de uitspraak je mist niks is nogal scheef. Wat je niet hebt kan je niet missen
@gasskaas: en daar zit de ware rijkdom. Niet het gevoel hebben dat je iets mist. Sinds ik ruim twee jaar geleden de kabel heb op gezegd ervaar ik dat als een verrijking. Soms op verjaardagen heb ik geen idee waar het gesprek over gaat maar ok. Gelukkig weet ik wel wie de Mol is: Linda!
@jack_abarth: +1, afgestemd op onzer babyboomers (die zitten 24/7 achter de buis uiteraard)
@berlinetta: hier precies eender! Ja, 5 minuten TG nieuwe stijl van seizoen 1. Dat was ik snel zat zeg met die schreeuwlelijk.
Amazon had reclame/ promotie nodig voor zijn nieuwe product en deze heren wilden flink cashen, beide hebben wat ze wilden.
Stoppen op je hoogtepunt .. 12 jaar na dato ..
@lincoln: weet wat je zegt, dan had jij al een hele tijd geleden moeten stoppen met reaguren hier ;)
@m54b30: scherp
Sleet zit er inderdaad behoorlijk op.

Nieuwe Topgear S2 heeft duidelijk de goede weg ingeslagen.

Zal soms de uitroep “Yes…. power!” van Clarkson missen, toegegeven.
Daily Mail, zegt al genoeg he… Jeremy heeft het op twitter min of meer ontkracht, door te melden dat de hoofdredacteur van dat vodje ontslagen gaat worden. Later noemde hij dat óók een nepbericht.
@trustmeiamanengineer:

Zo werkt dat niet ..
Als de sponsors/adverteerders (autofabrikanten dus) niet meer willen investeren in TGT dan gaat gewoon de stekker eruit ..

Inmiddels heeft iedereen toch wel door dat het 1 grote tellsell bedoeling is ..
Mag ik hopen ..
Amazon wilde gewoon een show die kijkers gaat trekken; dat hadden ze op papier.
Ze zien ook wel in dat 3 jaar van dat gedoe genoeg; een 4e seizoen zal meer kosten dan het oplevert: dus dan gewoon kappen. Ik snap t ook wel; TGT voegt weinig meer toe; vroeger mocht May nog wel eens een beetje diepte in gaan; da’s nu ook weg.
En de special van dit seizoen was denk ik de slechtste special die de 3 ooit hebben gemaakt.
is er iemand die weet waar je zonder abo van amazon de afleveringen van TGT terug kan kijken? Dan ga ik pas oordelen.
@demoder: even kijken op autostrada
@vincente30: ja dat is top he
@rikus: ja zeker! Stream het zo weer naar de tv 😁
@vincente30: Het werkt, maar die gele ondertiteling in het weetikveel is behoorlijk irritant. Anyone?
Gewoon met torrents demoder. Ik was gestopt midden in seizoen 1. Seizoen 2 vond ik eigenlijk wel gewoon weer ouderwets leuk. Over dat het gescript is hebben ze zelfs een hele aflevering van gemaakt ;)
Grote fout was dat de show officieel alleen bij Amazon te zien was en niet op andere diensten of kanalen waardoor je dus geforceerd werd om een abonnement te nemen. Als Amazon de uitzendrechten zou verkopen aan diverse partijen zouden er sowieso meer kijkers zijn geweest. Een ander probleem is het gebrek aan vernieuwing. Waar ze bij TG even durfden aan te kloten zitten ze nu op een leuke lijn. TGT daarentegen zit te teren op het succes van vroeger. Niets mis mee, want het is als entertainment nog steeds leuk om te zien (de gespeelde zuurheid van May bijvoorbeeld) maar als concurrent van TG een beetje ouderwets.
Het enige voordeel voor ons is dat we twee shows hebben om naar te kijken die allebei leuk zijn.
@vonklausenburg: Grote fout? De hele bedoeling van Amazone was niet om veel geld met alleen TGT te verdienen maar om abonnees er bij te krijgen. Dat is hun hele business model.

Als de aantrekking kracht er van af is zullen ze het misschien oude uitzendingen gaan verkopen zoals ze ook met andere series gedaan hebben.
@vonklausenburg: wat vindt mevr. klausenburg er eigenlijk van?
Dat heet ‘nepnieuws’. Anno 2018 een dingetje.
De grootste fout die Amazon gemaakt heeft volgens mij is The Grand Tour al te lanceren terwijl Amazon Prime alleen nog maar beschikbaar was in De VS en Duitsland. Waardoor dus iedereen die nog geen toegang had tot Amazon Prime illegaal is beginnen kijken, en dat dan ook gewoon blijven doen is in plaats van een abonnement op Amazon Prime aan te schaffen.
De eerste aflevering van The Grand Tour heeft toen ook de records gebroken van de meest illegaal bekeken show, wat voorheen op naam stond van Game of Thrones.
Vooralsnog moeten we dit gewoon met een korreltje zout nemen. Daily Mail en The Sun berichten het allebei, maar dat zijn sensatie zoekende kranten die het papier waarop ze geprint zijn niet waard zijn. Hun conclusie is veel te kort door de bocht en is enkel gebaseerd op het feit dat Clarkson ook voor ITV gaat presenteren. Alsof acteurs/presentatoren geen twee banen tegelijk kunnen hebben en Clarksons nieuwe klus dan automatisch de bevestiging is dat Amazon niet met het trio gaat verlengen. James May deed afgelopen twee jaar The Reassembler voor de BBC en was ook gewoon in The Grand Tour te zien. Waarom zou dat bij Clarkson dan niet kunnen?
’t Is me een raadsel hoe mensen het huidige TG de moeite waard kunnen vinden. De auto’s, die er in voorkomen vervullen een nogal marginale rol, zijn niet meer dan een kapstok om allerlei flauwekul aan op te hangen.

De stukjes, die ik van TGT gezien heb bevielen ook maar matig, om dezelfde reden. De auto’s dienen voornamelijk als excuus voor de presentatoren om met elkaar op reis te gaan naar exotische oorden. En daarvoor hebben we juffrouw Dessing al.

Wat mij betreft kunnen beide programma’s dus van de buis.
@amghans: geef toe…naast RTL Autowereld zijn de door jou genoemde programma’s van bijzonder hoogstaand niveau.
@rhellema:
RTL Autowereld heb ik al een paar jaar niet meer gezien, maar als het nog steeds zo’n verkapte autoverkoopshow, gesponsord door een Aziatisch merk is, heb je een punt.

Dat maakt TG en/of TGT wat mij betreft overigens nog steeds geen kijkwaardig alternatief. Maar zo de reacties hier lezende denkt een meerderheid van de reageerders daar anders over. In die zin appeleren TG / TGT kennelijk wel aan de doorsnee smaak.
@amghans: nou ik heb het gisteren weer eens gezien na jaren, was een uitzending over Genève, en alle Aziatische merken werd weer uitgebreid stil bij gestaan, hoe mooi de materialen waren, hoe mooi er in de interieurs vanuit de breedte is gewerkt, alle superlatieven werden weer uit de kast getrokken.
@rhellema:
Zoals het oud-Hollands gezegde luidt : “Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt”. :-)
Ik vind momenteel zowel TG als TGT best vermakelijk. Het is geen kwaliteits show, en soms zou je iets meer achtergrond informatie willen bij rijtest e.d. maar vermakelijk is het zeker. En daar gaat het tenslotte om!
Ik heb allebei of niet gezien. Wel wat stukjes maar nog geen hele afleveringen. Jammer dat ze die nu nog niet op youtube hebben staan.
Ik vond TG al beter dan TGT en na gisteren is dat nog eens bevestigd. Hele toffe aflevering van TG.
Clarckson suggereert intussen dat het nieuws niet waar is. Dit op geheel eigen wijze door het volgende te twitteren:
@JeremyClarkson:
“So sad to hear Geordie Gregg is about to be fired as editor of the Mail on Sunday. I always rather liked him. ”

Om even later te twitteren:
@JeremyClarkson
“Sorry Geordie. I may have published something which is horse shit. Annoying, isn’t it. ”

Ik zeg nog 3 extra seizoenen, daarna pils en marlboro on the beach.
Net e03 van s25 top gear gekeken en ik kan er niet omheen : zowel Matt als Chris, vooral Chris, zijn 100x leuker om naar te kijken dan het stelletje bejaarden hierboven. Heel aanstekelijk die kerel, zoveel enthousiasme…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).