Toyota C-HR Concept is een paarse Crossover

Auteur: , 9 Reacties

De komende maand stuurt Toyota purple swag richting de autosalon van Parijs, in de vorm van het C-HR concept: een paarse, hybride crossover-voorbode voor het C-segment.

Toyota past met de C-HR Concept een nieuwe designtaal toe, die het diamond architecture doopt: hierbij staan scherpe lijnen en constructies opgebouwd uit facetten centraal. Dit zien we onder andere terug aan de zijkant van de carrosserie, die vol zit met vlakken.

Verder is het een 100% concept, met een hoge neus, flinke wielkasten, mini-spiegeltjes, zwevende stijlen en dito achterlichten. Toyota laat echter doorschemeren een serieuze productie-crossover te overwegen. In de wandelgangen vingen we eerder al de naam ‘Auris Cross’ op.

Op een later tijstip maakt Toyota meer details van zijn nieuwste concept bekend.9 reacties

Leuk hoor: het designteam heeft zn photoshop-design budget weer goed gebruikt.
Maar uiteindelijk komt zoiets er toch niet in deze vorm.
Alweer zo’n universele concept car.. Plak er een Kia-logo op en het is een Kia. Niet lelijk verder, maar lijkt net zoveel op een Toyota als een Renault Captur.
via Android app
Het front lijkt net een Renault zoe
Hoi Renault.
Ziet eruit als een Subaru XV gekruisd met een Toyota Prius.
Niet slecht… Maar omdat het zo afwijkend is lijkt het meteen op een Koreaan of Fransoos (die van gekkigheid maar de meest maffe modellen en designvormen maken omdat ze het op kwaliteit niet kunnen trekken.
Kan zo meedoen met Dakar gezien de hoogte. Maar het is slechts een concept. Er zal wel weer een hoop worden veranderd zodat het een 13 in een dozijn auto wordt.
Ah, de facelift van de nieuwe Juke.
Oh nee, da’s een Nissan..
@rotarypowah: Duke, Infinity… al die auto’s lijken op elkaar.
Laat maar in productie gaan!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).