Top 10: rijkste mensen in de autowereld

Auteur: , 25 Reacties

Van topmannen tot topvrouwen. Deze lui zitten goed in de slappe was!

Top 10: rijkste mensen in de autowereld

Het lijstje van de rijkste mensen in de autowereld is lekker divers. Zo komt de één uit een welgestelde familie van een bekend automerk. De ander is selfmade en weer een ander is rijk geworden met het maken van onderdelen voor auto’s. Dit zijn volgens Bloomberg de 10 rijkste mensen in de automotive.

10. James Kennedy – 7,84 miljard dollar
We beginnen met James Kennedy. De 68-jarige is topman van Cox Automotive. Met zijn huidige functie is hij bestuurdersvoorzitter binnen deze organisatie. De Cox-groep is gevestigd in de Verenigde Staten en faciliteert bijvoorbeeld autoveilingen en (financiële) services op autogebied. De firma is onder meer eigenaar van het wereldberoemde Autotrader.

9. Blair Parry-Okeden – 7,84 miljard dollar
Nog een topper binnen Cox Automotive is Blair Parry-Okeden. Ze is de kleindochter van James Cox, de oprichter van Cox Enterprises in 1898. Ze heeft een aandeel van 25 procent in het bedrijf van haar opa. Geboren in een goed nest dus.

8. Georg Schaeffler – 7,99 miljard dollar
Deze Duitser is de grote man achter Schaeffler AG. Een firma dat auto-onderdelen maakt. Daarnaast heeft hij samen met zijn moeder voor 46 procent bandenbedrijf Continental AG in handen. Het brengt hem op een vermogen van bijna acht miljard dollar.

7. Li Shu Fu – 10,6 miljard dollar
Een bekende naam in de autowereld. Li Shu Fu groeit in naamsbekendheid door de grote stappen die hij met Geely maakt. Zo werd Volvo overgenomen en heeft zijn Geely Europese ambities met het Chinese merk Lync & Co. Geely behoort tot de grootste autoproducten van China.

6. Stefan Quandt – 14,8 miljard dollar
Deze doet ongetwijfeld een belletje rinkelen. Stefan Quandt heeft naast zijn aandeel in de BMW AG ook aandelen in onder meer Biologische Heilmittel Heel, Entrust Datacard en Logwin. Met een vermogen van bijna 15 miljard dollar hoeft de 53-jarige Quandt zich geen zorgen te maken wat hij vanavond gaat eten.

5. Susanne Klatten – 18 miljard dollar
Ze is op één na rijkste persoon van Duitsland. Het overgrote deel van haar vermogen is afkomstig van haar vader Herbert Quandt. De man die BMW heeft gemaakt tot het succesvolle autobedrijf wat het nu is.

4. Pallonji Mistry – 19,7 miljard dollar
Met een leeftijd van 90 jaar heeft Mistry de mooiste jaren om zijn centen uit te geven achter zich. Hij en zijn familie zijn aandeelhouders van Tata Sons. Dit enorme automotive bedrijf is verantwoordelijk voor meer dan 700.000 medewerkers in meer dan 100 landen. De 90-jarige Mistry heeft bijna 20 miljard dollar aan vermogen.

3. Elon Musk – 22,9 miljard dollar
Toch wel één van de bekendste personen uit dit lijstje. Was in zijn twintigere jaren al zeer succesvol en een miljardair. Tegenwoordig is de Zuid-Afrikaanse ondernemer druk met zijn Tesla en SpaceX. In plaats van chillen op een jacht op zee is Musk altijd druk met unieke uitdagingen voor deze wereld en daarbuiten.

2. Larry Ellison – 58,5 miljard dollar
Een goede vriend van Musk is deze Larry Ellison. De Amerikaan heeft een groot aandeel in Tesla te waarde van een miljard dollar. Ellison is mede-oprichter van softwaregigant Oracle. Door zijn enorme aandeel in Tesla heeft Bloomberg hem op deze lijst gezet.

1. Bill Gates – 105 miljard dollar
Bekend van Microsoft is natuurlijk miljardair Bill Gates. De Amerikaan heeft echter ook een neus voor autozaken. Gates heeft een groot aandeel in AutoNation. Zijn aandeel heeft een belangrijke bijdrage in het vermogen van de Microsoft-man.

De volledige lijst check je op Bloomberg25 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Zo kun je elke miljardair er wel in zetten, iedereen heeft wel een aandeeltje in de automotive sector.
Voor 1Mil. geef ik mijn maagdelijkheid weg.
Man of vrouw, maakt niet uit. Heb het geld nodig.
@rachid: 1 miljoen Iraanse real is 21,5 euro.
@rachid: 1 mil.? Dan moet 1 milka-reep wel lukken denk ik.
Of een milieuactivist ofzo…

…of een milf.
@rachid: volgens mij moet je naar hookers… :)
Ik vraag mij toch af of deze mensen er ook van kunnen genieten. Ik zou natuurlijk ook graag een miljardair zijn, maar met de agenda’s van geen van bovenstaande willen ruilen.
@dutchdriftking: volgens mij hebben ze daar niet zo’n moeite mee hoor, ze doen gewoon wat ze willen. Wat wel eens vergeten wordt, is dat dit geld “op papier” is want een groot deel van het vermogen zit in aandelen en die zijn afhankelijk van beurskoersen en bij een faillissement geen stuiver meer waard.
@vroaaaaaaaaaar: Je moet ook de tijd hebben om het uit te geven….
@dutchdriftking: ook dat lukt ze prima. Kijk even op Netflix de serie “Inside Bill’s Brain”.
@vroaaaaaaaaaar: staat al een poosje op de ‘nog te kijken’ lijst :P.
@vroaaaaaaaaaar: Echt een aanrader overigens.
@dutchdriftking: tuurlijk wel. Die twee nazaten van die Quant zijn met een gouden lepel in de mond geboren en kunnen doen en laten wat ze willen.
Een medewerker van mij fokt een bepaald vrij zeldzaam ras hondjes.
Paar maanden geleden kreeg hij een mail van ene Stephan Quandt of hij er eentje mocht kopen.
Ja, zei mijn medewerker, maar het zijn geen goedkope honden.
Dat was geen probleem, de deal werd gesloten.
Enkele weken later kwam er een x7 voorrijden met daarin een gezin met 2 kinderen.
Na een leuk gesprek, en bakkie koffie etc werd het hondje meegenomen.
Medewerker had geen idee wie het was tot hij de naam googelde…
@cazzo046: Ben wel benieuwd wat voor ras het dan is.
@berlinetta: Ik denk een kaukasisch ras.
@berlinetta: Arische herder geloof ik …
Susanne Klatten van BMW had toch meer dan 50 miljard?
@alfarobert:
Tja, had… Het is een vrouwtje hé…
@alfarobert: nu heeft ze twee miljoen paar schoenen, sjaals, kleedjes en 3 miljoen nutteloze dingen die vrouwen denken nodig te hebben?
Geen nazaten van Ferdinand ‘911’ P. in het lijstje?
@iphonistvongates: Iets teveel nakomelingen vrees ik
“Gates heeft een groot aandeel in AutoNation. Zijn aandeel heeft een belangrijke bijdrage in het vermogen van de Microsoft-man.”

Nog niet eens 1%… schijntje
continental maakt wel meer als alleen banden hoor, mischien is de distributieriem op je wagen zelf door conti gemaakt
@bpc: De zolen van m’n adidas hardloopschoenen.
Vergeten we nu voor het gemak ook even de familie Toyoda? (Toyota Motor Corporation)
Ik probeerde ze even op te zoeken. Hun vermogen wordt niet echt opgemerkt, behalve door Forbes en daar schijnt het vermogen de Toyoda’s laatste 10 jaar nogal te slinken, wat vreemd is gezien de ontwikkeling van de EBITDA van Toyota de laatste 13 jaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).