Zo maak je van je familiehok een gezellige woonruimte

Auteur: , 20 Reacties

Zo leuk kan eenvoudig zijn!

Dokker Campal

Kamperen is niet iedereens ding. Toch lijken campers veelal in de smaak te vallen. Het leukste aan campers is de eenvoud, in combinatie met het slim nadenken. Je probeert zo luxe mogelijke spullen in een zo klein mogelijke ruimte te stoppen. Nou is het kleine formaat ook niet bij alle gave campers van toepassing, maar goed.

Je vrachtwagen- of busrijbewijs halen en rondrijden in een omgekatte touringcar is gaaf, maar niet voor iedereen weggelegd. Bovendien is het primitieve wat men soms aanspreekt. Je gaat op vakantie om zoveel mogelijk buiten te zitten, te genieten van de zon en de natuur en moet ook niet te duur zijn. Voor sommigen is een tentje of een kleine caravan daarom voldoende. Voor die mensen hebben we goed nieuws.

Een Brits bedrijf genaamd Campal maakt simpele constructies die even simpel in je kofferbak gebouwd kunnen worden. Dat hoeft niet eens de kofferbak van een VW Transporter te zijn, het mag ook nóg kleiner. De Campal-setjes passen namelijk in busjes zo klein als de Renault Kangoo, Peugeot Partner en Fiat Dobló. Uiterst betaalbare auto’s waar je buiten de vakanties om ook nog iets aan hebt.

Kangoo Campal

Het idee is erg simpel: van hout wordt een constructie gemaakt in de kofferbak van je auto. Met uitschuifbare kastjes kun je binnen no-time een keuken en keukenkastjes tevoorschijn toveren. Ook kun je van je kofferbak een bankset inclusief tafeltjes maken. En ’s avonds klap je alles weer in en heb je een tweepersoons bed.

De ombouwsets kosten zo’n 1.100 pond (1.250 euro), de auto moet je uiteraard zelf aanleveren. Van de beschikbare busjes is een selectie gemaakt van vooral de passagiersversies, maar Campal kan ook andere automodellen of busjes met laadruimte ombouwen. Voor het geld krijg je een op maat gemaakte houten bak en kussens voor twee personen. Met de banken neer kun je in de vakantie de set zo in je auto schuiven en je hebt een camper. Knus, goedkoop en praktisch. Wij zien alleen maar winnaars!

Berlingo Campal

Image-credit: Campal’s website en Facebookpagina.20 reacties

Gezellig hoor ..
En zo gezellig ook ..

Briljant geniaal gezellig ..
@lincoln: en snoezig.
Leuk voor kamperend zigeunervolk
@johnwaters: Ik denk niet dat jij ooit een zigeuner hebt gezien.
@timt: ik had het over zigeunervolk. Daarmee bedoel ik volk dat door Europa trekt met een tent of caravan, zoals half NL doet. Heb je hem nu begrepen?
Echte mannen (m/v/x) rijden een Daihatsu Cuore camper.

http://www.spiegel.de/video/minicamper-auf-daihatsu-cuore-basis-video-1778461.html
Die theedoeken voor het raam kunnen echt niet, hopelijk zijn dat aftermarket items van de blokker en niet onderdeel van de kit.
@B00G1E: is dat echt het enige waar je je druk om maakt bij deze dingen?
We zijn er bijna!
Of je koopt een uitwerptent bij decathlon en een luchtbed voor 4 tientjes..slaap je ook nog eens 10c beter.
Zoiets is alleen leuk als je het zelf maakt. Ik heb eens een camper gemaakt van een s124. Grootste plannen hadden wij, heel Europa doorn enzo. Helaas begon er in het voorjaar een gezwel te groeien in mijn vrouw. Uiteindelijk is dat goed afgelopen, na een maand of 7,5 na ontdekking is dat er vanzelf uit gekomen. Maar daardoor zal het waarschijnlijk nooit meer gebeuren dat wij gezellig in een s124 Europa onveilig gaan maken.
@lekbak: Vervelend verhaal, maar ik ben het wel eens met je punt. Het zelf maken van zo´n uitrusting, en oplossen van de problemen die dat met zich meebrengt is wellicht nog wel leuker dan het kamperen zelf!
@dutchdriftking: lees het nog maar een keer, zo heel erg vervelend was het niet hoor ;-)
@lekbak: Herkenbaar, het maken van een plan en het uitvoeren hiervan is vaak leuker dan het uiteindelijke doel.
@lekbak: nieuwe wekker?
@vierkoloms: jep, staat altijd om 6.30… we hebben er nu zelfs twee. Gezellig joh ‘s ochtends.
Hmm, ik ben bijna twee meter lang. Vraag me af hoe dat in een kangoo gaat passen. Dit is meer iets voor onze zuid Europese vrienden.
@bakboord1: de Kangoo heb je ook met verlengde wielbasis/laadvloer (‘maxi’ uitvoering). Bijvoorbeeld deze: https://link.marktplaats.nl/a1269928363
@bakboord1: gewoon een flinke stationwagen pakken, dubbele bodem erin met twee lange lades en een luchtbedje bovenop. Kan je met je twee meter prima in slapen, en je hebt een normale comfortabele auto onder je reet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).