Lynk & Co kiest voor auto hatende stad Amsterdam

Auteur: , 11 Reacties

Zelfs internationaal staat onze hoofdstad niet bepaald positief op de kaart als het gaat om auto's.

Lynk & Co kiest voor auto hatende stad Amsterdam

Amsterdam? Daar heb je weinig te zoeken als je een auto hebt. Het is niet prettig rijden, parkeren is vreselijk duur en de gemeente doet er alles aan om het zo onaantrekkelijk mogen te maken voor autobezitters. Niet alleen Nederlanders weten dat, ook over de grenzen zijn ze inmiddels op de hoogte.

Autofabrikant Lynk & Co wil die reputatie ten goede gaan gebruiken. De Chinese autobouwer komt eind 2020 naar Europa met de eerste modellen. Amsterdam is de eerste Europese stad waar ze actief zullen worden. In een interview met Autocar zegt Lynk & Co topman Alain Visser dat Amsterdam juist veel uitdaging biedt als anti-auto stad. Daar wil het nieuwe automerk op gaan inspringen.

De eerste auto die Lynk & Co in Europa gaat verkopen is de 01, een crossover. De Chinezen nemen wel de tijd als het gaat om de uitrol. Het merk presenteerde zichzelf begin 2018 tijdens een event in Amsterdam. Autoblog was hier ook aanwezig en maakte zo kennis met onder andere de 01. Uiteindelijk duurt het nog wel even, want eind 2020 is ver weg. Lynk & Co is niet het enige Chinese merk met Europese ambities. Dit jaar lanceert het nieuwe MG de ZG EV op de Nederlandse markt.11 reacties

Ik denk dat het moet zijn ‘daar heb je weinig te zoeken als je geen geld hebt’ want je kan overal prima parkeren. Ruime plekken en zat parkeergarages, typisch voor provincialen die eens per jaar een rondje Kalverstraat doen om te kankeren over de mooiste stad ter wereld.
@monaco: provincialen, kankeren en “mooiste stad ter wereld”. Wat een heerlijke hoeveelheid vooroordeel bevestigende clichés in één post!
@monaco: Misschien moest je zelf ieder jaar een keertje je stad verlaten. Is goed voor je, zie je ook eens hoe het buiten de ring is.
@monaco:
Jij bent net zo provinciaal als alle andere Nederlanders.
Pummel.
@stationcar: Mee eens hoor, ben gewoon in een of ander dorp geboren en getogen 🥳
Ik kom zelf geregeld in Amsterdam maar grootste probleem is niet dat parkeergeld en het beleid maar simpelweg de hoeveelheid (brom-)fietsers waarvan een overgroot deel zich heeft aangeleerd stoplichten te negeren en ook stoepen en de rijbaan meetellen als plek om (op en af) te sjezen.
7,50 of meer per uur geen probleem, 10.000 parkeerplaatsen minder in een snel groeiende stad en geen parkeervergunningen meer uitgeven? Vind ik persoonlijk de uitdaging van het rijden in een drukke stad nog meevallen, vind het door rood rijden overigens nog meevallen. Je moet gewoon opletten, ben je wel eens in Italie geweest? Daar moet je pas op je hoede zijn, Rome en Milaan zijn beducht …
Amsterdam is eigenlijk best goed te doen met de auto, zeker als je t gaat vergelijken met Antwerpen of Brussel. Vooral Brussel, wat een vreselijke stad is dat qua bereikbaarheid. Maar ik zou niet in Amsterdam willen wonen, het lijkt dat inmiddels echt meer op de Efteling dan op een plaats waar mensen wonen. Sneu voor de Amsterdammers.
Dat eeuwige gezeik op Amsterdam. Dan ga je toch lekker naar stoplichten drama Utrecht?
Hilversum is ook leuk trouwens, hartstikke klein maar toch onmogelijk om doorheen te komen.
Amsterdam heeft een paar verkeersaders waardoor je zo van de A10 in het centrum zit. Het is allemaal prima te bereiden, behalve parkeren. En tja, op de grachten rijden is ook niet alles maar zelfs dat is te doen.
Het valt allemaal in het niet bij steden in het buitenland.

Maar goed, er zijn veel figuren die menen overal naar toe te moeten kunnen rijden en voor weinig te kunnen parkeren. Ook naar eeuwenoude steden die er helemaal niet voor gebouwd zijn. Ga anders even parkeren naast het bekende plein van Venetië, succes :)
@fanboy: als iemand uit de provincie vind ik parkeren in Amsterdam juist goedkoop. Zet de auto voor een euro op een p+r en je rijdt goedkoop met de metro naar het centrum. Uitstekend geregeld in Amsterdam.
Het parkeergeld is duur, maar met een reden. De bereikbaarheid is het probleem. De stad in, dat gaat best aardig. Maar je komt er nooit meer uit. En met het OV is er eigenlijk ook niet te komen. Shoppen, stappen of voor de zaak op pad? Wij gaan lekker naar Haarlem!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).