Top 5: de beste vakantiebestemmingen voor EV-rijders?

Auteur: , Geen reacties

Met de beperkte range en de oplaadtijden in het achterhoofd, vraagt op vakantie gaan met een elektrische auto nogal wat planning. Toch zou de EV-rijder de volgende landen niet over mogen slaan.

Top 5: de beste vakantiebestemmingen voor EV-rijders

Volgens Allegro dan, want wij zetten zo onze vraagtekens bij de suggesties die het bedrijf biedt. Hun top 5 ziet er zo uit:

1. Estland

De Baltische staat is door de overheid voorzien van 165 snelladers, die niet meer dan 60 kilometer van elkaar vandaan staan. Kleine kanttekening: je zult er eerst nog wel moeten geraken. Ter illustratie: de afstand tussen Utrecht naar de Estse hoofdstad Tallinn is zo’n 2.200 km.

2. Noorwegen

Noorwegen is zo’n beetje hét EV-land van Europa. De subsidie in het Scandinavische land hield lange tijd niet over, maar bij het bereiken van de grens van 50.000(!) stuks wordt de geldkraan wel wat verder dichtgeschroefd. Mede vanwege het grote aantal stekkerauto’s vind je er 1.691 publieke oplaadpunten, waarvan 145 snelladers. Nog een voordeeltje: je mag gebruikmaken van de busbaan en van vele gratis parkeerplekken.

3. Nederland

De vraag is een beetje of je wel op vakantie wilt in eigen land, maar mocht dat geen probleem voor je zijn, dan kun je binnen de landsgrenzen genoeg laadpalen en snelladers vinden.

4. Frankrijk

Frankrijk biedt 4.514 oplaadpunten, waarvan 140 snelladers. Vooral in het zuiden van het populaire vakantieland is de dekkingsgraad vrij hoog, maar je hebt abonnementen en pasjes nodig om van een laadnetwerk gebruik te mogen maken. Met andere woorden: nog zorgvuldiger plannen dus.

5. Verenigd Koninkrijk

Wat het VK nu al in deze lijst te zoeken heeft begrijpen we niet helemaal. De lokale regering heeft aangekondigd een half miljard GBP te investeren in de laadinfrastructuur, maar heden ten dage vind je ruim 1.800 laadpalen waarvan 323 snelladers. Landelijke dekking is pas over enkele jaren realiteit, dus hou daar rekening mee.

Foto via AutojunkEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).