Veilingvoer: Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Auteur: , 59 Reacties

Vliegen happen was nog nooit zo premium.

Veilingvoer: Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Een volstrekt overbodige, irrelevante, onpraktische en eigenlijk ook helemaal niet mooie auto, die SLR Stirling Moss. En daarom vinden we hem geweldig. Wie al in het bezit was van een gewone SLR McLaren, mocht er destijds voor 750.000 euro ex belastingen eentje bestellen. Het zal je niet verbazen dat er van deze exoot slechts 75 werden gebouwd.

Afgezien daarvan is deze SLR SM natuurlijk een rechtstreekse verwijzing naar de 300 SLR “722” waarmee Stirling Moss in een grijs verleden de Mille Miglia won. Daarbij verwees het startnummer naar de tijd waarop de mannen mochten starten. Wist u al, maar toch.

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Deze dikke SLR is voorzien van die vette 5,5-liter V8 met supercharger, goed voor zo’n 650 pk. Bovendien pompt het blok er een dijk koppel uit waar je bang van wordt, terwijl de elementen je gezichten vervormen tot een gesmolten voetbal. 0-100 km/u duurt minder dan 3,5 tellen (omgerekend 31 vliegjes tussen je tanden) en de topsnelheid ligt op 350 km/u. Geen mals apparaat.

Het exemplaar in kwestie heeft een schamele 7.200 km op de klok staan. Veilinghuis Bonhams gaat dan ook uit van een opbrengst tussen de 2 en 2,4 miljoen euro. Hm, laat maar zitten.

Interieurtje baas59 reacties

Dude, de foto boven dit artikel. Geniaal.
@bosje: im not your dude bro
@1001pk: I’m not your bro, buddy
@ricksmits: i’m not your buddy, mate
@lamborghinibrapa: hij was me voor hahaha reacties laden niet zo snel in de app
@lamborghinibrapa: I’m not your mate, dude
@lamborghinibrapa: i’m not your mate, pal
@ricksmits: i’m not your buddy, mate
@1001pk: I’m not your bro, guy.
@Novo: I’m not your guy, girl
@f40racer: i’m not your girl, pal
@papa: I’m not your pal, lad
@bosje: Dude where is my car?
@mandarijn: i’m not your dude, mate.
2.4 Miljoen voor een Stirling-moss.
Nog niet zo heel lang geleden wisselden ze voor de helft van dat geld, of minder van eigenaar.
En nieuw koste ze slechts 1/3 van dat geld.. Ook dat is niet zo lang geleden.

Bij dit soort exclusieve wagens, is het ‘wat de gek ervoor geeft’.
Gek genoeg, zijn er steeds meer rijke gekken die graag zo’n auto willen.
Het lijkt mij een markt die ook wel weer keihard zal instorten..

Aan de andere kant, met steeds meer zelfsturende auto’s wordt een high-end uniek race-monster steeds schaarser natuurlijk.
Beetje dure vliegenvanger
ASV Veghel heeft er een staan, die eigenaar moet blij zijn na dit nieuws!
Blijft heel gaaf
bromance dude!
Ik weet nog dat dit ding er ├╝berfuturistisch uitzag toen hij uitkwam terwijl hij nu al gedateerd begint te raken. Wat gaat de tijd toch snel.
350 km/u zonder voorruit….En dan je wangen uit je oren peuteren zeker, nah laat maar.
@erik64: http://images5.fanpop.com/image/photos/25400000/Top-Gear-top-gear-25480329-1280-1024.jpg

*Bovenstaande foto is geen stirling moss, maar een arial Atom, maar hetzelfde effect moet kunnen.
@erik64: je heb een windschermpje.
Een echte flop, aan de straatstenen niet kwijt te raken. Het ergste is dat er ook geen mooi geluid in zit. De eerste de beste Audi R8 spyder klinkt stukken beter, kun je nog wat spullen meenemen, zit je tenminste niet met een helm op in de auto (ook een erg dom gezicht als je gewoon op de snelweg rijdt) en kost een fractie.
@kwatkam: probleem is alleen dat je in een lelijke vw rijd. Kom op r8 vergelijken met dit. Slr is vele malen mooier. Zijn maar weinig nieuwere auto’s die boven deze zet.
@kwatkam: not sure if serious or just trolling…
@kwatkam: als een SLR (SM) geen mooi geluid maakt heb je echt stront in de oren. Check TG anders nog maar eens om hun commentaar te horen.
@Breinstein: Ik heb een exemplaar van deze auto van de Nederlands Mercedes importeur bekeken. Dat was tijdens een Mini Miglia bij de showroom van Jan des Bouvrie. Ik dacht in 2010. Toen hij terug naar de showroom werd gereden, hebben we de rijder gevraagd even flink gas te geven om te genieten van het geluid. Zelden zo’n deceptie meegemaakt. Vrijwel geen uitlaatgeluid en vooral mechanisch lawaai van de motor en compressor. Dus ik spreek uit ervaring en niet van een dom filmpje op Youtube.
En vrijwel alle aanwezigen (waarvan vele multirijk) vonden het niets inclusief ik (arme luis).
@kwatkam: “Vrijwel geen uitlaatgeluid en vooral mechanisch lawaai van de motor en compressor”
Dus je hoorde eindelijk eens het geluid dat een echte auto/machine hoort te maken, het machinale stampen, werken en knallen van de motor maar je luistert liever naar een cosmetisch geluid aan het eind van de eigenlijke machine?
Ok, ieder zijn ding. Maar hoe mooi een uitlaat ook kan klinken, het eigenlijke blok klinkt in mijn oren altijd beter.
@kwatkam: Als jij denkt dat een E63 of god verbid een RS6 van zichzelf zo klinkt, neem die dan lekker. Een SLR klinkt stukken puurder.
@kwatkam: Lawaai van de motor? Dat is juist het het allermooiste aan die Mercedes blokken. Stond je met de basisschool dan te kijken?
@rolov: Als je op de Mini Miglia (Naarden vesting, aanrader) een middagje naar klassieke Ferrari’s, Bentleys en ander mooi spul hebt staan kijken en luisteren is zo’n zoem zoem blokje volkomen lachwekkend. En toen wilden ze er 9 ton voor hebben. Ha ha, het zou me niets verbazen als bovenstaande veilingauto niet de reserve haalt.
@kwatkam: de laatste keer dat ik een stitling Moss hoorde was op Assen. Dat geluid was prima.
@rolov: Misschien scheelt het als hij vol gas voorbij komt. Dit was statisch wat revven en toen reed hij weg. Als ik dat vergelijk met de F40 (waar toen Werner Budding de demo mee gaf), die was waanzinnig. Hetzelfde met Supercar Sunday. Altijd weer grote pret. Zet daar maar eens zo’n auto tussen, geldt overigens ook voor de Veyron. Die heeft ook geen mooi geluid als hij wat staat gas te geven.
@kwatkam: je vergelijkt ook appels met peren. Klassiekers met een nieuwe benz. De f40 is 20 jaar ouder dan de SM
@kwatkam: Als je zo redeneert snap je totaal niets van deze wagen.
Ik heb echt een zwak voor deze wagen.
Overal lees ik dat deze Stirling Moss niet mooi zou zijn, maar ik vind hem schitterend. Niet praktisch maar daarom zo gaaf en compromisloos.
@Breinstein: ik heb er een Minichamps schaalmodel van,ik vind het ook een Beauty
Kijk nu eens een begeerlijke supercar …, da’s nu eens echt een wagen die ik wil hebben. Die klopt voor de volle 100%.
Laat maar staan! Liever een Ruf voor dat geld.
Geniaal!! geweldig icoon, dit is echt geweldig leuk speelgoed voor de ultra rijken.
De auto is geweldig maar het verhaaltje is beter.
De eigenaar die laatst een CLK GTR te koop had staan voor 2.5m heeft toevallig 2 stirling moss’s. Nog beter nieuws voor hem
@bmw507coupe: Heb je een linkje?
@gregorius: Ik geloof niet dat daar een linkje van is, maar ik denk dat ik bij de zelfde ben geweest. Toen had hij er 3 van deze staan. 1 daarvan was verkocht.

Hij zei dat hij een CLK GTR had gekocht dus ik denk dat het dezelfde is.
@ronnys: dat was in NL?
PS: vertelde je niet een zelfde verhaal in het artikel over de CLK-GTR van laatst?
@gregorius: Ja dat is in NL, het kan zijn dat ik het eerder heb verteld.
Er stond ook nog een MB R107 met een nieuwe AMG V8 in het vooronder.
Daar heb ik nog foto’s van die moet ik nog eens uploaden.
Heb dit gevaarte eens voorbij zien knallen op de A31 (Autobahn Bottrop – Emden). Wat een machtige machine, geweldig! Zaten 2 daredevils in, met helm.
Toen ze onze auto voorbij geraasd waren werden ze opgehouden door een inhalende Nederlander met caravan. Ben er achter gaan rijden, toen de caravan weer naar rechts was, viel m’n onderkaak in m’n schoot. Wat een acceleratie heeft dit, bijna onwerkelijk!
2,4 miljoen… Vorige maand ging een reguliere SLR voor exact een tiende van de hand met het dubbele aan kilometers. Toch een goede investering geweest, zo’n SM. Toch heb ik liever de gewone.
Iemand de huidige marktwaarde van een ‘normale’ SLR al eens vergeleken met de nieuwprijs? Niet echt een solide investering.
Eerlijk gezegd vind ik de GT-S mooier….
Staat er ook 1 van bij Arink Mercedes op de boven verdieping.. Mooie eye-catcher, blijf er continu naar kijken als ik erlangs kom!!
Hele Mooie auto,heeft er lange tijd 1 bij Mercedes Den Haag gestaan………wat een beest
Jammer dat ze de naam van de grootste schnabbelaar uit de autosportwereld hebben verbonden aan zo’n uniek mooie sportwagen.
Blijft natuurlijk een speeltje voor hele rijke lui maar het is wel een bruut speeltje.
Ik vind hem mooi, toch vraag ik me af hoe hij eruit zou zien met een dak en voorruit. Want dit is gewoon een soort ultradure yolo-mobiel.
Bij ons in het dorp (jaja dorp…) staat er ook een bij de lokale autogarage boven, naast een Ferrari F40, 360 spider en een Testarossa. En het is echt een brute bak!! Ik hoop dat ik een keertje een stukje mee mag rijden, lijkt me een geweldige ervaring.
Voor nu blijft het dus alleen plaatjes kijken en kwijlen naar die geweldige bak.
Geil ding, niet echt handig alleen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).