Uitspraak in zaak Donnie Rog: 9 maanden cel [updated]

Auteur: , 121 Reacties

Zojuist heeft de Haagse rechter uitspraak gedaan tegen Millen Y., de 21-jarige Bulgaar die vorig jaar juli een dodelijk ongeval veroorzaakte waarbij de 13-jarige Donnie Rog om het leven kwam.

Wat nou taakstraf

Was het de enorme ophef die na de strafeis ontstond, of misschien toch een stukje gezond verstand bij de rechter? Laatstgenoemde veroordeelde Millen Y. zojuist tot 7 maanden gevangenisstraf en ging hiermee royaal over de eis van het OM heen. In je gezicht, Kitty Nooy.

Je zou verwachten dat hij er genadiger af zou komen, aangezien bij een dergelijke media-shitstorm doorgaans wordt geconcludeerd dat de verdachte al ‘genoeg gestraft’ is. Hier echter niet, misschien wordt er een voorbeeld van Millen Y. gemaakt.

Naast de 9 maanden cel, waarvan 2 voorwaardelijk (met aftrek van voorarrest en 2/3 die je maar hoeft uit te zitten staat hij waarschijnlijk snel weer op straat), legde de rechter hem bovendien een rijverbod van 4 jaar op. Millen hoeft de schoffel niet te hanteren, de geëiste 240 uur werkstraf werd niet overgenomen.

Update 16:30Video met motivatie van de rechter. Het OM ‘trekt zich alle commotie aan’.121 reacties

Nog een stemmings makerij stukje op autoblog. Als ik deze shit wil lezen ga ik wel bij wat droeftoeters op facebook kijken.
@azenomei:
En toch vond je het nodig om te reageren…, tja….
@azenomei: Zoiets heet follow-up :) En met meer dan 100 reacties in beide voorgaande topics leeft het kennelijk toch onder de bezoekers.
@sir_smokalot: als ik de reactie’s terug lees zie ik een paar mensen continue hun visie over hoe ze deze persoon wel niet zouden straffen etc. etc. etc. spuien.
De een weet het nog beter dan de ander.
Als die +/- 20 man willen dat er zwaarder gestraft wordt en niet goed naar de feiten gekeken wordt (Zoals het in de middeleeuwen was. Gewoon gillen dat iemand een heks is en zo de brandstapel op) moeten ze lekker met hun lage iq op een fijne sharia partij gaan stemmen volgende keer.

Verder wil ik opmerken dat ik het naar vind voor de ouders van de overleden jongen, maar geen enkele straf gaat hun een beter gevoel geven. Als je zelf iemand verloren hebt weet je precies wat ik bedoel. Mensen die verder lopen te gillen en deze mensen verder niet kennen, ga je energie aub in iets nuttigs steken. Ga vrijwilligers werk doen om de wereld te verbeteren. En sluit aub je facebook account met gedeelde berichten en geroep om doodstraffen/martelpraktijken. De wereld heeft je mening niet nodig.
Wil je echt iets betekenen en veranderen? Ga de politiek in en doe het op de goede manier.
De tijd van de fakkels en hooivorken is voorbij.
@azenomei: Jammer dat ik je maar 1 duim kan geven. Er zijn dus ook nog mensen die wel hun gezond verstand gebruiken.
@Forza: -1
@azenomei:
Autoblog gaat dan ook horizontaal door onze samenleving heen, het schijnt zelfs dat er linkse rakkers zijn die autogek zijn.
@desjonnies: Dat kan niet.. Dat moet een complot zijn. Linkse infiltranten.
@desjonnies: Meen je niet? Tsss. ’t zijn net mensen.
@azenomei: Als jij het vervelend vind dat mensen hun mening geven over een zaak die de samenleving blijkbaar geraakt heeft…


dan ga jij toch lekker terug naar My Little Pony forum, joh? Dan hebben wij jou hier ook helemaal niet nodig, -=edit: niet op de man spelen, svp=- Ga zelf lekker vrijwilligerswerk doen in plaats van te MEKKEREN over wij lopen te MEKKEREN. Als wij al triest zijn vanwege het eerste, wat maakt het dan van jou aangezien jij de tweede trap representeert?-=edit: knip=-
@bozewolf: Wat een volwassen reactie. Maar bedankt dat je mijn grootschreeuw/hufter theorie even bevestigd.
@azenomei: Nee, wat irritant is is jou ‘kijk mij eens volwassen zijn’ post die iedereen die deze zaak ergens interessant vind of volgt wegzet als een zooitje schreeuwende kampers die graag de sharia willen invoeren.


Je had natuurlijk ook je kop kunnen houden, en meewaardig je hoofd schudden bij de aanblik van zoveel gebrek aan verstand (zeker vergeleken met jouw fantastische personage), maar je vond het nodig om op het morele hoge paard te klimmen en met je irritante vingertje naar iedereen wijzen, volledig overtuigd van het feit dat iedereen die het niet met jou eens is, een hufter is.De enige veroordelende hufter hier, dat ben jij. Het trieste is dat je het zelf niet eens doorhebt en vast denkt dat jij hier ons ethieklessen aan het geven bent.


I reiterate: stfu
@bozewolf: Echt heel netjes weer die reaktie van je.Ga zo door ! Goede standpunten ook.Vooral die van “met je zure grafkop” en deze is ook een parel: “De enige veroordelende hufter hier, dat ben jij” . Een echt forum beest…
@nostravinniedus:


Ik ben niet degene die begon te beledigen, ‘vriend’:


“moeten ze lekker met hun lage iq op een fijne sharia partij gaan stemmen volgende keer.”Meneer high-horse begon right off the bat met het beledigen en op de man spelen.


Maar goed, dat jullie dat gebruiken om mij weer aan te vallen is ook wel logisch. Ik heb over de jaren heen blijkbaar wat ‘dickryders’ opgepikt. Meer jullie probleem dan het mijne.


Ik ben weg, tis buiten hartstikke warm en heb op zich wel wat beters te doen dan ruzieën met kleuters die niet eens op de argumenten in gaan. Bye, kiddies!
@bozewolf: Whaha, alsof het dat helpt om op de man te gaan spelen. Ik had je standpunt best kunnen waarderen als je normaal beargumenteerd had en niet direct op de man had gespeeld.

Maarja zo gaat dat tegenwoordig, als je het ergens niet mee eens bent moet je schelden en slaan!
@bozewolf:
Dissing each other on the internet is like the Special Olympics:
Even if you win, you’re still a retard.
@troyk: Daarom doe jij er ook aan mee.


Oh, 20005 belde net. Ze willen hun grap terug.
@bozewolf: Je doet je naam eer aan, laat gaan joh…
@troyk: ik moest lachen
Ok, de rechter heeft getoond ballen te hebben en zal in zijn vonnis meegewogen hebben dat de man na het doodrijden nog 15 zware verkeersovertrdingen heeft begaan en dat de man drugs gebrukt(e)

het trieste van deze zaakis wel dat de moeder van de doodgereden Danny een foto van de verdachte blowend op haar facebook pagina heeft moeten zetten en dat de rechter deze zwaardere straf ongetwijfeld heeft uitgesproken kijkend naar de publiek opinie en dat deze zaak een rel heeft veroorzaakt.

Uiteraard hebben de ouders hun kind er niet mee terug, maar deze rechter heeft wel recht gesproken.

Nu is het te hopen dat de verdachte niet zo stom is om in hoger beroep te gaan
@azenomei: Fijn dat je je zo verheven voelt boven het plebs, maar blijkbaar hadden al die domme populistische schreeuwers hier wel gelijk, want het vonnis is hoger dan de eis van het OM. Daarnaast kan ik je aanraden het interview met de ouders van Donny terug te kijken, verhelderend en ze weten dondersgoed dat een hogere straf geen voldoening geeft.
@azenomei: Als je nou nog eens bekijkt wat er allemaal gebeurd is, vind je het dan raar dat mensen zich daar over opwinden ? Ik ben met je eens dat sommige reacties overdreven zijn, maar ga niet iedereen die zwaardere straffen eist over een kam scheren.
En dat geen enkele straf de pijn van de ouders zal verzachten kan wel zijn, maar er is ook nog zoiets als genoegdoening en rechtvaardigheid.
240 uur werkstraf voor iemand die een kind doodrijdt, doorrijdt en in de periode daarna nog meer overtredingen maakt en zelfs nog weer een ander ongeluk veroorzaakt heeft dat klopt van geen kant !

P.S. De politiek ingaan als je echt iets wilt veranderen ???? HAHAHAHAAAAAA :)
@azenomei:

Haha ! HaHahahaha !!! De tijd van fakkels en hooivorken staat juist weer voor een herintrede. Dat sentimentele gewauwel van jou over vrijwilligerswerk en ga de politiek in.
Vertel mij eens wat heeft dat de gemiddelde nederlander in al die tijd geholpen ? Jantje, Pietje en Keesje zitten thuis zonder werk op hun 50ste en hebben al die jaren daarvoor toen ze nog werkzaam waren teveel betaald aan pensioenfondsen, die op hun beurt de grieken dik gingen uitbetalen zodat zij op hun 20ste al met pensioen konden gaan en jarenlang met borden hebben gesmeten.
Nee de politiek is een waardeloos middel om het volk te onderdrukken onder het mom van democratie.
@azenomei:

En toch sukkel je erin.
@azenomei: en als je het niet wilt lezen sla je dit bericht gewoon over… is geen hogere wiskunde volgens mij.
@azenomei: Ik vind dit beter dan de compleet irrelevante “watskebeurt op onze partnersites” e.d. posts. Dit is een zaak die ten grote delen onze attitude als verkeersgebruiker omvat en bepaalt. Wie draagt verantwoordelijkheid, wat zijn je rechten, wat zijn je plichten?

Wat veel mensen dus vinden is dat als je buitensporige overtredingen begaat in het verkeer, je een extra verantwoordelijkheid ten laste wordt gelegd om de veiligheid te bewaken. De verkeersregels zijn erop ingesteld dat je voldoende reactietijd enzo hebt. Als je deze regels dus negeert geef je dus toe bovengemiddeld begaafd te zijn in het verkeer, of buitensporig risico te nemen. We kunnen concluderen dat het voor deze man het laatste is, want geen enkele situatie vereist je 20 overtredingen in zes maanden tijd te maken. Afgezien van het feit dat hij een kind heeft aangereden.

Daarnaast zijn we het er over eens dat het je plicht is zorg te dragen voor eventuele slachtoffers in een ongeluk waar je bij betrokken bent. Ook dit is buitengewoon belangrijk om in je harses op te slaan als bestuurder/verkeersdeelnemer.
@Dev: Heel eerlijk: Hoeveel overtredingen bega jij in het verkeer? Want (gebaseerd op eigen ervaring) ik zie nogal wat fouten gemaakt worden door jouw en mijn medeweggebruikers. En dat varieert van onschuldig fietser snijden tot keihard door rood vlammen. En allemaal dagelijks, en allemaal best vaak. Als je denkt dat iedereen hier vol met verantwoordelijkheid zit en zich keurig aan de regeltjes houdt dan heb je het mis. Wat mensen hier vinden is leuk, maar geen afspiegeling van de realiteit.
@Forza: Ikzelf rijd eigenlijk regelmatig te hard op vrijwel lege wegen waar ik het overzicht heb, en op de snelweg. Desondanks heb ik vorige maand voor het eerst mijn eerste verkeersboete in jaren ontvangen – geflitst op de A2. Niet eens fysiek door een agent. Je moet het wel heel fokking bont maken om in zes maanden tijd 20 overtredingen _geconstateerd_ te krijgen.

Dat is precies waar ik op doel. Wellicht heb ik teveel vertrouwen in mijn eigen vaardigheden en vele autobloggers met mij. Maar ik denk dat bij elk van ons op een gegeven moment wel een lampje gaat branden als het zo ver komt. De flitsboete was voor mij al genoeg om het wat conservatiever aan te gaan doen.
@Dev: laat mij 1 bestuurder zien die niet te hard rijd. Of de hufter uithangt omdat ze ergens moeten zijn (vreselijk belangrijk natuurlijk, de wereld vergaat als ze te laat zijn).
Iedereen heeft een grote mond. En vervolgens rijd iedereen als een hufter als het hem of haar uitkomt.
Meestal zijn de mensen die hier het hardste gillen ook de fijne mensen die eens even lekker extra gaan kleven/kloten op de weg omdat iemand een foutje maakt.
Waarom? Omdat ze het gevoel hebben dat zij het recht in eigen hand mogen nemen. Dat zij overal recht op hebben. De grootste schreeuwers zijn de grootste hufters.
En daarom staan dit soort stemmingsmakerij berichten en de bijbehoorende droeftoeter reacties mij tegen.
@azenomei:
ja joh dat weten we nu wel
Ga de wereld verbeteren
Koop een wit laken en een gong en ga door de straten heen lopen, al roepende dat het einde der tijden nabij is

Of ga thee drinken.

Ik word hier toch zo moe van.

Maar kijk uit bij het oversteken van de straat he.
@azenomei: Ah, de aannametrein heeft station azenomei ook weer verlaten. Nu zijn we niet allemaal hufters, ons rijgedrag heeft hij ook al uitvogeld.
@azenomei:
Spreek eens lekker voor jezelf -=edit:knip=-.
Mijn laatste overtreding stamt uit 2007, 5km te hard op de snelweg….
Een ongeluk kan iedereen overkomen, maar het rijgedrag dat dit heerschap tentoon spreidt getuigt van totale schijt aan alles en iedereen. Dat jij dat meent te moeten verdedigen doet mij het ergste vermoeden over jouw rijgedrag…, rijbewijs onwaardig wegens gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel….
Niet iedereen hier is een gefrustreerde vertegenwoordiger in een leasebak….
@jrk68:
Man zal naar alle waarschijnlijkheid een OV jaarkaart hebben, of gebruik maken van ander door ons gesubsidieerd vervoer.
@desjonnies:
Zou zomaar kunnen, een 2CV met zo’n ban de bom sticker lijkt mij ook wel iets voor hem.
Het trieste vind ik eigenlijk nog dat hij zoveel bijval krijgt met zijn tendentieuze op de man spelende epistel.
Persoonlijk vind ik de discussie “zeker naar AB begrippen” verder best netjes.
Misschien komt dat doordat onze PVVer het te warm vindt om onder zijn steen vandaan te komen.
@desjonnies: Gesubsidieerd??? Weet je wel hoe duur het OV is??? 2.80 euro voor een uurkaartje.Zeker lang niet meer met het ov geweest…En de NS is een NV
@nostravinniedus:
Yep, die 2,80 euro is bij lange na niet kostendekkend, zo’n 30% van wat wij automobilisten bij elkaar opbrengen gaat rechtstreeks in de bodemloze put die OV heet.
@jrk68: Ok, nou bedankt bij deze voor jullie inbreng.
@jrk68: Je laatste overtreding waarvoor je gepakt bent. Maar als jij verder perfect rijd, goed voor jou hoor. Dan hoef je je ook niet aangesproken te voelen. Toch?
@azenomei:
Generaliseren is nu eenmaal voor de dommen, dat is waar ja. Sorry dat ik onze almachtige wijsgeer @Azenomei hier op aansprak….


Wat was ik denkende….
welkom in nederland, waar je zwaarder gestraft word voor het niet betalen van je belasting als voor iemand dood te rijden (+doorrijden)….. achja..
@ricksmits: Je wordt veroordeelt o.b.v. bewezen feiten. Als dit niet gebeurt krijg je praktijken zoals gebeurt in vreemde oorden, dan gaan we daar met zijn allen over zeuren. Of hoge straffen zoals in de VS, gaan we daar weer met zijn allen over zeuren. Het is nooit goed. Een feit: qua strafhoogte staat Nederland in de top van Europa.
@barryb: “Je wordt veroordeelt o.b.v. bewezen feiten.”

Nog steeds zijn in NL de straffen voor criminelen vrij laag. 9 maanden cel voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval is erg laag.

En ze hebben teveel luxe in de gevangenis als een soort “gratis” hotel dat belasting betalers financieren.

En daarnaast mag een slachtoffer van diefstal, geweld of vandalisme bijna niks doen om zichzelf of zijn eigendom te beschermen.
Ow dus als je klappen gaat uitdelen in de rechtszaal en je komt als ouder op tv, dan gaan de clowns van een rechters ineens dik over de straf heen haha hoe bedoel je even de critici laten dimmen terwijl het hele strafsysteem gewoon nog een drama is.

-=edit: knip=-
@amgpower63: Jajaja we weten het allemaal zo goed…
@amgpower63: Ja maar zonder postzegel geraakt ie er niet hé. :p
@pjp911:
Retour afzender….
Antwoordnummer…
Kost niks hoor….
@jrk68: Denk wel dat niemand em daar nog wil. En komt ie alsnog terug. ;)
Zo’n straf is natuurlijk nooit hoog genoeg, maar deze rechter heeft er meer van begrepen dan dat flut officiertje….
@jrk68: dat is een feit.
Tsja, nog steeds een maand of 110 te weinig zitten. Dat die +-7 maanden een hel mogen worden voor hem.
@ej20g:

Wanneer die -=edit: knip=- in een HvB (ook in een HvB zit er mannen en vrouwen tot einde straf) terecht kom, dan heeft hij het best slecht hoor.

22 uur in een cel.

Zoals het hoort.
@heidi: had van mij best langer mogen zijn. Zeven maanden zitten vind ik zéér mild voor het doodrijden van iemand.
@ej20g: 7 maanden zitten, voor een ongeluk is anders enorm veel. Ik ben bang dat de rechter zijn oor hier misschien wel teveel naar de pers (of zou hij bedreigd zijn? Mensen die in voetbalshirts en korte broek naar de rechtszaak komen acht ik tot van alles in staat) heeft laten hangen. Goede kans dat het in hoger beroep minder wordt.
@mashell:
Het was misschien nog niet tot je doorgedrongen, maar dit is wel iets meer dan een “ongelukje”
Er is namelijk een dode te betreuren en er is sprake van enkele verzwarende omstandigheden.
Dat in ogenschouw nemende is de straf niet overdreven zwaar, er is jurisprudentie waarin wezenlijk zwaarder is gestraft in dit soort zaken.
Hier in 010 reed er eentje 4 het leven uit en die kreeg 6 jaar cel, een soortgelijke straf is er jaren terug opgelegd aan een Brabander die frontaal op een auto klapte waarbij 2 bejaarden omkwamen.
Wat mij betreft komt hij eigenlijk best goed weg, maar dat is mijn persoonlijke mening.
@jrk68:

“Hier in 010 reed er eentje 4 het leven uit en die kreeg 6 jaar cel”


Was dat niet die idioot met die grote pick-up truck die veeeeel te hard reed en een boodschappenautootje (Ka’tje ofzo) verpletterde?
@bozewolf:
Yep, terecht dat die een zwaardere straf kreeg.
Ik weet dat je dan niet logisch na mag gaan denken en zeggen 6:4 is 1,5 maar het schetst wel een beeld dat dit heerschap niet overdreven zwaar gestraft is.
Hetgeen leftwing AB ons wil doen geloven.
@bozewolf: ja idd.. Dat was die blanke Nederlander, normaal gesproken vind ik dat irrelevant om te vermelden maar wanneer het een niet-Nederlander betreft wordt het altijd aangehaald. Klootzakken zijn voor mij klootzakken of ze nou zwart, wit, bruin of pimpelpaars zijn.
@mashell: 7 maanden zitten is voor een ongeluk inderdaad veel. 7 maanden zitten voor een ongeluk met dodelijke afloop is mild. 7 maanden zitten voor een ongeluk met dodelijke afloop en een doorrijdende dader is kortweg weinig.
Hallo Autoblog, volgens mij zijn er aardig wat huisregels geschonden hier door een aantal commentaristen.Zoals Heidi die het nodig vindt om de term “stink oost blokker” te gebruiken(er zijn nog wel meer van dit soort opmerkingen zoals”opruimen is onmogelijk”) . Nou snap ik wel dat met een onderwerp als dit er flink wat emoties en zo los komen . (ik vind de straf ook te mild), maar dat lijkt me toch geen reden te discrimineren.Of dit toe te staan.Verder leuk blog, maar erger me erg aan dit soort opmerkingen.
@nostravinniedus: Check, en dank. Dat ‘opruimen’ is een kwestie van interpretatie, kan je ook opvatten als ‘het kaf van het koren scheiden’. Die laten we even staan dus.
@sir_smokalot: Het kaf van het koren scheiden is ook wat ik bedoel. Opruimen is misschien een wat verkeerd gekozen woord, waardoor het erger overkomt als bedoelt.
@nostravinniedus: gelijk heb je…. Snap ook niet waarom er vermeld moet worden dat het om een Bulgaar gaat. Misschien zitten er hier op autoblog wel Bulgaarse autoliefhebbers net zoals ieder ander. Autoblog moet maar eens beseffen dat er hier niet alleen maar blanke Nederlandse autoliefhebbers op de site actief zijn.
@750i: We zijn hier allemaal zwartwit ;)
Behalve ik, ik ben blauw ;)
Tja, criminelen verdienen straf! En zeggen dat hij nu al genoeg gestrafd is, is bullshit natuurlijk. Keihard aanpakken deze wandelende catastrofe, mag nog een stuk zwaarder ook van mij!
De rechter had pas een voorbeeld gesteld als die zijn verblijftsvergunning had afgepakt.
Niet gedragen, niet welkom!
Een verblijfsvergunning? Voor een EU-burger?
@sir_smokalot: Je begrijpt wat ik bedoel toch….
@sir_smokalot: Die zou er immigranten uit bepaalde landen wel mogen komen ja. Opruimen is onmogelijk, het zo “schoon” als het nu is houden daarentegen wel.
@quincy: Beter gaan ze ook mensen van het platteland uit de grote steden weren. Die boeren staan me echt niet aan.
@sdk16420: Als het even zou kunnen :-P
@quincy:

Jij ook,iets tegen “boeren”?
@sdk16420:

Slechte ervaring meegemaakt met een “boer”?
@quincy: xenofobie is behandelbaar! Bijvoorbeeld met een mooie lange vakantie naar Jemen oid.
@mashell: Xenofobie is absoluut niet van toepassing op mij en op Wilders is nog niet eens in me opgekomen. Dat neemt niet weg dat er groepen immigranten zijn die het voor Nederland niet beter maken. Het is echt niet dat ik alle oostblokkers, marrokanen of turken over één kam scheer, ik heb er genoeg gezien waar ik enorm veel respect voor heb (4 banen om een gezin te onderhouden en zijn kinderen naar school te kunnen sturen kan ik in ieder geval bewonderen). Maar zie er ook genoeg die we naar mijn mening beter kwijt dan rijk kunnen zijn.
@quincy: U heeft heimwee aan bepaalde type met een snor geloof ik…ongelofelijk.Dacht dat dit autoblog was maar is schijnbaar buitenlanderbasherblog geworden…Nederlanders doen dit soort dingen natuurlijk nooooit…enfin
@nostravinniedus: Dat heb ik nooit gezegd en ik mij er meer dan van bewust dat het grotendeels ook onze eigen schuld is. En het is echt niet dat ik deze mening heb over alle immigranten, juist niet. Maar op het moment dat je hier geld verdient en weinig tot niets toevoegd aan het maatschappelijk belang en de maatschappij, mag het van mij best. Het geld wat verdient wordt kan beter vrijwel helemaal in ons land uitgegeven worden, dan dat het over de grenzen verdwijnt.

Helaas snap ik ook wel dat elk verhaal twee kanten heeft en dat ze werk doen waar wij te lui voor zijn of onszelf te goed voor achten (alhoewel ik me afvraag hoe dat bij sommige mensen mogelijk is als je een jaar thuis zit).
@Justin070: Hee…dat is leuk! Geertje Wilders op AB! Gezellig!
@Forza: wow, jij bent echt origineel!!!
Ga lekker gamen, flapdrol
@Forza:
Ik heb @lemans94 hier nog niet gezien….
@Forza: “Niet gedragen, niet welkom!” lijkt mij anders een mooie regel. Daarnaast mogen ze wat mij betreft alle allochtonen met iets op hun kerfstok terug schoppen naar waar ze thuishoren.
Met andere woorden, slinger het de media in!
volgende week weer vrij man… aftrek van voorarrest enzo
@Soulmaster: Nou ja, dat is wél tijd die hij al werkelijk vast gezeten heeft natuurlijk. Normaal gezien had hij bovenop de werkstraf gehad, nu dus niet.
De passende straf komt nog wel als Millen Y van zijn gevang en rijverbod af is. Een vos verliest immers zijn haar, maar niet zijn streken dus hij zal zo blijven rijden en klapt nog eens een keer tegen een boom!
@VeniVidiVici: ja want iedereen die weleens te hard rijdt, klapt uiteindelijk tegen een boom….
@545e60: helaas gaat voor deze man het woordje weleens dus niet op
@545e60: Wrong want, 1: Deze man rijd niet weleens te hard en 2: Deze man heeft met zijn rijgedrag een gezin verwoest!
De straf voor het doorrijden alleen had al hoger mogen zijn wat mij betreft. Maar gelukkig begrijpt deze rechter er meer van dan het OM.
Moet je eens in Bulgarije proberen. Heel luxe gevangenissen daar ook.
Nog niet hoog genoeg deze straf, mijn mening…. Sterkte aan de ouders.
Die Kitty Nooy mag ook wel een schorsing of boete krijgen voor zo een slechte prestatie.
Of krijgt zij gewoon haar volledige dikke salaris komende maand? Had zij haar taak juist uitgevoerd dan was het niet zo uit de hand gelopen.

Hoera voor de hogere straf!!!
@msfiorentina: want het is de taak van de officier om precies goed te raden wat de onafhankelijke rechter daarna gaat vonnissen? Ik dacht dat het een rechtssysteem was maar is blijkbaar het casino.
@msfiorentina: Dus als een OvJ een lagere straf eist dan uiteindelijk wordt uitgesproken moet ze een boete krijgen? Interessant. Bovendien: Als de familie gewoon hun handjes had thuisgehouden in de rechtszaal dan was het helemaal niet uit de hand gelopen.
@Forza:
Dat is een manier om dit te bekijken, als die muts een fatsoenlijke straf had geëist was het ook niet uit de hand gelopen….
Dat ze vervolgens haar gelijk probeerde te halen in de media (daarmee volledig voorbij gaand aan de gevoelens van de nabestaanden) vind ik gevoelloos, overbodig en dom.
Deze muts voldoet wat mij betreft aan de kwalificatie “ongeschikt”….
@jrk68: Zit natuurlijk wel wat in. Als de representatieve partij van de aanklagende kant van het rechtssysteem d’r werk niet goed doet, dan wordt men boos. Dat is heel erg fucking logisch.


Het hele geweldsmonopolie/rechtstaat verhaal drijft enkel en puur op vertrouwen. Dat vertrouwen kun je niet verkwanselen, dan heb je een probleem.
@Forza: & Mashell
Wat een onzinnige antwoorden van jullie zeg, kijk naar het antwoord van jrk68 14u50.

Na de eis was 3 kwart van nederland kwaad vanwege haar ‘foute’ strafmaat, en dan gaan jullie nu roepen van: huh, waarom zou zij gestraft moeten worden want ze heeft niets fout gedaan!

Ze had wat mij betreft ook afgelopen dinsdag geschorst kenne worden, zo van: ‘ga jij maar ff op vakantie nadenken waarom jij bent weggestuurd!’
Ik vind het iig sterk dat de rechter zich niet laat leiden door die slappe OvJ en zelf harder straft. Dat was namelijk wat bij mij de wenkbrauwen het meest deed fronsen: De strafeis van lik-me-vestje.
Toch lijkt de uitspraak van de rechter beïnvloed door de publieke opinie. Nee dat kan ik niet hard maken.
Maar vraag me af wat er was gebeurd zonder die rel in de rechtszaal. En ondanks dat elke straf te laag is om het leed te verzachten.
Mag rechtspraak nooit beïnvloedbaar zijn onder wat voor omstandigheden dan ook.
@Vreddy_B:
Bij een uitspraak weegt de rechter altijd de maatschappelijke impact mee.
Het hele rechtssysteem is gebaseerd op de maatschappelijke impact van verschillende vergrijpen.
Stel je eens voor dat, dat niet het geval zou zijn.
Dan zou je levenslang kunnen krijgen voor het jatten van kauwgom….
@jrk68: Waar het mij omgaat is, dat een rel in de rechtszaal dus waarschijnlijk invloed heeft gehad op de rechtspraak. Wat heeft dat voor gevolgen in de toekomst? Nieuwe trend.. rellen in de rechtszaal om de strafeis te beïnvloeden.
@Vreddy_B:
Van die aanname geloof ik dus geen ruk, rechters laten zich niet beïnvloeden door geweld.
Als een rechter daar bang van zou worden, dan zouden types als Holleeder nooit veroordeeld worden.
@jrk68: Bij Holleeder speelt de publieke opinie geen rol. Nu viel heel Nederland er overheen inclusief geweldig en emotie in de rechtszaal. Het is inderdaad een aanname. Maar ik sluit niet uit dat het invloed heeft gehad. Maar daar mag verder iedereen het zijne van denken.
@jrk68:

De maatschappelijke commotie wordt voor een groot deel bepaald door de aandacht van de media. Het lijkt me niet wenselijk dat dit invloed heeft. Dan kun je een misdrijf bijvoorbeeld beter plegen tijdens het WK voetbal dan in de komkommer tijd, omdat er dan minder aandacht aan wordt besteed. Uitwassen qua strafmaat in de rechtspraak worden voorkomen door de wetgeving, niet door de opinie van de massa.
@Vreddy_B: Maar ja, dat weten we nooit. Misschien dacht die rechter bij zichzelf ook wel ‘wtf’ toen ‘ie de strafeis hoorde.
wat mij betreft 9 jaar cel en levenslange ontzegging van de rijbevoegdheid en isolatiecel.
wat een shitstorm zeg
De uitzondering van 2/3 van de straf maar uit te hoeven zitten geld alleen bij straffen zwaarder als 1 jaar, dus ik weet niet waarom dit in het artikel wordt aangehaald? Want alles onder 1 jaar is gewoon uitzitten (wel aftrek van je voorarrest natuurlijk).
@Thomasio: Dat wist ik niet. Is aangepast. Schijnt overigens “Bij een onvoorwaardelijke straf van meer dan 24 maanden” zo te zijn.
@sir_smokalot: Oh okee, ik heb het vorig jaar op school gehad, vandaar dat ik er mee kwam :) Zou overigens ook best kunnen dat het inmiddels weer is aangepast (wij krijgen wettenbundels voor 1 jaar en in zo’n jaar kan er heel wat veranderen ;) )
En op dit soort momenten is het jammer dat hij dit niet in bijv. Florida, of Texas heeft geflikt. Met een beetje geluk voor de nabestaanden zou hij daar even 2 minuten moeten zitten⚡⚡.

Jaja, dood en verderf, doe het zelf dan beter, politiek, bla bla bla.
Kijk naar WAAROM mensen deze dingen zeggen, niet naar de dingen ZELF die ze zeggen.
De rechter heeft zich m.i. laten beinvloeden door de commotie. Goed signaal van de rechter: kom herrie schoppen in de rechtzaal en de straf wordt hoger.

Aangezien de straf veel hoger is dan de eis, is het de moeite waard om in hoger beroep te gaan. In hoger beroep laten rechters zich doorgaan minder meeslepen, dus is de kans groot dat de straf lager wordt.
@topless:
Dan moeten we in dit land dus wat vaker rotzooi gaan trappen in de rechtzaal, misschien levert dat dan meer rechtvaardige straffen op.

Pure onzin natuurlijk als je denkt dat een rechter zich daardoor laat leiden.
Deze rechters (ja het waren er 3) hebben die commotie veroordeeld omdat ze het eigenrichting terecht vonden. Dat zal eerder tegenwerken dan mee.
@jrk68:

Gezien de uitspraak zal hij zeker in hoger beroep gaan. We zullen wel zien of de straf dan standhoudt.
@topless:
Ik zou het hem afraden. De kans is namelijk hoger dat het Hof hem zijn “gedrag” zwaarder aanrekent dan deze rechter en het voorwaardelijke deel zal omzetten in onvoorwaardelijk.
Maar hoe dan ook, als rechters zich gaan laten leiden door de emoties van het volk is het hek van de dam en kun je daadwerkelijk gaan speken van een justitiële karikatuur. Wie er hier van uitgaat, dat de Nederlandse rechterlijke macht een stelletje amateurs is, vergist zich dramatisch. Wie hier loopt te roepen, dat deze man tien keer zo lang of zelfs levenslang de gevangenis in moet of zelfs dood, dient zich te realiseren dat hij onbewust een voorstander is van de sharia. Die rechtspraak heeft een veel emotionelere basis en bezigt het principe van oog om oog, tand om tand. En daar bedank ik graag voor.
@9000cse:
Triest is wel dat het OM kennerlijk zijn huiswerk niet goed heeft gedaan met de voorbereiding van de aanklacht tegen de verdachte.
De foto boven deze topic komt van de faceboek pagina van de moeder van de doodgereden jongen, waarop de verdachte een pretsigaret aan het consumeren is.

Wat ik mooi vond in de uitspraak van de rechter was het verhaal dat de verdachte de jongen roerloos op straat zag liggen in zijn achteruitkijkspiegel en desondanks is doorgereden.
En de rechter heeft dit -terecht- zwaar meegenomen bij de bepaling van de strafmaat.
@desjonnies:
Helemaal juist. Daarom kan ik ook wel wat begrip opbrengen voor de emotionele reactie van de ouders en aanverwanten. Aan de andere kant vind ik, dat het vonnis aangeeft, dat de rechter zijn huiswerk juist wel uitstekend heeft gedaan en daardoor tot een evenwichtiger uitspraak is gekomen.
Was het een aardbeienplukker?
Criminelen worden veel te zacht aangepakt in Nederland. Voor een dergelijk serieus ongeval zou hij minstens een paar jaar cal moeten krijgen
@mezos: *cel
Zeer vermakelijk te lezen hoe hier weer diverse gutmenschen zich huizenhoog boven de gemiddelde AB’ert wanen. Niet doorhebbende dat het juist hun instelling en kiespatroon is dat er voor heeft gezorgd dat ons rechterlijk systeem zo verkracht word door allerhande zachte heelmeesters. Lekker ageren tegen alle personen hier die wel voor zware straffen jegens dit soort disrespectvolle lowlifes zijn en ondertussen ziende blind zijnde voor het feit dat JUIST zij het zijn die er voor zorgen dat we, als het hier zo door gaat, het eigen recht in handen zullen gaan nemen en openbare lynchpartijen hierdoor uitgelokt worden.

Ga zo door !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).