Twee miljoenste Defender verkocht voor €551.000

Auteur: , 16 Reacties

Het twee miljoenste exemplaar is tevens één van de allerlaatste Defenders die van de productielijn van Land Rover is komen rollen.

Sold! At 400.000 GBP

Afgelopen juni werd de speciale Defender onthuld door Land Rover zelf. Het uniek uitgevoerde exemplaar werd in elkaar gezet door een aantal bekende Britten. Een proces wat je in deze video kunt bewonderen. Als jij een auto wilde rijden waarvan de wielen door Bear “better drink my own piss” Grylls zijn gemonteerd, dan was de Defender 2.000.000th je kans.

De auto werd geveild op de jaarlijkse veiling in Goodwood door veilinghuis Bonhams. Het bieden begon bij £20.000 maar al snel stegen de bedragen naar boven de £100.000 Britse Ponden, om uiteindelijk op exact £400.000 pond te blijven steken. Dat betekent dat er omgerekend €551.241,76 euro werd opgehaald voor het goede doel. Land Rover schenkt namelijk de volledige opbrengst van deze Landie aan twee goede doelen: het Internationale Rode Kruis en de Born Free Foundation, een organisatie die opkomt voor het behoud van wilde dieren. Beide organisaties hebben uiteraard een rijke historie met de Defender.

De veiling werd bijgewoond door onder meer Richard Hammond, die groot fan is van de Defender. Zelf op zoek naar zon retedure babe-magneet? Dan kan je hier klikken.
16 reacties

KOOP DAN!
@volvologisch: ja, dat is dus gebeurd.
Zelfs ik als Land Rover liefhebber vindt het veel geld. Het is voor het goede doel zullen we maar zeggen. Ik vindt het eigenlijk ook wel knap, zoveel geld bij elkaar krijgen voor een Defender 90.
In Nederland gaat van elke Defender veel geld naar het goede doel!
@ab1963: het is maar wat je een goed doel vind…
Die prijs betaal je in Nederland bij de dealer ook ongeveer 😆
Totdat je er eentje in Syrie ziet rijden of toendertijd in Tjaad omgebouwt tot technical (met de naam van het goede doel nog op de zijkant net zoals die van het loodgietersbedrijf onlangs).In oorlogsgebieden zijn vrij weinig functionerende dealers denk ik.Het is ook weer bijna kerst dan kan het collectieve geweten weer even gesust worden.
Ik zie geen verschil met de Nederlandse prijs?
Ach ja, het is dan ook echt de allerlaatste.
Xenon in een Defender…
@phaeton: dat is geen Xenon maar LED :)
€550.000 voor een stuk pisbakstaal… Nee sorry, zouden de aflever kosten hierbij inbegrepen zijn??
@henkhupelschoten: Pisbak aluminium.
@henkhupelschoten: Nee, 550.000 voor het goede doel en je krijgt er een defender bij.
In geen 551000 jaar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).