BMW’s Formule E geweld voor het aankomende seizoen

Auteur: , 16 Reacties

De Duitsers presenteren de nieuwe auto en de rijders voor het nieuwe seizoen van de Formule E.

De Formule E begint steeds meer vorm te krijgen. Wat begon als een experiment binnen de autosport is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze tak. Diverse belangrijke merken zoals Jaguar en DS Automobiles doen met een team mee aan het elektrische racekampioenschap. Ook BMW is van de partij en laat hier de iFE.20 zien.

De iFE.20 komt in actie voor team BMW i Andretti Motorsport in het ABB FIA Formula E kampioenschap. BMW-fabrieksrijders Maximilian Günther (Duitsland) en Alexander Sims (Groot-Brittanië) zijn de twee coureurs van het team. Deze dinsdag komt de auto voor het eerst in actie tijdens tests in Valencia, Spanje.

In vergelijking met de vorige auto zegt BMW verbeteringen doorgevoerd te hebben aan de aandrijflijn van de iFE.20. Het team denkt meer efficiëntie uit de auto te kunnen halen in vergelijking met het vorige seizoen.

De nieuwe iFE.20 herken je aan de wit, blauwe en violet kleuren. Partners van BMW i Motorsport zijn automotive leverancier Magna, Einhell, Harman Kardon en PUMA. Het nieuwe Formule E-kampioenschap gaat in november van start. De eerste race is in Diriyah, Saudi-Arabië.16 reacties

Het ziet er een beetje uit als een kruising tussen een Le mans racer en een Formule 1 auto. Helaas geen geslaagde kruising wat looks betreft.
@dutchdriftking: gelukkig klinkt die V10 wel lekker👌🏼
@kennone: V12 bedoel je..
In ieder geval een merk/team dat ik kan supporten mocht ik er een keer langs zappen
Is het niet een idee om ook wat meer verslag te doen van de Formule E? Nu worden alleen sporadisch berichten geplaatst als een merk z’n auto presenteert ofwel wanneer een coureur mee gaat rijden.

Ik zou best graag voor volgend seizoen vooraf een uitleg willen lezen over hoe deze klasse werkt en dan net als bij de F1 een overzicht voor elke wedstrijd en een verslag van de race. Zeker nu de Vries gaat meerijden is het mogelijk de moeite waard?
@reactief: Mercedes is gewoon een BeNeLux team qua drivers. Dus die verdienen al onze aandacht. Zowel van de NL lezers als de BE lezers.
@rubenpriest: Dat is super! Alvast bedankt daarvoor :)
Dacht bij foto 1 even dat de halo was vervangen door een koepeltje…😂
@vroaaaaaaaaaar: ik ook! Dacht eindelijk de halo weg maar nee helaas
Ziet er best goed uit zo, ben benieuwd naar de komende verslagen hier op Autoblog.
Als partner Harman Kardon en ik maar denken dat BMW al ervaring heeft met nep geluid uit de speakers ;)
Ik.zie soms met het zappen de F E voorbij komen dan denk ik bij mezelf ik geef het een kans maar met de kunstmatige ingrepen zoals fanboost en attackmode
@rob5nismo: vind ik het een beetje Mario kart
Mooie foto’s. Wat een geweldige onthulling. Wat mooi die auto.
Wat? Alle auto’s zijn hetzelfde?
Waarom is er een onthulling dan?
O, omdat we dan kunnen zien wat voor stickers ze erop hebben geplakt. Hmmm. In dat geval noem ik het een gemiste kans: paar streepjes BMW //M rood erbij en je hebt een herkenbare auto.
Deze botsauto heeft wel wat weg van die Jaguar van laatst. Oh wacht……..
BMW heeft de premium raceklassen al een tijdje geleden vaarwel gezegd.

Alleen Mercedes is in Duitsland nog serieus te nemen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).