Valet op Schiphol sloopt Golf van klant en rijdt 1.400 km

Auteur: , 118 Reacties

Ook kreeg de gedupeerde diverse boetes op de deurmat.

Valet op Schiphol sloopt Golf van klant en rijdt honderden kilometers

Valetbedrijven op Schiphol. Al jaren hoor je er negatieve verhalen over en diverse tv-programma’s hebben het onderwerp onder de aandacht gebracht. Desondanks komen er nog steeds bizarre verhalen naar boven. Zo ook het verhaal van Margriet Vroomans, die haar geval via sociale media met de rest van de wereld deelt.

Margriet kwam vorige week vrijdag terug van vakantie op Schiphol. Ze wilde haar auto niet parkeren op Schiphol, maar maakte om kosten te besparen gebruik van TopParking. Een firma die je auto ophaalt en enkele kilometers van het vliegveld parkeert. Er gaan een hoop verhalen over hoe het mis kan gaan met valetparking op Schiphol. Dit geval lijkt wel heel ernstig.

De auto van Margriet, een Volkswagen Golf, werd voor allerlei doeleinden gebruikt. Het bedrijf heeft volgens de gedupeerde 1.400 kilometer gereden met de hatchback. Er zijn tot nu toe twee bekeuringen met betrekking tot snelheidsovertredingen binnengekomen. Daarnaast is de auto op meer dan drie plekken beschadigd. Met name de voorkant heeft een serieuze deuk. Toen Margriet de auto in ontvangst nam hing er een rooklucht in de auto. Ook was de bekleding op diverse plaatsen beschadigd door schroeiplekken en lag er as in het voertuig.

Margriet geeft aan dat TopParking zijn handen in onschuld wast en te kennen heeft gegeven niet mee te willen werken aan een oplossing. Het goede nieuws is dat de verzekering Margriet wil helpen en de schade zal worden vergoed. Dat is nog een opsteker voor de gedupeerde. Het is dus zaak om je goed te informeren voordat je gebruik wil maken van de vele valetbedrijven bij Schiphol, deze ervaring schrijven we dan maar bij als slechte review!

GRAAG DELEN: AUTO MISBRUIKT DOOR VALET-PARKINGAfgelopen vrijdag zijn wij teruggekomen van vakantie. In de tussentijd…

Geplaatst door Margriet Vroomans op Dinsdag 6 augustus 2019

Met dank aan Philip voor de tip!118 reacties

‘Margriet kwam vorige week vrijdag terug van vakantie op Schiphol. Ze wilde haar auto niet parkeren op Schiphol, maar maakte om kosten te besparen gebruik van TopParking.’

Goedkoop is duurkoop. Precies om dit soort verhalen kies ik, wanneer ik via Schiphol vlieg, altijd voor de valet van Schiphol zelf.
@camber24: gewoon je laten brengen en halen , niks aan de hand
@kenner: hangt natuurlijk helemaal van de situatie af. Ik woon in Antwerpen. Nog geen kids, dus geef er de voorkeur aan om meestal te vliegen en vakantie te hebben wanneer anderen aan het werk zijn. Minder handig om dan op anderen te leunen.
@camber24: antwerpen, de trein is ideaal naar schiphol. Bovendien de trein/vliegtickets van KLM zijn nog steeds voordeliger dan alleen een vliegticket. Voorwaarde is dat je echt de conducteur gezien moet hebben (alleen op de heenreis).
@rulefollower: ik ga niet met de trein. Zeulen met je koffers, nee dank je. Bovendien woon ik absoluut niet dichtbij het station, kost me veel te veel tijd.
@kenner: dus om kosten te besparen zadel je anderen op met 2 keer heen en weer rijden en mogelijk ook benzinekosten? Alles heeft 2 kanten…
@daniel1975: opzadelen, denk niet dat de taxichauffeur er zo over denkt als ik hem bel.
@momo: die niet, maar je zult versteld zijn hoe makkelijk mensen vrienden, kennissen en familie vragen… 😁
@daniel1975: Je moet echt wel credits hebben voor je iemand zoiets kan vragen. Dat is zeker wel opzadelen.

Het is niet even of je de buur vraagt om een komkommer mee te nemen van de supermarkt, omdat hij toch al boodschappen ging doen.
@momo: ja, het is soms ok niks mis mee. Maar een vriend van mij wordt een paar keer per jaar gevraagd en dan ook in de nacht als hij die ochtend moet werken…
@momo: Ik vind het de normaalste zaak van de wereld dat je goede vrienden en familie kunt vragen om je te brengen. Ik breng regelmatig m’n ouders of vrienden naar het vliegveld als ik er om gevraagd wordt en andersom ook.
@camber24: Laten we ‘m onthouden… TOPPARKING… oftewel (ezelsbruggetje) Parking die verre van Top is.
@ericd: SCHROTPARKING
‘Margriet kwam vorige week vrijdag terug van vakantie op Schiphol. Ze wilde haar auto niet parkeren op Schiphol, maar maakte om kosten te besparen gebruik van TopParking.’

Is Margriet met haar auto terug gevlogen en is zij geland bij TopParking omdat Schiphol te duur is?

#hetismaarhoejehetleest
@erik2907: Nee, volgens mij heeft ze vakantie gehouden op Schiphol.
@camber24: ik ga met de 1000 euro volvo er naar toe ;)
@camber24: onzin.
@brammetjedeb: beetje verder lezen was goed geweest. Neem ‘onzin’ terug…
@brammetjedeb: is wel onzin, al jaren gebruik ik een valet service die niet van schiphol zelf is en altijd prima service gekregen
@camber24: neem de trein!
@camber24: Helemaal mee eens. Valet parking van Schiphol zelf is gewoon goed en gebruik het regelmatig.
Ik maak regelmatig gebruik van de diensten van een ander bedrijf. Gelukkig zit er een camera in. Men rijdt telkens naar de zelfde prive parking, ziet er allemaal deugdelijk uit. Mijn auto heeft ook een Valet optie. Daarmee schakel je heel veel functies uit. Ook makkelijk.
@rulefollower: kunnen ze met die optie er in dan ook geen deuk meer in rijden?
@gertjan2012: net die optie kunnen ze de snelweg neit op. En is dus niet interessant om mee te nemen. Erg goede optie.
@rolov: plus alleen de bestuurdersdeur gaat open, navigatie niet bruikbaar (dus thuisadres ook niet zichtbaar), handschoenenkastjes gaan niet open enz.
@rulefollower: en je kunt niet chargen. Dat zal ze leren.
@gertjan2012:
Dan rij je waarschijnlijk hetzelfde merk als ik.😊
@billymobiel: en wat voor merk is dat? Corvette?
@rufctr01: Of een Tesla
@stfu: een Tesla rijdt toch alleen terug naar huis?
@rulefollower:
Mijn renault modus heeft dat niet.
Gister zag ik al een ander nieuwsbericht dat net zo iets is gebeurd met een BMW…
Dit is toch al jaren heel negatief in het nieuws gekomen, breeduit in de media. Het verbaast me dat mensen er nog steeds gebruik van durven te maken.
@poes: Mensen kopen ook nog steeds auto’s bij Jetcars. Je hebt altijd mensen die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten..
@poes: in elke branche heb je cowboys, je moet gewoon de juiste zoeken en niet de eerste de beste goedkoopste pakken bijv. Ikzelf maak er ook geregeld gebruik van en geen enkel probleem tot dusver.
Komt ook geregeld voorbij bij consumenten programma’s. De Gemeente waar Schiphol onder valt (naam ff kwijt) probeert er wel wat aan te doen maar 2 sluiten en er komen er weer 4 bij.

Oplichters zijn het, dan maar lekker op P3 parkeren en een stukje met de bus.
@Donstil: Gemeente Haarlemmermeer
@Donstil: tja. Je mag het beestje niet bij zijn naam noemen, dus daarom de cryptische omschrijving: opgeschoren haar, skinny, ietwat getint, accentje, tasje, en vooral veel “designer” merken. Veelal zelfstandig/ZZP’er in diverse branches actief. Vooral kleine restaurants, parkeergelegenheid, drugs, pinautomaten opblazen, auto diefstal. Enz.
Verder niet te veel benoemen. Dat is niet sociaal.
@pa045: Ik zweer je jonguh!
Die ValetHyena’s parkeren ook altijd bij mn werk voor de deur (Pakhuisstraat Schiphol) Nog nooit eentje normaal zien rijden. Net als die mafklappers van Avis en Hertz vlakbij, hebben ook al flonk wat ongelukken op hun naam.
Ik gebruik al jaren de Valet parking van Schiphol zelf. P6 Valet. Nog nooit gedonder gehad. Je kunt de auto op elk moment live tracken. Snap niet dat mensen nog steeds die cowboys gebruiken. Heel internet staat er vol mee…
@e34m5touring: Zet met een kompas een straal van 20 km om Schiphol, en ongeacht welke branche het betreft, er zijn alleen cowboypartijen in die cirkel.
ValetHyena’s …. woord van 2019
Echt schandalig! Als ik mijn auto bij zo’n dienst zou achterlaten, moet hij volledig gesloopt zijn…
Zo half werk daar heb je niks aan.
Lekker met de trein maar Schiphol gaan, of een taxi.
@sanderz28: Ja, lekker met de trein… Laat dat nou net de lijn zijn waar om de haverklap niet gereden kan worden. Dan weer door rook (bleek remmen te zijn), dan weer stofwolk (zelfde remmen), dan weer dwaas persoon (nee, die remt niet) in tunnel. 🤬
@utregcity: dat kan ook op de weg gebeuren..
@sanderz28: Mocht je de trein nemen én op tijd aankomen zou ik voor de vlucht vertrekt eerst nog een loterijticket kopen.
Heb mijn focus er ook ooit achtergelaten, ben blij dat je met een andere sleutel de maximale snelheid kon bepalen… De beste meneer heeft maximaal 100 kunnen rijden
@dieselkameel: wtf? dat vind ik dan weer het andere uiterste, doe dan 150..
@lekkaah: want eventuele boetes van 50 km/u te hard waar je 100 mag vindt jij oke? Als ze daadwerkelijk de auto binnen pak ‘m beet 10 km van Schiphol parkeren hoeven ze de 100 nooit te overschrijden
Gewoon je auto meenemen op vakantie, daar heb je ‘m toch voor? Bijkomend voordeel: je hebt geen vliegtuig meer nodig…
@potver7: nog een bijkomend voordeel, minder uitstoot, vinden mensen tegenwoordig belangrijk ofzo 🤣
@ghost: Ja maar nee, als het hun even niet uitkomt maakt het niet zoveel uit.
@ghost: per person per km gaat een normale auto het niet winnen tov een vliegtuig hoor…
@potver7: lekker handig ja. Als je naar de Malediven gaat met de auto
@moewat: ga dan lekker naar Drenthe. Of zeeland als je uit Drenthe komt. Daar kan je ook lekker niks doen en tot rust komen. Of doe eens gek en ga naar de Belgische Ardennen of het zwarte woud. Je hoeft echt niet ver weg om leuk vakantie te vieren, dat is iets wat reisbureaus je heel succesvol wijs hebben gemaakt…
@lekbak: ik kom compleet tot rust als de rest van m’n gezin met vakantie gaan. Waarheen maakt dan niet uit…
@davelepeef: ik kom compleet tot rust op mijn werk. Werk, eten, slapen, herhaal. Heerlijk, elke maand 14 dagen geen vrouw en kinderen om me heen…
@lekbak: Jezus wat een droombaan! Ben je Sjeik ofzo??
@davelepeef: zoiets ja.
@lekbak: of werk je voor de sjeiks? Klinkt als offshore.
@rikus: haha, nee hoor. Ik werk in de binnenvaart. En niet eens op een tanker…
Ondanks dat ik het oprecht sneu vind voor de mensen die het is overkomen, ben je wel een totale imbeciel als je je wagen uit handen geeft aan zo’n zooitje paupers. Vraag gewoon een bekende of familie of ze je even af willen zetten op Schiphol. Geen gedoe, geen zorgen.
@autoblog: als ik onder aan het ingeklapte verhaal van Margriet, klik op meer weergeven, is de hele pagina overruled door reacties van onder het artikel (op iPhone XR)…
@ghost: zelfde verhaal hier
@jasbelle: is bij mij ook zo. Die Twitter of Instagram plugin werkt voor geen meter.
@ghost: geen last van op Android. Even getest met de iphone van mijn vriendin en inderdaad zelfde probleem. @autoblog
Verzekering helpen? Ik ben zelf schadebehandelaar en uit ervaring weet ik dat valetparkings niets erkennen, niet reageren, werknemer ineens uit dienst is en dus niets kunnen navragen… etc. het is een ramp om het verhalen. Vaak wordt het door maatschappijen afgeboekt omdat het financieel belang te laag is. Heb je een eigen risico op je casco dekking? Dan helaas pech. Die moet jezelf betalen😔
Eens even kijken wie Margriet Vroomans is.
@str8six: schijnt grootaandeelhouder Allianz verzekeringen te zijn..
@str8six: eens even kijken wie Afzalkhan Dhonre, eigenaar van Top Valet Service is….

🤣🤣🤣🤣🤣
@ghost: Maar wat worden ze allemaal ont er echt gediscrimineerd he. Verschrikkelijk.
@piebepost: mooi he, ik denk ik zeg niks want is ongepast, maar de naam is niet bepaald;

Frans Janssen😂😂😂😂
@ghost: nee nee maar bij dingetjes waar Frans Janssen bekend bij is daar steken mensen ineenkeer hun hoofd in het zand voor. Indirecte domme opmerking.
@piebepost: wat associeer jij deze actie met buitenlanders? Wat is dat voor fak
@piebepost: facking onzin? Je had ook kunnen reageren door hem als individu erop aan te spreken i.p.v. zo’n generaliserende kut opmerking te maken. Dat hij het doet betekent niet dat iedereen het doet sukkel.
Het zal je auto maar zijn…. Dure vakantie op deze manier en de ellende die volgt uiteraard. Zowel verzekering als boete zijn lastig te verhalen lijkt mij
Aller eerst, heel vervelend wat er Margriet is overkomen.
Maar ik begrijp niet, net zoals de vorige keer met die Golf 6 GTI, hoe je in 2019 (en niet 1992) gewoon niet even Googled. Ik begrijp nog dat je als je 65+ bent, dat niet doet. Maar als je onder de 50 bent, en niet even 1 seconde Googled, dan ben in mijn ogen echt een ezel. Als je Topparking even Googled, dan zie je dat er 99 reviews zijn met een gemiddelde van 1.7/5!!! RED FLAG!

Laat je brengen of parkeer op Lang Parkeren bij Schiphol. Valet parking rondom elke airport is altijd een risisco.
@e550: Cruciale opmerking: de auto is van de moeder van Margriet, Trees. Met Margiet’s auto is niks aan de hand.
Niet zo Top Valet Service 😂
Tip van de dag! Maak gebruik van de officiële services van Schiphol. Hier worden de ritten(door middel van gps) en kilometerstanden netjes geregistreerd en bewaard. Ook worden van te voor schades vast gelegd. En als er toch nieuwe schade op zit dan word dit netjes opgelost, want Schiphol heeft een naam hoog te houden. Maak dus altijd gebruik van Schiphols eigen Valet service die je kunt vinden op hun eigen site onder het kopje parkeren.
Wat moeilijk doen gewoon parkeren op p3 gaat elk kwartier een busje naar de vertrekhallen.
Hier moet toch wat aan te doen zijn.
@theladystig: Met een knuppel en wat maten langs
@intimrasiert: dat durven Hollanders niet. Andersom zou je alleen baksteen door je raam hebben.
@theladystig: ja. De consument moet eens niet zo simpel denken en bedrijven gebruiken die deugen. Dit soort bedrijven hebben bestaansrecht door kortzichtige mensen die overal geld op willen besparen en de risico’s ‘voor lief nemen’. Nou dan gebeurt dus dit.
@720s: Klopt, goedkoop is gewoon duurkoop. En voor wie dat moet leren geldt: dure leerschool.
Maar dit soort bedrijven moeten toch gewoon heel makkelijk verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor deze schade.
Wat had ze dan gedacht? Man man wat zijn er toch veel mensen onnozel en naïef.
Haha dat mensen hier nog steeds in trappen. Altijd bij Schiphol zelf parkeren, nooit gebruik maken van een derde partij. Dat is al zo vaak in het nieuws geweest.
Deze zomer mijn auto 2 weken gestald op P4. Zonder problemen. Na even gegoogled te hebben wist ik al dat ik geen gebruik moest maken van andere bedrijfjes. Dus gewoon voor Schiphol parking gekozen.
Beetje naïef om zonder de reviews na te trekken te kiezen voor dit soort parkeerbedrijven.
Ik ken die gast van TopParking hij is wel ok en er zitten altijd twee kanten aan elke tori en dit is wat hij zij:
-Ah sahbi tzzzz die kech moet niet zeuren ik heb gewoon lekker geboekt in die waggi en jonkos & ballonetjes geklapt met me matties is gewoon Golfie weetje en die sjgade zat er al wollah .-
@e36thuglife: Het lijkt wel of je jezelf quote…

“..dit is wat hij zij”

Serieus?

Zij?

@momo: de ‘e’ en de ‘j’ zitten dichtbij elkaar hoor, was vast een tiepvoud, zie je, zelfs mij overkomt het.
@momo: Ja ik Quote 500 mezelf vriend dus geef me monnie!
En ja zij is de zelfde als zeg maar dan vroeger ben jij anaalfabeet of zo?
Jezus hoe naief kun je zijn zeg. Lap gewoon een paar tientjes meer en je auto staat veilig op P3 long term parking. Wat een rare bezuiniging op het vakantiebudget. Ik zou nóóit mijn auto/sleutel meegeven aan een onbekende. Niet wetende wat er vervolgens mee gebeurt en waar de auto komt te staan. (ergens op een gare plek achteraf, in een woonwijk of een openbare parkeerplaats) Eigen schuld dikke bult wat mij betreft. Dure les.
Echt nooit begrepen dat mensen hun auto afgeven aan vreemden. Hoeveel extra moeite is het om vanaf P3, wat super snel en makkelijk te bereiken is, in een busje te stappen die je in 10 minuten voor de deur afzet. Zeker met de nieuwe parkeergarages is het nog veel beter geworden.
Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt mijn autosleutel aan een of ander onbekend figuur af te geven. Gewoon zelf parkeren en de sleutel meenemen.
Valet parking; de nieuwe lichting koeriers/bezorgers, rijschoolhouders, shoarmazaken….
@amersfoorter: telefoonhoezenwinkeltjes, pizzaria’s …
Jongens, laat je auto gewoon staan bij autohotel, kan ik zeker aanbevelen
Margriet gaat waarschijnlijk ook niet bij de officiële taxistandplaats in de rij staan, want die gozer die daar verderop bij de parkeergarage staat te wenken zal heus niet slecht zijn en veel goedkoper… vreten op straat (=toerist) trekt nou eenmaal kakkerlakken aan
Wat kon er nou ook helemaal misgaan?

Werkelijk.
Ok, het is lang geleden, 1998, maar toen werkte ik twee dagen lang op de Valetparking van Schiphol zelf. Als de teamleider met de formulieren aan kwam zetten waar een lading auto’s op stond die naar de aankomsthal gereden moesten worden, dan keek ie wat de meest dure en exclusieve auto’s waren en die werden dan toebedeeld aan de chauffeurs die het langste in dienst waren. De overige chauffeurs kregen de Slopeltjes, Vulliswagens en wat al dies meer zij. Vervolgens sprintte al die jongens (en één meisje) naar de auto’s en knalden ze vol gas het parkeerterrein af (dus met ijskoude motor). Gelukkig voor de eigenaren was de parking toen erg dicht bij de aankomsthal. Toen hoorde je al verhalen van Maserati’s die de bocht uitgevlogen waren als de turbo “er in kwam” en van eigenaren die hadden geklaagd dat al hun papieren dossiers in de kofferbak totaal door elkaar lagen. Destijds waren het Sjonnen, nu waarschijnlijk naffers…
Mevrouw heeft geen research gedaan, en iemand toegang tot je auto geven is best iets groots. Tegelijkertijd begrijp ik wel dat mevrouw er enigszins van uit gaat dat een valet gewoon zijn werkt doet. Ik bedoel een valet service is ongeveer het meest basic bedrijf wat ik mij kan bedenken.

Ook vraag ik mij af waarom je er voor kiest om niet gewoon een goed bedrijf te zijn maar in plaats daarvan er voor kiest om mensen hun auto af te raggen…
Oh ja, tip voor de echte vrekken zoals ik, zet je bolide gratis in de buurt van een halte van de Nightliner (of de reguliere dagbuslijn), bijvoorbeeld in Hoofddorp. De buschauffeur ramde de harmonicabus zo hard over de busbanen dat ik er bang van begon te worden. Voordeel was wel dat we vanaf Hoofddorp in nog geen 10 minuten op Schiphol waren.
@stupendo: Als vrek rijdt u waarschijnlijk in een auto ter waarde van de oudijzer prijs. Dan is zoiets te overwegen. Een dure auto twee weken bij een bushalte in Hoofddorp dumpen is opengebroken terugvinden. Of helemaal niet terugvinden. Nee bedankt.
Het is voor mij sowieso een no go om de autosleutel ergens achter te laten
En precies hierom zou ik nooit van een dergelijke service gebruik maken. Een spotgoedkope toko (in vergelijking met parkeren bij Schiphol) met allemaal ‘Finnen’ in dienst welke in het weekend helemaal de blitskikker gaan uithangen met jouw auto….. Ik heb momenteel helemaal geen mooie auto, en ik woon zo dicht bij de luchthaven dat er altijd iemand bereid is om mij te brengen, maar al woonde ik in Groningen, nooit mij laten afzetten door zo’n malafide toko!
Mijn collega’s en ik hebben goede ervaringen met Centralparking.nl. Online boeken, even bellen als je eraan komt en auto altijd netjes behandeld.

Het zijn niet allemaal koekenbakkers…
Ik geef mijn sleutel af… aan iemand die ik ken, vertrouw en verzekerd is.
Doen al die mensen niet aangifte? Kan die zaak niet gewoon gesloten worden? Waarom komt dat soort tuig er altijd mee weg?!
Allemaal de schuld van de Rabobank
Gelukkig binnenkort gratis in het weiland parkeren tegenover Lelystad.
Ik laat mijn vrouw al amper rijden in mijn auto , laat staan zo’n chaggeraar
Ik zie hier allemaal reacties die vooral de klant de schuld geven. Nu snap ik dat die zorgvuldiger had kunnen zijn, maar dat is geen excuus voor dit soort schofterig gedrag door sjacheraars.

Nergens lees ik dat de verzekeraar de schade op het bedrijf gaat verhalen, maar ik hoop toch echt dat dit het geval is. Je zou zelf eigenlijk uit principe een procedure moeten starten…
@dracae: je zou ze helemaal leeg moeten trekken en vervolgens op een zwarte lijst van ondernemers zetten. Mensen die willens en wetens niet willen deugen moeten maar voelen.

Oh ja en die verschrikkelijke bedrijven als social deal die de schraap-economie in stand houden zouden ze ook in de fik moeten steken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).