Trajectcontrole A20 gaat weer aan

Auteur: , 10 Reacties

Laatste update omtrent onze trajectcontroles, die soms wel / soms niet / dan weer altijd ingeschakeld staan, maar waar, dat weet niemand precies. Op de A20 bij Rotterdam wordt vanaf maandag weer 24 uur per dag gecontroleerd.

Volvo V50 op de A20

Tot nu toe hadden trajectcontroles de nodige moeite met flexibele maximumsnelheden, maar dat lijkt nu te zijn opgelost. Op het 3,5 kilometer lange traject tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein waken camera’s per 17 maart over u en uw snelheid. De Vmax is afhankelijk van de verkeersdrukte 80 of 100 km/u, de trajectcontrole neemt die veranderingen in de snelheidslimiet automatisch over, zo meldt het ANP inde grote landelijke media.

Foto: Koninklijke V50 op de A20, autojunk.nl10 reacties

Rijdt Maxima V50?
Waarom?,
A: goed voor veiligheid en milieu
of
B: goed voor de staatskas (ketjing!! $$$)
Ik ben wel benieuwd hoe ze het oplossen als tijdens rijden van traject de maximum snelheid verandert.
Ik vraag me af, als je het eerste meetpunt passeert, en dan voor het tweede punt de afslag pakt (bij het Schieplein), kan je dat stuk dan wel gewoon onbestraft normaal doorrijden?
@gop1: Tussen 2 meetpunten bevind zich nooit een op/afrit of bijvoorbeeld een tankstation.
@motoragent:
Helaas, die vlieger gaat hier dus niet op.
Binnen deze trajectcontrole vallen de op/afrit Crooswijk en het Schieplein.
@motoragent: Wat Tupperware zegt. En weet niet zeker hoe de situatie nu is, maar op de A4 was/is dat ook het geval, met dat shell station wat er tussen ligt. Verder is dit ook het geval op de A2 bij Breukelen met het Shell station van Amsterdam naar Utrecht. Overigens weet ik van die niet zeker of er speciaal voor het tankstation nog een extra meet punt gemaakt is terwijl die 500m verder ophoudt.
Als die trajectcontrolle weer aanstaat ga ik er uit principe een versnelling lager (4 i.p.v. 5) overheen en ik hoop velen met mij zodat deze regel 0,0 effect heeft en alleen maar averechts werkt.
@mylvan:
Stoer man, dat jij er met plezier extra dure brandstof doorheen jaagt om de bink uit te hangen.
@AB,
Even een update voor deze trajectcontrol, het traject is ook nog eens verlengt. waar hij eerst stopte/begon bij de op/afrit Crooswijk, daar start/stopt de meting nu bij de bocht erna.

Ik sta maandag alvast weer op scherp, mijn dank daarvoor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).