Toyota geeft nieuwe auto aan bosbrand-held

Auteur: , 45 Reacties

Om toch nog iets positiefs te kunnen melden over de Californische bosbranden.

Toyota Tundra nieuw vs oud

Het is je vast niet ontgaan: de afgelopen weken woedden er heftige bosbranden in Californië. In de Amerikaanse staat zijn tientallen mensen overleden aan een totaal verwoestende serie bosbranden. Het ongelukkig geheten stadje Paradise is volledig met de grond gelijk gemaakt. De brandweer en andere hulpdiensten maakten overuren om de brand onder controle te houden, grotendeels tevergeefs. Mensen moesten evacueren. De mensen die hun leven riskeerden om andere mensen zo snel mogelijk in veiligheid te brengen verdienen een buiging.

En sommige meer dan dat. Allyn Pierce, een verpleger in het ziekenhuis van Paradise, hielp patiënten om het ziekenhuis te ontsnappen. Met gevaar voor eigen leven trotseerde hij de vuurzee in zijn Toyota Tundra om de mensen weg te krijgen uit het razende stadje. Ondanks het feit dat Toyota’s goed in elkaar steken, heeft de Tundra letterlijk op het randje gezeten. De witte truck kreeg van Pierce zelf de bijnaam ‘Marshmallow’, want daar lijkt de auto inderdaad op. De zijkant veranderde van wit naar zwart en de plastic onderdelen zijn gesmolten. Het creëerde een bizar effect.

Tundra

Maar de Tundra doorstond de vuurzee en bracht iedereen in veiligheid. Het doorzettingsvermogen van Pierce in combinatie met de oerdegelijke Tundra levert een ware heldendaad op. Maar de Tundra is nu wel flink stuk, terwijl Allyn zo trots is op zijn truck dat hij hem The Pandra heeft genoemd en een Instagram-pagina ervoor heeft aangemaakt. Toyota zag hun kans schoon om Pierce te helpen en schonk hem een nieuwe Tundra. Die staat ondertussen bij het gezin Pierce op de oprit. Good guy Toyota!

En zo wordt opnieuw duidelijk dat Toyota pick-up trucks van alles kunnen doorstaan. De Marshmallow is helaas te stuk om nog te gebruiken, maar naar verluid wil Toyota hem hebben voor hun museum.

Tundra45 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Only in Murica. In NL zouden de linkse gekkies meteen boos worden dat zo’n pick-up veels te veel CO2’tjes uitstoot..
via Android app
@ghost: en terecht.
@stfu: linkse gekkie
@stfu: stfu
@ghost: ik denk dat die brand genoeg CO2 geeft uitgestoten
@ghost: en boos op ‘t bos omdat die ook al brandend de lucht vervuilde .. o nee, natuurlijk niet, want bos.
@ghost: Dat is wel een erg zure inschatting van Nederland.
@granlusso: Nederland he, waar we zelfs al stevig kunnen zeiken op fictieve scenario’s.
@2wheeler: Precies dit! Helaas kan ik je maar 1 plusje geven..
@ghost: je kan nog verhuizen hoor. Amerika is natuurlijk het beste land ter wereld. Succes en stuur af en toe een kaartje. Ontopic: een van de weinig overdreven pick-ups die ik zou willen hebben. Voor Nederland is een hilux prima
@fouadski:
Het is uiteraard correct onder hoog opgeleiden om Amerika af te zeiken.
Ik zelf zoek een link om Trump de schuld te geven.
En black friday
En KFC
@desjonnies: alleen bij hoog opgeleiden?
@desjonnies: het is de schuld van de Russen 😤
@phevtreb: fake news!

😂
@desjonnies: Beetje te generaliserend dit. Ik mag mezelf onder de hoogopgeleiden scharen, maar zal zeker niet Amerika afzeiken. Niet om het afzeiken in ieder geval. Trump spoort niet, maar de meeste Amerikanen zijn gelukkig normale mensen, die ook gewoon het beste met een ieder voor hebben. De gekkies daargelaten, maar die zijn er hier in Nederland ook meer dan genoeg…
@fouadski: helaas ligt dat niet zo makkelijk anders zou ik ook allang weg zijn.
@str8six: mag ik vragen waarom? Vind je Nederland minder of wil je gewoon een nieuwe uitdaging. Ik persoonlijk vind het prima in nl. Een paar kleine dingen mogen eventueel veranderen maar om te gaan verhuizen. Dat nog net niet. Behalve het weer dan.
@fouadski: helemaal mee eens. Ik heb een greencard en er is zijn zat goedbetaalde banen in mijn beroepsgroep in de us, maar voor geen goud dat ik daar heen ga. Ik kom er vaak en dan zie je hoe goed we het in NL stiekem hebben.
@povel: Helemaal mee eens. Prima land om op vakantie te gaan (road trip!!! 😁) maar ik zou me er ook niet willen vestigingen…
@ghost: linkse gekkies… ach ja.
Blijf het knap vinden dat rechts al zo lang in de regering zit en toch alle onpopulaire zaken toe kan schuiven aan links.
@reactief: De vvd is niks meer rechts aan. Sinds rutte aan de macht is, is de vvd de zoveelste linkse partij geworden. Er is geen grote rechtse partij (ook pvv niet, dat is een racistische sp), daarom doet fvd het zo goed in de peilingen. Mensen denken/hopen dat dat wel een rechtse partij is.
@lekbak: Als de VVD zo links is volgens jou, waarom waren ze dan (als enige!) zo hartstochtelijk vóór de afschaffing van de dividendbelasting? Lijkt me nou niet een heel populair standpunt bij ‘links’. En waarom hebben ze geen pensioenakkoord kunnen sluiten met de vakbonden? Zeker omdat die vakbonden te ‘rechts’ zijn? Kom nou, de VVD is altijd rechts geweest, en zal dat ook altijd blijven. De reden dat Fvd zo populair is (in de peilingen althans) is dat die Baudet gewoon nog nieuw is en nog niks fout heeft kunnen doen, en bovendien nu nog kan roepen wat ie wil, want hij hoeft toch nergens verantwoording over af te leggen. Als die ooit gaat meeregeren, moet ie ineens compromissen sluiten en zal z’n populariteit zinken als een baksteen. Precies hetzelfde geldt trouwens voor die Klaver. Die is ook (heel slim!) niet gaan meeregeren, want hij weet precies wat er dan gaat gebeuren…
@lekbak: Ik ben benieuwd wat jij dan links vind, en wat je rechts vind.
Maar goed, Baudet is zogenaamd intelectueel, maar gewoon een populist. Die scoren altijd lekker makkelijk vanaf de zijlijn.
@ghost: in NL kan een verpleger zo’n ding nooit betalen… How bout that…
Ofwel;
Over hoe je een artikeltje over een heldendaad van een verpleger uit Californie, de gewiekste PR stunt van een multinational ombuigt naar ‘het is allemaal de schuld van linkse gekkies’.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Mooi verhaal verder, mooi gebaar van Toyota.
Te stuk om nog te gebruiken? De banden zijn zelfs nog heel!
Niks mis mee… in bvb. Afrika zou dat ding nog jaaaaaaren verder rijden
@tjorque: daar hebben ze de onderdelen niet voor 🤔
@tjorque:
Soort van sympathiek gebaar van Toyota naar iemand die onbaatzuchtig zijn eigene lijf en leden in gevaar brengt en zijn auto ruïneert om anderen te redden.
Persoonlijk vind ik het een heel mooi gebaar van Toyota om deze man te belonen voor zijn heldendaad.
@desjonnies: dat spreek ik niet tegen hoor maar een Toyota hilux en kapot in een zin begrijp ik niet 😋
@tjorque: Het is dan ook een Tundra, geen Hilux…
@henrie: ah nu begrijp ik het 😋
@tjorque: Dat ding zal nog prima werken, maar hem weer fatsoenlijk en straat legaal maken kost waarschijnlijk zoveel dat ie economisch total loss is.
Mooie wrap!!! Weer eens iets anders dan matzwart.
@raoufff: de nieuwe trend is ingezet
Mooi gebaar van Toyota!
@rufctr01: Mooi gebaar en goede marketing. Heel goede marketing! Gewoon slim gehandeld van Toyota.
@neleev: Slim ook van die Pierce om een instagram account voor die auto te maken. Dat trekt natuurlijk de aandacht van (in dit geval) Toyota. Wie weet krijg je dan een nieuwe… Of ben ik nou te cynisch?
@henrie: Was ook slim, heeft veel gebracht. Wat overigens niet wegneemt dat de beste man de nieuwe auto gewoon verdiend heeft met zijn optreden. Win win situatie dit.
@neleev: Het is ‘m zeker gegund! 😊
Kijk Ferrari.We hebben het geprobeerd maar deze fikt echt niet. Mooi voor reclameposters.
Prachtig!
Op de Facebook van de Dafclub vernam ik dat met de bosbranden in Paradise er ook twee zeldzame (zeker in Amerika) Dafjes verloren zijn gegaan. Een Daffodil 31 en een 33 pick-up. Die zijn helaas niet te vervangen.
Autoblog be like: ook te vinden bij Uscardealers.nl
Ik voorspel een nieuwe trend in de tuning-scene, eerst Forgatio met hun verbrande S-Klasse op SEMA, nu Toyota met deze marshmallow-Tundra..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).