Toyota GT86 krijgt tóch een opvolger

Auteur: , 19 Reacties

Alleen wel uit, wellicht, verrassende hoek.

Toyota 86 TRD Special Edition '18

Je moet het ze nageven, bij Toyota maken ze zich ernstig druk om de autoliefhebber. Natuurlijk zijn er voldoende andere merken die ook sportievere varianten maken van bekende auto’s, maar het is Toyota dat zich de laatste tijd op een verfrissende manier onderscheidt.

Na jaren van droogte begon het met de Lexus LF-A. Die auto was een beetje startschot voor allerhande auto’s die de petrolhead moet aanspreken. Nu, we bedoelen niet de nu al legendarische Toyota Corolla Trek. Maar de Yaris GRMN is echt een bijzonder vermakelijke hot hatch. En wat denken van de nieuwe Toyota Supra? Je zou bijna verwachten dat de Toyota GT86 er ook nog is.

Toyota 86 TRD Special Edition '18

Althans, wereldwijd. In Nederland is de GT86 al uit het leveringsprogramma gehaald, helaas. Nu vragen wij ons af: komt er een nieuwe Toyota 86, (zoals de auto ook genoemd wordt)? Het goede nieuws kan het Australische Whichcar bevestigen: die komt er. Dat laat hoofd ingenieur Tetsuya Tada weten. Hij klapt alvast uit de school dat er een nieuw ’86-team’ is aangewezen.

Het is de bedoeling dat de nieuwe Toyota GT86 beter rijdt dan de GR Supra. De nieuwe GR Supra is stijver dan de geheel koolstofvezel Lexus LF-A én had een lager zwaartepunt. Het is de bedoeling dat de GT86 daar nog beter scoort. Verfrissend om te horen dat een fabrikant die benadering kiest. Ze hadden ook een turbo op een 2.0 kunnen schroeven en klaar was je Corolla T-Sport.

Toyota 86 TRD Special Edition '18

Het is alleen nog niet duidelijk welk platform als basis gaat dienen. De kans is aannemelijk dat men kiest voor een doorontwikkeling van het huidige platform dat met Subaru is ontwikkeld. Het kan ook zijn dat men kiest voor het TNGA-platform, alhoewel dat voor grotere Toyota’s gebruikt wordt. De laatste optie is dat Toyota ditmaal met Mazda gaat samenwerken aan een sportwagen. Onlangs schijnen beide fabrikanten gezamenlijk een patent voor een voorwielophanging te hebben ingediend. Dus die RX-9 van vanochtend zou dus goed de Mazda-evenknie van de nieuwe GT86 kunnen zijn.19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Kaizen “Wat je vandaag goed doet, kan morgen nóg beter ”.
Waarschijnlijk zorgt dit speerpunt er voor dat ze het nog beter willen doen dan de GR-Supra.
Laten we het hopen dat hij weer terugkomt, Maar dan geen boxermotor meer. Een 2.0 met turbo of supercharger zou niet verkeerd zijn. En misschien wel een versie met de 2.0 hybride met 180 pk zou niet verkeerd zijn.
@toyotavenray: die 180pk hybride schijnt écht niet sportief te zijn…
@Onehp: ik vind hem wel sportief. Is erg snel en inhalen gaat ook makkelijk. Ze moeten dan wel het karakteristiek van de aandrijving veranderen.
@toyotavenray: Dan zou het nog leuk zijn als ze die 3.5v6 hybride erin gooien, want die is gemaakt voor achterwielaandrijving.
Maar het past niet bij de auto
@fanboy: dus dan is het niet meer zo leuk als het niet past. Een Ferrari blok past wel namelijk: https://www.youtube.com/watch?v=obUnEqsTmLg
@fanboy:meer een gt.
Hoop dat ie zijn atmo motor kan houden. Misschien dat ie ook op E85 kan draaien ofzo, om het een beetje lief te houden. Mis de mijne…
Als je hem zo ziet snap ik wel dat hij uit het programma genomen is hier in Nederland. Mijn god wat een hondslelijk ding.
@gebruikersnaam3: het is nochtans geen lelijkheidstaks dat Nederland handhaaft, eerder een andere debiele regeling. Hondslelijk zou ik de gt86 niet noemen, eerder een net niet verhaal. Het wringt hier en daar als je er naar kijkt.
@gebruikersnaam3: er klopt iets niet met die foto’s, ze zijn horizontaal samengedrukt. En ook verre van de mooiste uitvoering met die stickers en lelijke karrewielen.
Jammer dat deze auto schreeuwt om een verlaging, mooiere wielen en fatsoenlijke uitlaten. En dat rare spoilertje kan ook weg.
@stfu: Dat is een beetje het idee van de auto. Je koopt hem en dan kun je hem zelf naar eigen smaak aankleden. Spoiler is alleen voor deze TRD Special Edition voor de Amerikaanse markt.
via Android app
@willeme: snap ik, maar dat is leuk voor jonge gastjes. Had ‘m liever in 1x wat beter zien ogen. En doelde ook op de gewone spoiler, die oogt al zo half gebakken.
@stfu: Nee joh, is leuk voor iedere petrolhead. Nederlandse autocultuur is wat anders. Meer gebaseerd op lage bijtelling en imago. In de VS, Japan en Australië heb je een veel grotere autogene waar deze auto immens populair is, ook bij oudere mensen ;-)
Interessant feit over de Supra. M.a.w., als je een iets strakler onderstel eronder schroeft, een pk of 100 erbij tunet, en je hebt een supercar killer? Interessant
@breakingpoint: Dat maak je er zelf van :-D. De techniek ontwikkelt zich in rap tempo, natuurlijk. Dus op sommige punten kunnen de moderne auto’s zich meten met de bijzondere supercars van weleer. Dat is meer de strekking. Alsnog interessant ;-)
@willeme: toch wel indrukwekkend, voor een run-off the mill auto als de Supra
Een GT86 in samenwerking met de RX-9? Een rotatie motor?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).