Max Verstappen praat over zijn kansen in Abu Dhabi

Auteur: , 10 Reacties

Het humeur van de Nederlander is weer helemaal verbeterd.

De internationale media over de winst van Verstappen in Mexico

De GP van Abu Dhabi is komende zondag aan de beurt als de hekkensluiter voor dit F1-seizoen. Het is eigenlijk niks meer dan de laatste horde die de coureurs even moeten nemen. Lewis Hamilton heeft de titel al binnengeharkt en de rest van het bord lijkt ook wel redelijk vast te staan. Toch zijn er nog een aantal dingen die opvallend zijn aan de race in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Zo is dit de allerlaatste kans voor Verstappen om zijn serie ‘de jongste coureur die’ af te maken. Hij heeft al van alles gedaan, behalve de jongste zijn die een pole position pakt. De huidige recordhouder is Sebastian Vettel, die ongeveer 21 en een kwart jaar was toen hij zijn eerste pole pakte. Max heeft tot op heden nog geen één keer pole gepakt en volgend seizoen start hij als een 21,5-jarige. Te laat, dus kan hij in Abu Dhabi het record nog halen. Maar daar gaat het hem niet om. “Pole is normaal gesproken niet mogelijk, dus we moeten ons focussen op de race.”

Een nuchter antwoord, vergeleken met de kung-fu skills die twee weken geleden de sfeer beïnvloedden. Max ziet de wereld namelijk een stuk positiever deze week. Tijdens de vrije trainingen vandaag noteerde hij respectievelijk de eerste en tweede tijd en verliep de training prima. “Het was beter dan verwacht. Ik ben erg positief over de auto. Vooral in de laatste sector werkt de auto goed en daar ben ik blij mee.” aldus een zeer contente Max Verstappen.

Komende zondag mogen we dus voor de laatste keer dit seizoen plaatsnemen op de bank en kijken naar een weinig bepalende finale in Abu Dhabi. Alle coureurs kunnen voor het laatst genieten van hun teammaatjes voordat die allemaal opschuiven. En iedereen kan genieten van een welverdiende vakantie. (via NOS)10 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

En dat record jongste polesitter gaat helaas aan Max zijn neus voorbij!
Bottas moet en zal winnen van Mercedes.
Hamilton gaat dus rondcruisen met als slap excuus die halftamme motor, alleen dan zijn die twee verdraaide Red Bulls er ook nog met hun goede racepace. Wordt een zware taak voor Ocon.
Als max 2 de wordt bij de kwalificatie en Hamilton krijgt een gridstraf
Is hij dan polesiter
Max kan met een beetje geluk nog 3e worden in het kampioenschap. Dus dat wordt best een leuke strijd zondag.
@mrbasa: boeit Max niet. Bottas moet dan ook zowat uitvallen. Gewoon lekker rijden en na 30 ronden de Renault opblazen. Dan begin je goed voor volgend jaar 😋
@laptom:
Maar 3 puntjes achter Bottas, Kimi inhalen is een grotere uitdaging
@laptom: Ik denk dat bij de start Hartley zijn voiture in de achterkant van Raikonnen plant.

Midrace heeft Gasly een “remprobleem” en gaat naar binnen. Zodra hij naar buiten komt zit hij toevallig vlak voor Bottas. Tijdens het slipstreamen van Bottas op Gasly heeft Gasly wederom een remprobleem en gaat vol in de ankers waardoor Bottas ineens werkt voor Fly Emirates.

Nu hebben Perez en Ocon natuurlijk Max in het vizier die op P1 rijdt. Maar RIC wil zijn periode bij RBR goed afsluiten en gaat achter Max rijden en verdedigd Max zodat niemand Max kan raken.

Als kers op de taart wordt Max uitgeroepen tot Driver of the Day en komt Tom Coronel klaar over zijn televisie.
@87sandyd: zou egt lagge zijn idd!
@laptom: k hoop echt voor Ricciardo dat die van hem heel blijft, zou een sneu afscheid zijn van RBR

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).