Top Gear en Jeremy Clarkson jagen op een nieuwe Stig

Auteur: , 45 Reacties

Beiden autoshows zijn aan het steggelen over een nieuwe Stig.

Top Gear en Jeremy Clarkson jagen op een nieuwe Stig

Het Stig-concept ondertussen alweer 14 jaar oud. Het cultpersonage kwam tot stand toen Jeremy Clarkson en Andy Wilman een coureur zochten om rondetijden te klappen in de nieuwe Top Gear-formule, maar moeite hadden iemand te vinden die zich voor een camera staande wist te houden. Een mute-coureur was het antwoord, en Stig – vernoemd naar de geuzennaam die newbies kregen op de school van Jezza – was geboren.

De exploitatierechten van het meest commerciële product aan de autoshow liggen echter bij BBC World Wide, dus de coureur verhuist niet mee naar de nieuwe cash money show van Clarkson, May en Hammond bij Amazon Prime, die vanaf najaar 2016 wordt gestreamed. Toch willen ze wel iemand die een beetje kan sturen. Producer Wilman daarover tegen de Spiegel:

“The three lads can drive properly and fast and will do so. But we do need a new character.”

Volgens Wilman is het uitgesloten dat ze ex-Stigs Ben Collins of Perry McCarthy zullen inlijven, maar volgens de geruchtenmolen hebben ze een paar andere grote namen op het oog. Onder meer Mark Webber (38) en voormalig F1-kampioen Jenson Button (35) worden genoemd. Grappig, want laatstgenoemde zou volgens de Britmedia ook al bij BBC’s Top Gear met Evans op de lijst staan (aangezien hij full time F1-coureur is kunt u er op rekenen dat hij geen van beiden autoshows komt versterken, media pls).

Ondertussen zou Chris Evans mikken op de altijd goedgemutste Sabine Schmitz (46) als de nieuwe échte Stig, evenals Williams testcoureur Susie Wolff. En Wolff zou weer op het nominatielijstje staan van Clarkson en de gang. Ofwel; er is een Stig-strijd gaande in autoshowland. En we hebben een donkerbruin vermoeden dat Amazon met het beste loonaanbod zwaait…45 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wouter
@marussia: but does hie spiek Stig?
@marussia: het gaat om de snelste tijd, niet het snelste de bandjes er door jagen…..
Zolang Button nog geen 100% zekerheid heeft voor z’n zitje bij McLaren in 2016, maakt -ie m.i. zeker een kans. En anders… in DTM kringen lopen er toch ook nog wel een paar rond?
Hahaha ze moet max vragen zou toch lachen zijn
@dijkracing: Ik voel zandbak grappen aankomen..
@henkhupelschoten: nou niet van mij hoor haha zie het wel voor me max over het top gear circuit (als ze die dan nog hebben)knallen in auto’s die 1.000.000 waard zijn
@dijkracing: Mooi man, wat denk je dat een F1 auto kost waarmee Max over het circuit mag scheuren.
@r32t: Plussen maar!
Een van ons? Wij zijn tenslotte ook anoniem
@granlusso: En denken allemaal dat we goed kunnen rijden :p
@Donstil: ik denk het niet alleen…. maar dat zal de leeftijd zijn.
Dat is wel Het Grote Voordeel van Fifth Gear. Tiff kan bovengemiddeld goed sturen, en Plato was ook een held (zijn save op Brands Hatch in die Lacetti was episch).
@gtwillem: was?
Race wins – The British drivers with the biggest number of wins.
1. Jason Plato 110
Fastest race laps – The drivers with the biggest number of fastest laps set in races.
1. Jason Plato 92
Driver Database Ranking
Ratings of the top British drivers in the Driver Database Ranking.
1. Lewis Hamilton 2046.3
2. Jenson Button 1895.8
3. Jason Plato 1838.9
@stephanotis: ‘was’ doelde ik mee dat hij Fifth Gear deed, ik dacht dat hij niet meer dat programma presenteerde.
@stephanotis: Jason Plato is een top coureur in wat ie doet. In BTCC weet hij soms, ook nog dit jaar, als een van de weinige echte een stuk sneller te rijden op een circuit. (vanavond lekker de BTCC races terug kijken van afgelopen weekend).
Ook doet ie het goed op tv.
Maar of ie nou echt ‘zo goed’ is dat je m op nummer 3 van (actieve?) coureurs van t land kan zetten?
Hij zal vast beter zijn dan de heren die Stig spelen.
Het liefst zie ik Mark Webber als test-driver. Maar of ie elke keer naar de UK komt vliegen om een snel rondje in een auto te doen; lijkt me stug.
Rowan atkinson!!!
Max verstappen, iedereen op AB hélemaal gek
@gitaarknul: die heeft wel wat beters te doen. Z’n pa misschien?
Ik bied me desnoods ook wel aan
Iemand als Webber, Button, Schmitz of Wolff zal die baan zeker niet ‘anoniem’ doen, dus een Stig zullen die niet worden; dan zullen ze dat concept toch iets anders moeten invullen. Bij Amazon kan dat natuurlijk makkelijk, of Top Gear de witte Stig overboord wil gooien is nog maar de vraag.

Wolff valt volgens mij ook wel af, want die staat nog aan het begin van haar loopbaan en is nu testcoureur – het zou dus zomaar zo kunnen zijn dat die binnen afzienbare tijd een racestoeltje krijgt en dan zijn ze hun Stig weer kwijt; voor de functie van Stig (al of niet anoniem) zoeken ze toch iets meer stabiliteit volgens mij.

Ik gok dat ze bij Amazon een klinkende naam zullen strikken die niet meer full-time racet. Daar kunnen ze dan een paar jaar mee door, totdat Button stopt met de F1 ;)
De Dijk zong het al;

“en ik kan het niet
ik kan het niet
ik kan het niet
ik k-kan het niet alleen”
En oh ja: Damon Hill. Brits, snel en niet vies van een beetje anonimiteit.
Ehmm, geen idee wie dit het beste kan doen, en het doet er ook niet toe, als het maar mooie televisie word.
Chris Harris!
Als je een snelle coureur wilt die nooit wat zegt en op zoek is naar een baan, dan hoef je toch niet ver te zoeken?
@budha: kimi?
@bartteeuwen: Dat dacht ik dus ook. Die zegt sowieso al niks. Kimi lijkt mij de ideale Stig. En tijdens het interview op Top Gear toen hij er was gaf hij zelf aan dat het hem wel een toffe baan leek.
@bartteeuwen: Haha goeie!
Hoeft natuurlijk ook niet meer anoniem. Gewoon een leuke goede coureur is prima. Dus Ausigrit of Button zijn prima geschikt. Suzie Wolf ook trouwens, een vrouw erbij kan geen kwaad ;)
@trustmeiamanengineer: excuus, Susie Wolff.
Pastor.
Kimi R? Heeft weinig moeite om niks te zeggen. Is erg geliefd en heeft tijd zat volgend jaar, ben ik bang..
@fmgarcia: Sowieso en die wil ook wel denk ik.
@kilum: Het zou voor Kimi wel de ideale baan zijn, ja. Hij houdt ervan voertuigen flink de sporen te geven, heeft geen behoefte aan het hele mediacircus dat erbij hoort (dus is een anonieme rol perfect voor hem) en als “Stig”-zijnde heeft hij ook nog eens tijd genoeg om te feesten en hier en daar een race te rijden en zijn party-lifestyle weer op te pakken.
als Wouter het doet,hoeft ie tenminste niet zo met sssssssssssssss te praten
Jenson Button is nog niet eens zo’n gek idee. Zijn McLaren-zitje is allesbehalve zeker. McLaren heeft de optie voor 2016 nog niet gelicht en ook Stoffel Vandoorne klopt nadrukkelijk op de deur. Verder; zolang McLaren achteraan het veld rijdt, zal Button ook niet al te veel plezier erin hebben dus ik kan me best voorstellen dat hij toe is aan iets nieuws. Want stel nou dat McLaren hem niet behoudt, waar moet hij dan heen? Zijn naam zingt rond als vervanger van Bottas bij Williams, maar ook Felipe Nasr wordt genoemd en de laatste dagen gaan er ook meer en meer geruchten rond dat Kimi nog een jaar bij Ferrari blijft en Bottas dus helemaal niet vertrekt.
@Edge: Nasr ligt al vast bij Sauber voor volgend jaar, pasgeleden bekendgemaakt.
@jameshunt1976: Klopt, maar na Giedo-gate ben ik tot de lichten uitgaan in Melbourne een beetje voorzichtig bij Sauber. Je weet immers nooit of Monisha het weer te hoog in haar bol krijgt en besluit alsnog andere coureurs aan te trekken. Verder kan het contract natuurlijk ook gewoon afgekocht worden, net zoals Ferrari bij Bottas zou moeten doen. Gezien de financiële toestand van Sauber zie ik ze een miljoenenbod op Nasr + de kans om een andere paydriver aan te nemen niet laten liggen.
Waarom niet zonder Stig? Het is maar een saai figuur dat met beledigingen interessant gemaakt moet worden. Eigenlijk zijn die circuit items sowieso maar saaie tijdvulling.
Ik ben bang dat Wilson zo druk is te voorkomen dat ze de kip met de gouden eieren slachten dat Anazon Gear een slap aftreksel gaat worden.
@mashell: De Stig is een geregistreerd handelsmerk van Top Gear, en dus ook van de BBC. Als ze hem ook als beeldmerk hebben vastgelegd, lijkt de kans me sowieso klein dat je een anonieme coureur bij “Amazon Gear” gaat zien. Daarnaast zijn Button en Webber twee extreem populaire gasten. Vanuit commercieel oogpunt ben je dan ook achterlijk als je ze een anonieme rol laat vervullen in plaats van dat je gebruik maakt van hun bekendheid.
Het word Robert Kubica. Die werkt voor Pools loon en zijn familie bouwt en verft de hele studio setting. Win-win zou ik zeggen.
@sjeemsbond: Alleen jammer dat hij door de gevolgen van die rallycrash enkele jaren geleden nooit meer volledige bewegingsvrijheid in die arm heeft en dus ook nooit meer het maximale qua snelheid eruit kan halen.
Als ze nog iemand zoeken om de fool-proofness van dikke auto’s te bekijken hou ik me aanbevolen. Soort racende anti-held :)
Chris evans zou leuk zijn:)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).