Toto Wolff: Max Verstappen had straf moeten krijgen

Auteur: , 54 Reacties

Toto hoopt dat Max degradeert.

Mexico

De spanning en sensatie in de Formule 1 beperkte zich gisteren niet alleen tot de kwalificatie zelf, ook nadat de vlag was gevallen bleven we de paddock nog even gebiologeerd volgen. Aan het einde van de sessie leek Verstappen namelijk Bottas te hinderen tijdens diens eerste snelle ronde. De stewards hadden dat ook gezien, want even later verscheen onder in beeld de mededeling dat het incident na de sessie onderzocht zou worden.

Persoonlijk zag ik na het zien van de beelden de bui al hangen, maar gelukkig bepaalden de stewards een week na de controverse van Amerika dat Max geen blaam trof. Zodoende kan de Nederlander vanavond alsnog opgaan voor zijn derde zege na evenzoveel demoties van Daniil Kvyat.

Oordeel-FIA

Wij zijn natuurlijk blij met dit oordeel, maar Toto Wolff is er niet zo over te spreken. De teambaas laat in zijn commentaar aan Autosport blijken dat de druiven zuur zijn:

De laatste zeven dagen zijn niet bepaald de beste voor wat betreft beslissingen van de FIA aangaat.

We hebben zelf de indruk dat deze mening ingegeven is door het feit dat Toto het wel oké vindt als Max een Ferrari inhaalt, maar iets minder oké vindt als MV33 een Silberpfeil in de weg zit. Of ben je het wel eens met de beoordeling van Wolff?

Bottas54 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Bij ieder artikel dat een aanleiding is voor enige controvertie rond MV, vraag ik mij af hoe de reacties zouden zijn als de situatie net omgekeerd zou zijn.
@alfapeter: waarschijnlijk was er dan weer een intifada richting de FIA op gang gekomen. Maar chauvinistisch als dat we zijn, zullen we als argument geven dat Bottas niet kan rijden en “ons” Max dit nooit was overkomen.. 😁
@alfapeter: controversie!
@alfapeter: controverse..
@kle500: Controversüblitorte
@alfapeter: Inderdaad. Als een gebeurtenis ook maar een beetje in het nadeel van Max lijkt te zijn is de planeet 5 maten te klein, moet de helft van het veld met pensioen en bakken alle mensen in de organisatie er niets van.

Doornbos gisteren op Ziggosport over Austin vorige week: ”als je de letter van de wet volgt verdient Max idd een straf, maar je moet soms een situatie als racefan beoordelen met passie voor de sport.” Dit zegt al genoeg denk ik, buiten het feit of de straf al dan niet terecht was, zoiets opperen lijkt mij juist een blijk van pure subjectiviteit. En dan maar klagen over gebrek aan objectiviteit bij de FIA.
@c63s: geen problemen mee dat Max gestraft wordt! Ik neem aan dat je het over Austin hebt? Waar ik wel moeite mee heb is dat het niet consequent is. Het hele veld heeft afgesneden via de curbstones, dan ook het hele veld bestraffen.
Ik kan mij genoeg races herinneren waarbij een Ferrari coureur gestraft moest worden, daar deden ze uren over. En laten we eerlijk zijn, toen Max werd gesandwiched toen hadden de coureurs ook gestraft moeten worden.
@rufctr01: Ik ben absoluut voor consequent straffen! Maar zoals Doornbos het zegt ”een situatie beoordelen met een racehart” is natuurlijk zelf vragen om subjectiviteit. Want gaan we dan voortaan kijken of een inhaalactie/afsnijden wel of niet bestraft moet worden aan de hand van hoe spectaculair het was? Dat is hetgeen wat mij stoort.
@alfapeter: en ik vraag me af waarom we Toto niet gehoord hebben toen Bottas tot twee maal toe een straf verdiend had en niet kreeg…
Hier zullen wel weer nieuwe regels verzonnen worden, of dat iedeeen zijn eigen Two minutes of Fame krijgt op een lege baan, of om de 30 seconden starten oid.
@marinepower: op zich niet zo’n slecht idee. De laagst geklasseerde coureur krijgt het eerst de mogelijkheid om zijn beste rondje te rijden in bijvoorbeeld 3 rondes. De hoogst geklasseerde coureur het laatst. Kunnen ze de derde training schrappen, alleen de kwalificatie op de zaterdag.
Het is gewoon een vervelend stuk om iemand voorbij te laten. Het is een kort stuk en op een stuk asfalt dat voor Bottas niet te overzien was. Daarnaast verwacht je in de Q minder snel dat je van je gas moet, oftewel de schrik reactie van Bottas.
@ederooij: Dit dus, Max deed weinig verkeerd maar het moment en de locatie was gewoon ongelukkig.
@racerx: nee joh verstappen had met twee banden het gras in gemoeten, even met rechterhand aangeven…. ga maar voorbij oh goddelijkheid der goddelijkheden en verlos ons van het kwade (amen)
Tja. VER gaat duidelijk netjes opzij, maar komt inderdaad ook weer naar rechts, echter pas als BOT al langszij is. Hij remt gewoon te laat, puur z’n eigen fout. Onder druk of met afleiding presteert die kerel gewoon ondermaats. Had Alonso vorig jaar in die kar gezet en het WK had er compleet anders uitgezien.
@trustmeiamanengineer: Toen was het Nico Rosberg en ja hij mist apex door zijn eigen fout! Geen straf voor
Max.
Als Max harder had gereden had het in de bocht weer bal geweest…
Hahah ze durfden even niet bij de FIA. Het leek een wat ongelukkig moment van omstandigheden, kan gebeuren Toto. Max had iets beter aan de kant kunnen gaan maar Die Bottas had nog wat te goed, met zijn beroerde starts zal Max hebben gedacht. Tot vanavond naast Vettel vertrekken, leuk!.
Dit is dus het resultaat van jarenlange bemoeizucht en regeldrang, laat die gasten racen, laat ze zich breed mogen maken en in gaten duiken die er soms niet zij, waar ene Senna meester in was.
Lauda zorgde er altijd voor dat zijn voorganger alleen maar het rood van zijn Ferrari in zijn spiegels zag, dat zou nu als pure intimidatie worden gezien.
En zo zullen er talloze voorbeelden zijn.
@desjonnies: Je weet dat het gaat om de kwalificatie? Moeten ze elkaar lopen blokkeren dan?
@c63s: In het grijze verleden van de Formule 1 bestond de kwalificatie uit één uur, waarbij iedere coureur zo vaak als mogelijk en zo veel als mogelijk een snel rondje probeerde neer te zetten. Allemaal tegelijk.

Oh, de nostalgie…
@RRRobert: Ik zat er net aan te denken, ook niet zaligmakend, ik heb in Duitsland drie kwartier geen bolide zien langskomen in de kwali omdat het na een kwartier ging regenen, al die gasten hielden het voor gezien.
Ik denk dat iedereen zal erkennen dat Max Bottas hinderde, wat simpelweg bewezen wordt doordat Bottas een omtrekkende beweging om Max maakte. Het verremmen valt daar nog buiten. De vraag is wat Max had kunnen doen. Nog meer naar links had betekend dat hij (deels) niet meer op de baan reed, en harder rijden had mogelijk betekend dat hij in de volgende bocht Bottas gehinderd had.

Straf is hier dus niet op z’n plaats, maar ongelukkig is het wel.
@krisp: dit dus. Het is gewoon een lastig stuk om iemand voorbij te laten. Dat Max daar zat terwijl Bottas met volle vaart aan kwam is ongelukkig maar valt niemand te verwijten. Je kunt natuurlijk niet zomaar even verdwijnen.
@krisp: Precies dat, het is een super kort stukje tussen die rechter en linkerbocht, je zit bijna ten alle tijden op de racelijn.
Useless comment incoming in 3 2 1 who the fuck is toto wolff
Laten we eerlijk zijn, Bottas blijkt gewoon niet zo goed te zijn als iedereen dacht, en Toto is gewoon zuur… Of Max nou een metertje naar rechts bewoog of niet; hij zat niet op de racelijn en hinderde Bottas niet; dat Bottas er misschien last van had dat Max er reed ja; maar dat te laat remmen was toch echt z’n eigen inschattingsfout (of gebrek aan talent).
Wat is de F1 afgezakt naar een kleuterschool.
Ik hoor alleen maar over straffen.
Vroeger had je echte mannen en werd er geracet voor de overwinning!
Tuurlijk had hij straf moeten krijgen want Mercedes heeft er een nadeel van ondervonden(want constructeurs kampioenschap is toch al binnen).
En bottas zal de betere positie op de grid nodig hebben
Wat een gelul zeg.. in het fragment is duidelijk te zien dat Bottas zelf de fout maakt en te laat remt. Schuld neerleggen bij Max is lekker makkelijk. Kop houden en racen!
Hey Toto, dat je nou de verkeerde beslissing hebt genomen omtrent je 2e rijder hoef je natuurlijk niet af te reageren op een knulletje van net 20 hè!
Soms komt het een beetje bij elkaar allemaal. Dit was zo’n geval. Kan gebeuren. Dat valt niemand echt te verwijten. Toto Wolf moet dus niet zo janken. Weet je wie ook vaak zo hard jankt. Sebastian Vettel. Zouden ze familie van elkaar zijn?
Toto Wolf kan ook beter bij Brownies&downies gaan werken ;)
@bmwpowerm5: 😂😂😂😂
@bmwpowerm5: refereert ook meteen eigenlijk naar iets met mongool🤔
Max had inderdaad gewoon een straf moeten krijgen. De meesten kijken met een oranje bril naar Max, het is een groot talent, maar het driftige randje van zijn pa komt steeds vaker bij hem naar boven drijven. Ik vraag mij hardop af of er iemand binnen zijn team wel is kritisch tegen hem durft te zijn…
@maarten020: jij hebt ook de column gelezen van het AD. Persoonlijk vind ik dat dus onzin. Er is genoeg kritiek over Max , ook vanuit zijn team. En zo driftig is hij toch niet? Stap bij de gemiddelde huisvrouw in de auto en hoor die maar eens tekeer gaan als iemand voordringt in de file. Max heeft nog een reactie van iemand van 20 op sommige momenten. Ik vraag mij af hoe al die moraalridders zouden reageren als hen onrecht wordt aangedaan… ( terecht of onterecht ) . Wat moet hij dan zeggen? Winnaars zijn soms boos , zijn soms driftig , zijn op zoek naar het randje. Anders win je niet.
@maarten020: Wat is er driftig aan de rijstijl van Max waardoor Bottas vond dat ‘ie in de weg reed? Het is een fucking kort stukje tussen die rechter en linkerbocht, het is bijna onmogelijk om niet op de racelijn te zitten. Max zat tegen de kerbstones met een constante snelheid, om Bottas zijn eigen move te laten doen. Als ‘ie harder had gereden had hij Bottas ook in de weg gezeten. Dit was gewoon dikke pech.
@maarten020: onzin natuurlijk, in deze situatie deed Max weinig verkeerd (locatie op het circuit was gewoon ongelukkig) en van een driftige actie was al helemaal geen sprake.
@maarten020: Wat een onzin.
@trustmeiamanengineer: goed onderbouwd…wel vermakelijk al die reacties van typetjes die waarschijnlijk vol in de pubertijd zitten met voorhoofd onder de puisten…
Ik vind ook dat Max straf verdiend. Omdat hij uit limburg komt, en geen alfa romeo logo op zijn race pak heeft. Hij heeft echt wel talent maar hij wordt zo gehypt en aanbeden dat het irritant wordt.
Wat een zeikers daar lukt het niet om ham op p1 dan zeiken ze ook over alles
Pfffffff die jongen maakt wel wat los bij sommige….hij gaat toch aan de kant en misschien zit ie een meter op de racelijn van bottas, moet ie dan in het niets veranderen ? Is allemaal lekker makkelijk oordelen achter de computer ipv in een auto met 2 kleine zijspiegels en het snelheidsverschil. Bottas verkloot gewoon zelf die bocht door te blokkeren en hij moest toch al naar rechts om de ideale lijn te kunnen rijden. En als ie straf had gekregen wat hadden die dwazen van een stroll en magnussen vorige week wel niet moeten krijgen dan ? Of wil je max dan dezelfde straf geven als die dwazen die een andere rijder gewoon totaal negeren bij hun snelle ronde ?
Honestly, who cares. Laat ‘m lekker blaten, hij is misschien gewoon pissed dat VER niet bij één van de koningsteams heeft getekend.
Gezeur om niets… Een echt goede coureur rijdt gewoon een iets andere lijn en ondervindt vrwijel geen nadeel. Max kan niet verdwijnen dus is het gewoon pech. Dat Bottas niet goed genoeg is en zich verremt dat is zijn eigen fout. Iets langzamer de eerste bocht uit en iets aan de binnenkant blijven en je lost dit zonder echt tijdverlies op. Een andere lijn had misschien 0,1 sec gescheeld.. bovendien was er nog tijd dus Bottas heeft ook qua startplek geen nadeel. Wat willen ze beweren? Dat hij voor Hamilton had gestaan anders? Zeurpieten.
Toto weet ook wel dat het niks was, maar neemt Bottas in bescherming, zoals iedere teambaas zou doen. Zeker als je coureur in een existentiële crisis zit.
.
Overigens mag Bottas niet echt klagen over de stewards dit jaar, torpedeert tot twee maal toe een aantal auto’s in racebocht 1 en komt er mee weg.
Gewoon bedreigen met de dood. Dat zal Toto leren!!
Toto heeft gelijk, over vorige week en over Mexico, punt.
@zwannes: En ook over Africa, niet te vergeten.
@Jochempie: Haha grapjas
MV33 had toch even naast het parcours kunnen rijden… dat kan hij toch goed 🤓🙊
Laten we het beestje gewoon bij zijn naam noemen. Max is verdomde goed, en kleurt zo nu en dan buiten de lijntjes, vroeger kreeg je dan met de liniaal over de vingers en nu zet je het op instagram en krijgt een miljoen volgers en ben je voor de rest van je leven binnen. Max is de Schumacher van de afgelopen jaren. Je vecht voor je kansen ookal rijdt de aankomende kampioen achter je, hij mag proberen er langs te komen maar het is verre weg van liefdadigheid. Vroeger vonden ze ( de oudere mensen) Elvis presley goor en the beatles schorriemorrie en achteraf bleken ze geniaal. Net als ‘onze’ Max. Wij zien gewoon overal een feestje in en zijn dan samen sterk als klein landje. VOC mentaliteit.
@maferick74. Je comment is goed, maar op het laatste gooi je je eigen ruiten in.
Dat doet Max bijvoorbeeld niet, daarom gaan wij vanavond juigen als hij de GP van Mexico wint. Go Max!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).