Bemachtig deze Porsche 964 voor 130,81 Euro

Auteur: , 18 Reacties

Er zit hier en daar wel wat roest op.

We hebben er weer een! Een paar Britten hebben een loterij opgezet waarbij de prijs een dikke auto is, in dit geval een Porsche 964. Onlangs speelde dit model nog een hoofdrol in de film Atomic Blonde met Charlize Theron. Ondanks dat die film begint in 1988 en de 964 pas op de markt kwam in 1989 overigens, maar kniesoor die daar op let.

Voor honderd Pond kan je op Luckyfkr.com één van de maximaal duizend loten kopen om kans te maken op de inmiddels prijzige klassieker. Een snelle rekensom leert dat dit een bedrag van 100.000 Pond oplevert, wat trouwens wel een beetje overdreven is voor een gewone 911 Carrera 2 uit 1990 met Tiptronic versnellingsbak. Een redelijk exemplaar met de veel beter te pruimen handbak pik je tegenwoordig op voor ongeveer een halve ton in Euro’s. Alleen voor zeldzame speciaaltjes op basis van de 964 betaal je een veelvoud van dat bedrag.

De echte ‘lucky f*ckers’ in dit verhaal lijken dan ook vooral de organisatoren van deze loterij te zijn, hoewel zij claimen dat ze hun potentiële winst in de volgende auto zullen stoppen die verloot wordt. Desalniettemin is het wel een geinig idee om voor een klein bedrag kans te maken op een exoot. Lotje kopen dan maar?

Bedankt Dennis voor de tip!18 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Zou dat in Nederland ook mogen?
Hier zitten toch best strenge regels op kansspelen.
@juniorclk: volgend mij ook nog kansspel belasting van 25%. Hans van Breukhoven deed dit met zijn Arnage. Meestal is het wel lucratief.
@juniorclk: Weet niet of het in NL mag, maar in de UK mag het in principe niet. Er zijn hier in de UK best wel veel mensen geweest die iets dergelijks geprobeerd hebben met hun huis, maar die moesten er allemaal een quiz van maken ipv een loterij. Meestal worden er 1 of meerdere vragen gesteld van het niveau “wat is de meest gebruikelijke kleur voor Ferrari’s” of “hoeveel is 1+1”.
@juniorclk: er wordt op dit moment een huis verloot in het noorden van het land, door een voetbalclub
@juniorclk: Wet op de Kansspelen in Nederland;

http://wetten.overheid.nl/BWBR0002469/2016-04-01

Een paar interessante passages;

Artikel 3, lid 1:
Tenzij deze wet anders bepaalt kan voor een gelegenheid als in artikel 1, onder a, bedoeld vergunning worden verleend, indien deze gelegenheid wordt opengesteld uitsluitend ten einde met de opbrengst daarvan enig algemeen belang te dienen.
(Er moet een goed doel gesteund worden met 47,5% van de opbrengst (artikel 14b, lid 3 instantloterij))

Artikel 4a, lid 3:
Onder zorgvuldige en evenwichtige wervings- en reclameactiviteiten als bedoeld in het tweede lid wordt in ieder geval verstaan dat wervings- en reclameactiviteiten niet misleidend zijn en dat bij deze activiteiten;
a. wordt gewezen op de risico’s van onmatige deelneming aan kansspelen;
b. aangegeven wordt wat de statistische kans is op het winnen van een prijs, en
c. wordt aangegeven of er sprake is van eenmalige deelneming dan wel doorlopende deelneming tot wederopzegging.
(Duidelijk informeren wat de risico’s zijn)

Voor kleine loterijen:
Titel II, artikel 7c, lid 1:
Onder het organiseren van het kleine kansspel wordt verstaan het door een ten minste drie jaar bestaande Nederlandse vereniging die [een kleine loterij organiseert] waarbij de prijzen of premies in geld of goederen […] geen hogere waarde hebben dan € 400,- per serie of set en de gezamenlijke waarde daarvan niet meer bedraagt dan € 1.550,- per bijeenkomst.

En zo gaat het nog wel even verder. Ik denk niet dat er voor een dergelijke loterij snel een vergunning zal worden verleend in Nederland 😊
In Engeland zijn de regels vwb gokken een stuk soepeler.
100 GBP = 113,08 euro?
@vincegail: inderdaad, de tijd dat het Britse pond dik € 1,30 waard was, ligt al weer lange tijd achter ons.
Kan je beter voor een paar pond meedoen aan BOTB
@niggelll: battle of the bitches?
In belgie mag dat volgens mij niet
Je moet dan wel nog maar hopen dat de loting eerlijk verloopt. Ik vertrouw dit soort loterijen niet en ik zou er daarom ook Euro aan uitgeven. Het zou me niets verbazen als er geen notaris wordt gebruikt en dat de winnaar uiteindelijk een verre bekende van de organisatoren blijkt te zijn. Iets dat klink als te mooi om waar te zijn is het meestal ook.
Ik hoef geen rechtsgestuurde.
Er is toch ook iemand anders in Engeland die op deze manier zn auto verkocht?
Een Jaguar dacht ik
@rob5nismo: nee ook een porsche. Een jongere dan
Ik wil geen grijze 911. Ik doe niet mee aan die loterij.
Weet iemand wat voor velgen de Porsche heeft?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).