Toyota Corolla is in het nieuw gestoken

Auteur: , 30 Reacties

De Corolla Sedan verdween hier in 2010 van de mark, maar het merk heeft zojuist een kraakvers model gelanceerd, waarmee we de vraag kunnen stellen: komt hij terug naar Nederland?

Eerst even over de auto zelf. Hij mag zich de 11e generatie Corolla noemen en voortborduren op de legacy van bijna 40 miljoen voertuigen die de Corolla-badge droegen. De styling is overduidelijk afkomstig van de Corolla Furia Concept. Met swagtastische LED-koplampen en een opgewaardeerd interieur.

In formaat nam de Corolla best een stukje toe, de wielbasis groeide met 100 mm en de totale lengte ging er met 99 mm op vooruit. Hier profiteren vooral de achterpassagiers van, die 75 mm extra ruimte krijgen. De buitenmaten zijn 4.650mm, 1.776mm en 1. 455mm (lxbxh)

De tot nu toe beschikbare motoren zijn een 1.8-liter viercilinder met 132 pk, en een versie met Valvematic waar 140 paardenkrachten beschikbaar komen. Ze zijn gekoppeld aan een CVT-bak, die in ECO of SPORT modus zijn te rammen, en een gemiddeld verbruik van 5,9 l/100km hebben. Althans, de versies met Eco-badges. Optioneel is er ook een handbak met zes versnellingen leverbaar, of een old school automaat met vier verzetten.

Prijzen zijn nog niet bekend, maar laat ons vooral even weten: willen we DIT terugzien op de Nederlandse wegen?30 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Doet me denken aan een Ampera. Maar dan nog lelijker.
Een auto voor bejaarden in de bijbelbelt, gaat dat goed verkopen?
Nope, doelgroep is te klein.
Deze lijkt wel erg veel op de nieuwe Kia Forte
Er moet hier een speciale waarschuwing voor bestaan en niet zomaar bij de eerste kijk op ab op mijn scherm verschijnen.
Iets in de zin van: ‘Brace yourself, new corolla’
Gaap
Best een leuk autootje als ze er niet te veel voor gaan vragen.
Alleen die groene met die kunststof wieldoppen, die heeft nog minder uitstraling dan de budget versie van de Dacia Logan.
Vind ‘m niet leuk.
In rood nog best een mooi auto. Maar verder zelfde als een golf, geen beleving het is gewoon een auto.

Een vierbaks automaat????! Hoezo gedateerd.
@redneckdarian: ik gok dat die 4-bak vooral voor Zuid-Oost Azie is bedoeld. Daar rijden veel auto’s rond die een automatische 4-bak hebben. Iets met goedkope, vertrouwde techniek denk ik. Zo’n 4-bak zal denk ik niet hier verschijnen.
Volkswagen Jetta?
@bleedingsun: Omdat het ook een sedan is? Anders zie ik het niet…..
http://www.autoblog.nl/gallery/Toyota/Corolla_Furia_Concept/Toyota-Corolla-Furia-Concept-01.jpg
http://www.autoblog.nl/gallery/Toyota/Corolla_2014/toyota-corolla-2014-009.jpg

WTF, Toyota, WTF!?
@Jochempie: Vrij gebruikelijk toch? Vergeleken met anderen hebben ze nog vrij veel van de concept car behouden.
@Jochempie:
Zo laat je het goed zien. Dat ontwerpteam moet zich zich vreselijk genaaid voelen door de afdeling productie en “marketing”.

Zet er gewoon de goeie velgen op, verlagingssetje en de juiste kleurencombinatie en je hebt een prachtbak. Nu is het een drama wagen.
Natuurlijk weer haat haat haat, omdat saai en bejaarden. Nou, toyota: Ik vind hem wel mooi! Het baseren op die concept heeft hem goed gedaan. Ik wil hem graag in Nederland zien. Zo niet, dan wacht ik wel op een vakantie naar Indonesie. Naar de Toyota-kiezers, waar ze wel nog Corolla’s hebben.
Helemaal niet slecht. Alleen de ‘stands’ is een beetje vreemd. Hij lijkt wat te hoog te staan en dit in combinatie met kleine wielen geeft een beetje vreemde indruk.

Verlagen en wat grotere wielen er onder en we hebben een winnaar. Zeker een verbetering tov vorig Toyota design. Hier zit balans in.
Gezien de styling lijk mij dat deze auto is bedoeld voor America. Maar van mij mag hij ook hier heen als de prijs gepast is.
Leuk ding
Als TRD die velgen van de GT86 en wat verlagingsveren leveren kan het misschien wel wat worden. Voor de rest ziet het er aardig mooi uit.
Ziet er heel acceptabel uit vind ik. Interieur zonder gimmicks, prima ergonomie, “ouderwetse” handrem, zeer betrouwbare en eenvoudige atmosferische benzine motoren: zo is Toyota groot geworden: lage onderhoudskosten en top functionaliteit.
@fit4fun:

kijk .. je hebt ietsje verder gekeken dan je neus lang is ..
Het is een sedan in het C? segment. meh, zal dus net zo populair zijn als een Focus sedan of een Jetta.
Die achterkant lijkt veel te kort… Alleen dat aanpassen moet genoeg zijn om hem er beter uit te laten zien.
Het doet zeer Amerikaans aan, en das waarschijnlijk ook de bedoeling want daar zal ie wel verkopen…
Wat voor een lelijke voor en achterkanten plakken ze nu tegenwoordig op die auto’s :s
Om kotsmisselijk van te worden!!
@vale46:
Als alles gaat lijken op Audi’s, BMW’s en MB’s word ik er kotsmisselijk van!
ubergedrocht
Ik vind het zeer jammer (eigenlijk gewoon erg) dat een Toyota hier nog steeds een 4-traps in aanbied en atmosferische blokken. Is echt niet meer van deze tijd,zelf in amerika kan je amper nog 4-traps krijgen nieuw. Toch wel jammer voor een bedrijf dat zo veel knowhow heeft
mooi zo .. back to basic ..
gaye handtasjes zijn er al voldoende ..

en 4 traps automaat volstaat prima zolang je genoeg koppel hebt ..
Hopeloos.Wat willen ze daar eigenlijk bewijzen bij Toyota.
Waar is toch de tijd dat ze bij Toyota prachtige auto’s maakten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).