Vergeet de nieuwe G-klasse, deze Mercedes is geniaal

Auteur: , 20 Reacties

Een auto met een verhaal. Daar houden we van.

Elke auto heeft een verhaal. De één net wat heldhaftiger dan de ander. In het geval van avonturen moet je zeker deze Mercedes G-klasse hebben. De auto werd ingezet in het Zwitserse leger en heeft daar het grootste gedeelte van zijn leven doorgebracht. De inmiddels afgedankte G uit 1993 kan doorgaan met het maken van kilometers, want bij Lorinser Classic is de Mercedes nieuw leven ingeblazen.

De auto is een restomod ondergaan. De G-klasse werd niet alleen teruggebracht naar nieuwstaat, maar kreeg ook een uniek voorkomen van Lorinser. De auto is matzwart van kleur met een rood dak. Een soort Batman meets Bassie en Adriaan. Zand en modder trotseren is geen probleem met de gemonteerde BF Goodrich terreinbanden. Daarnaast is de G-klasse gemoderniseerd, met onder meer LED-verlichting aan de voorzijde.

De oorsprong van het model is gerespecteerd. Dit betekent dat er geen brute motorswap heeft plaatsgevonden. Het is nog steeds een 230 GE met een 2.3 liter viercilinder, gekoppeld aan een viertraps automaat. Het leuke is dat je de auto gewoon kunt kopen. Lorinser Classic vraagt 39.500 euro voor de bijzondere G-klasse. Een prijs die, zo op het eerste gezicht, best oké klinkt.20 reacties

Ik dacht even dat ’t een brommer met een tent erop was.
@str8six: Bijna goed, het is inderdaad een Puch. Ik heb er zelf ook een, ex-Zwitserse leger.
Deze wil ik wel!

Veel lekkerder dan dat nieuwe hypebeast met die softe led-lampen.
Het zal voor geen klote rijden, maar wel enorm gaaf.
Een G-Klasse zoals hij bedoeld is.
Misschien een leuke vervanger van de stint.
Wie met deze rijdt geloof ik wel als ie zegt dat ie groot geschapen is.
Dit is een Puch 230 GE, geen Mercedes! Daarnaast vind ik het nogal veel geld voor een gedeukte afdanker uit de legerdump met een matzwarte lak en goedkope rode bekleding.
@dizono: Is ook bizat veel geld. Zal richting de 50% winst op zijn.
je kunt die oude modellen vrij goedkoop krijgen bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in leger voorraden op te kopen.
Veel van de modificaties kun je vrij invoudig zelf doen.
@dees: 50 procent marge. Want het leven is gewoon zó goed :-).

50% komt niet zo vaak voor, zeker niet in dit soort prijsklasses. Als dit ding compleet gereinigd, gespoten, technisch up to date is gemaakt, gespoten en het chassis is behandeld ben je al zo 15k verder. Dan moet je ook nog zo’n Puch halen voor 10-15. Interieur is ook een paar duizend, zeg 3 en de marge is op zijn best 12. Maar waarschijnlijk 5 tot 8. Daarbij; winst maken moet kunnen. We zijn communisten, toch?
De 2e hand Puchs (230 maar ook 300) zijn prima te vinden voor 8-13k EUR; hier in Zwisterland.
Dus voor 20k kan je m zo Custom krijgen als je wil.
40.000€ klinkt OK? Op welke planeet leven jullie dat 40.000€ voor een afgetrapt ouwe bak “ok” is?
Dat rode dak maakt hem er heel goedkoop uitzien. Had dat ook van zwart of groen gedaan, en dan matte afwerking (geen glimmend zeil).
@fanboy: Er stond geen vrachtwagen trailer in de buurt met een mooi kleur zijl dus is dit het maar geworden.
Wat. Een. Hoerenboot!

Niks mis met een ex-leger Puch of MB-tje, maar behoud dan alsjeblieft het patina en als je dat niet wilt, dan op zijn minst de utilitaire uitstraling. Dit is van alles net niks. Alsof er ooit iemand het terrein in is gedoken met zijn Geländewagen en heeft gedacht: alles wat ik nu nog nodig heb, is lippenstiftrode kippenleren stoelbekleding en dan ben ik het mannetje””.
Een gemiddelde kennis econoom zal het een briljant verhaal vinden ..
En hoger opgeleiden dan weer geniaal ..

De doelgroep die geen cent te makken heeft ..
Niets mis met een ex leger Puch of MB. Ik vond die MB een stuk fijner rijden dan de LaRo. Maar met een paar leren bankjes in een hippe kleur maak je er geen luxe terreinwagen van. Zonde van het geld. Kun je beter op zoek naar een tweedehands G of hem gewoon origineel houden.
40K is echt veel te veel imo…. denk dat je voor de helft klaar kan zijn
Ik weet niet waarom maar ik moest gelijk aan Freek Vonk denken toen ik dit zag. DIEREN waar zijn de dieren
Ik denk dat hij er in een Zwitserse leger trim er beter uit zag, dit ziet er als de auto versie van je eerste date in Alabama, lipstick op een werkpaard.
Rood leer helpt altijd maar dat huifje en de zwarte 2006 lak is niet mijn smaak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).