Tip: irriteer nooit een stratenmaker [updated]

Auteur: , 44 Reacties

Er zijn twee partijen die je liever niet in de buurt hebt als je lomp parkeert: politie en stratenmakers/wegwerkers. Bovenstaande foto illustreert perfect waarom dat zo is.

Stuck between a rock and a hard place

We kennen het verhaal achter deze actie niet, maar gezien de manier waarop de Ford Fiesta geparkeerd staat heeft hij wat overlast veroorzaakt bij de stratenmakers die in de buurt aan het werk waren. En als iemand je hindert bij je werk mag je daar best iets tegen doen, maar dat hoef je stratenmakers geen twee keer te zeggen.

Veel succes met je auto hier weer uitkrijgen! gtdave uploadde de foto, bekijk hem op autojunk!

Update: het voorval blijkt zich gisteren in Elst te hebben voorgedaan, zo valt te lezen in de Gelderlander.44 reacties

De wegwerkers hadden 2x gevraagd of de eigenaar van de auto de auto weg zou willen zetten. 2x niet gedaan en gewoon genegeerd dusja dan maar de stenen ervoor en erachter. Prachtige actie :)
@nielsnl1: maar nu kan hij helemaal niet meer uit de weg, dus snap niet wat er handig is aan deze actie.
@towi1989: ja niets natuurlijk maar daar gaat dit niet om. De eigenaar wilde zijn auto niet verplaatsen dus last hadden ze er toch al van, prachtige actie dit.
@towi1989: plastic en lint even doorknippen. Karton voor de bumper en je duwt de stapel zo om met elke auto.
@willemseles: Een kartonnetje? Je hebt ’t hier over ruim 1.500 kg aan steen, dat druk je echt niet ff om. Kost je sowieso een bumper en waarschijnlijk rij je ook nog het hele frame krom.

En stel dát het je zou lukken, dan valt het spul om en heb je een flinke bult stenen voor je auto liggen. En dan? Eroverheen?

Voor het geval dat je het gewicht niet geloofd…
http://www.wienerberger.nl/stapelpatroon-pallet-df-steens.html
@dondeboer: geloofd… zucht… natuurlijk met een T.
@dondeboer: het gewicht geloof ik wel, maar het is geen 1500kg massief.
Het is net als zand verplaatsen
@awesome:
Hahahaha…
OK. Doe het maar eens en vergeet niet meteen een filmpje te maken.
Kunnen we hier ook lachen.
@nielsnl1: Hij heeft z’n auto met bier weer teruggekocht:

De Elstenaar parkeerde zijn auto woensdagavond op de bewuste plek. ,,Als bewoner wist ik van de werkzaamheden in de straat maar ik dacht: ik moet donderdagmorgen toch vroeg op dus ik verplaats mijn auto dan wel”, zo vertelt hij aan het AD. Door drukte op het werk schoot dat laatste erbij in. De stratenmakers konden daardoor ook niet verder en zetten de wagen uit frustratie klem met stenen.
,,Bij mijn wagen aangekomen, zag ik een vrouw staan die met enig leedvermaak zei: kijk, ze hebben iemands auto klem gezet en de eigenaar heeft ook een parkeerboete gekregen.'”, aldus Jelle, die besefte dat het zijn eigen schuld was en wel kon lachen om de ludieke actie van de werklui. ,,Ik liep naar hen toe, zei dat ik de humor van de grap wel inzag en dat ik mijn wagen alsnog wilde verplaatsen. ‘Als ik nu eens een paar ijskoude biertjes ga halen, willen jullie dan de stenen weghalen’, vroeg ik hen. Dat vonden ze een goed idee.'”
Nadat hij zijn auto had verplaatst, dronk hij samen met de bouwvakkers een pilsje op de goede afloop.
“Schat, eerst dat muurtje optrekken voordat je de pimp gaat uithangen met je mussel kar”
Gister dit nieuwsbericht in een lokaal medium zien langskomen, ik weet alleen niet precies waar, dus het linkje kan ik helaas niet geven.

In dat artikel stond dat de stratenmakers de eigenaar van deze Ford (of Mazda?) twee keer hadden gevraagd om zijn auto te verplaatsen, maar dat hij daar geen zin in had. Tja, en dan krijg je dit.
Schitterende actie :)
Ga toch Bricken! ;-)
Humor actie moet je maar luisteren
Ik had gewoon een andere auto gekocht.
Vrij simpel, die stenen sjouw je binnen een uurtje weg hahaha
En wie lacht er dan ;)
@bofkont: Naar de Boels, steekwagentje huren en die meuk 5 straten verderop zetten… Succes daarmee… :)
@E34M5Touring: haha idd nog beter :)
En toen moest de eigenaar met hoge spoed weg.. denk aan: zakendeal, sollicitatiegesprek, sterf geval, hij/zij is dokter/chirurg

Wie lacht er dan?Natuurlijk is het stom van de eigenaar en is het een magische actie maar met sommige dingen moet je ook verder denken dan het moment zelf
@lowrider: zakendeals zijn niet dringen: dat plan je; en met zo’n oude Ford/Mazda, zal t geen goede zakenman zijn dan. Dito voor doktor.
Sollicitiegesprek plan je van te voren; zodat je tijd over hebt;…voor onvoorziene zaken als deze.
Sterf geval is ook niet dringend: is al dood, blijft dood.
En daarnaast: voor een kratje bier is zijn die stenen in 10 minuutjes weg.
@lowrider: hmmm… even kijken hoor: oud hok, scheef geparkeerd, hinderlijk voor voetgangers, hinderlijk voor werklui die 2x netjes vragen of de eigenaar de auto wil verplaatsen, spoed gevalletje? ja best joh over een uurtje of wat halen we die pallets wel weg…

had je bij de eerste keer vragen je auto maar moeten verzetten, eigen schuld….
@lowrider:
Bij noodgevallen is het altijd slim om je auto voor je huis te laten staan als de straat opnieuw bestraat gaat worden….
Zet hem ergens neer waar je last hebt van de werkzaamheden, kun je ook meteen wegrijden.
@lowrider: een chirurg rijdt niet in een Fiesta. Maar je hebt inderdaad wel een punt ;)
Simpel dit. Gratis mooie steentjes. In de schuur zetten en jaartje later ergens aan een handelaar verkopen.
Of zelf gebruiken natuurlijk. Wat u wilt.
Nou weet zeker dat ze mij niet hadden, ik gaf gewoon langzaam gas desnoods met een houten plank er tussen. Als je het rustig doet duw je die stenen zo weg zonder een kras of deuk op je Fiesta.
@schellekens006: 1/1,5 kg per steen… Zo’n pallet weegt meer dan de helft die Fiesta…
Succes met omduwen… En de schade.
@w0o0dy: Het is niet 1 massief blok, en die pallets zijn niet echt stabiel. Als je met lossen niet een beetje voorzichtig bent sta je een halve middag stenen te stapelen.
gewoon vier krikken onder en opzij duwen, en dn genieten vn de bouwers hun verbaasde gezicht :)
@bpc: Moet je wel vier rolkrikken hebben. De meeste mensen hebben er maximaal één en ik denk niet dat je die mag lenen als je net de hufter hebt staan uithangen tegen de heren stratenmakers.
@dondeboer: waarom rolkrikken? Je hoeft toch maar één kant op met de auto.
Tjonge, weer een vrouw aan het inparkeren geweest natuurlijk.

Het bewijs dat dat gezeik maar eens afgelopen moet zijn want geen man krijgt hem hier tussen gemanouvreerd! (of het moeten toch twee mannen zijn met een vrachtwagen stenen en een hydraulische arm en iets te veel aan venijnige humor).
Wat voor hork ben je dan als je niet eens even je auto weg wilt zetten zodat die mannen hun werk kunnen doen… Echt onnavolgbaar, sommige mensen.
Op marktplaats:
Gratis af te halen! Moet vanavond nog weg!

Kost je dus hooguit 2 minuten advertentie plaatsen…
@ikgeetgans: Da’s de makkelijkste oplossing, maar ook niet helemaal 100% legaal :)
Wat is het probleem? Zo’n koekendoos hef je met 2 man op.
Waarom moet je zomaar effe je auto weg zetten omdat iemand dat vraagt?
Ik snap het even niet…
Het is openbare weg…
Vandaag ook al een voicemail gezien.. Een of andere droedel die mijn huis gebouwd heeft had een foutje gemaakt en moet de deuren opnieuw inhangen…
Belt ie om 17.00u de voicemail in dat ie morgen komt…
Hoe moet ik vrij regelen? Ik heb ook dingen te doen, zoals centjes verdienen voor dat kudhuis wat schijnbaar 9 maanden stil heeft gelegen en daarna in 3 weken is afgeraffeld…

Als die lompe stoomboten zo nodig op die plek moeten zijn, duwen ze als normale mensen maar een briefje in de bus minstens 2 weken van te voren zodat je rekening kunt houden dat je je auto effe ergens anders parkeert.
Niet als een bouwvakker “nu weg zetten ja?….. heej, nu wegzetten ?… nou, ik heb twee keer gevraagd dus ik ga je auto lekker vastzetten…
Bouwvakkers die zo bekrompen 1 richting denken, daar mogen ze een stapel stenen op laten vallen.
@schuimbekje3: Openbare weg? Volgens mij staat de auto toch echt op de stoep.
Verder is het natuurlijk heel raar om de enorme moeite te nemen van je auto verplaatsen zodat andere mensen hun werk kunnen doen.

Wees blij dat de “droedel” je opbelt om te zeggen dat hij iets fout heeft gedaan en bereid is om z’n fout recht te zetten in plaats van te wachten tot jij aan de bel trekt.
En ik weet niet in wat voor rare situatie je zit als je gelijk begint over vrij kunnen regelen, in een normale situatie kun je ook gewoon je telefoon pakken en de beste man zeggen dat het op dat tijdstip niet schikt omdat je dan werkt en hij een andere keer moet terugkomen om zijn fout te herstellen.
schuimbekje (what’s in a name), dit valt natuurlijk niet altijd 2 weken van te voren in te plannen (laat staan overal briefjes in deuren te gaan gooien). Die gasten hebben dit natuurlijk elke dag weer, natuurlijk mag je je auto parkeren maar ff weghalen mag ook gewoon toch! Het grapje zelf (OK best verleidelijk om te doen) hadden ze idd beter achterwege kunnen laten. Dit is weer een echt komkommertijd verhaal van “kwaliteitskrant” Gelderlander. Jammer dat de bouw van je huis niet helemaal lekker heeft gelopen trouwens.
Moeilijk om dat te verplaatsen, ga je toch bij je lokale winkelier een transpallet lenen of wees je creatief met een krik, op 5min. ben je daar uit vrij.
Is toch vriendelijk van de stratenmaker , je draagt die 2 palletten mooi binnen en legt er een terrasje van aan , gratis en voor niets ..
Volgens mij bestaat hier gewoon een wegsleepregeling voor, toch? Had je de beste man van die Mazda nog veel meer mee dwarsgezeten en dat was een minder kinderachtige oplossing.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).