Vergroot je carbon footprint met de Mansory 4XX Siracusa

Auteur: , 21 Reacties

Stel je hebt een Ferrari 488 GTB én een flinke smak geld, maar ontbeert enig gevoel voor smaak. Dan is dit je auto.

Mansory Siracusa

Dan kun je je fraai gelijnde bolide bij Mansory namelijk laten voorzien van de nodige koolstofvezel opsmuk. We hebben het dan niet alleen over potentieel nuttige spoilers en spliters, maar ook over sierstrips, luchtroostertjes en andere onderdelen die je net zo goed van kunststof kunt maken en dus niet per definitie lichter zijn als ze van carbon zijn. Alleen opzichtiger.

Het neusje kreeg een metamorfose en daardoor lijkt de 4XX Siracusa (vernoemd naar een Siciliaanse havenstad) nu het lelijke neefje van de La Ferrari. Onder de motorkap veranderde er nauwelijks niet, Mansory vindt een andere chip en een aangepast uitlaatsysteem voldoende. Daarmee stijgt het vermogen overigens wel van 670 pk tot 800 pk.
21 reacties

Ik kan iets veel smaakvollers kopen voor één tiende van de aanschafprijs van bovengenoemd voertuig.
@nidlaobud: Alfa Romeo 159? :-P
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@stino: chip
@stino: weet iemand trouwens wat de nieuwe acceleratie nummers zijn?
@stino: cijfers of nummers?
@remcott: cijfers uiteraard. Excuses voor me taalkeuze maar het is natuurlijk wel donderdag avond
via Android app
@stino: nummer: 0900 – 1884.

Eerst wou ik gewoon een getal noemen, maar toen besefte ik dat een getal iets heel anders is als een nummer.

Als ik een kutreactie plaats moet hij natuurlijk wel kloppen.
@fabiotol: dan een nummer. Kutreactie ;)
Doe maar niet dit
Toch maar niet. Te schreeuwerig allemaal. Past bij Mansory, maar doet de Ferrari geen goed.
Ik vind de voorkant wel mooier dan normaal
Ok, qua uiterlijk is het allemaal een zeer specifieke smaak bij Mansory. Echter, de vermogenstijginen zijn vaak indrukwekkend, evenals de prestaties. Waar ik eogenlijk benieuwd naar ben: in hoeverre is er sprake van tunerslatijn, of zijn dit mechanisch gezien ware pareltjes?

Niet dat ik er direct eentje zou bestellen, maar ik ben zeker benieuwd. 9ff was destijds een nieuwkomer, ook met grote vermogenstijgingen, maar ze bewezen dat hun creaties ook zeer snel waren. Toch een belangrijk dingetje bij een getunede auto.
@gtwillem: Jawel, maar RUF deed ook echt behoorlijke aanpassingen. Mansory verteld vaak niet eens op wat voor manier de vermogensstijging gehaald is. En als ik een bericht zie van een ernstig toegetakelde Huracan waar zogenaamd 1000pk in zit, maar men verteld niet hoe dat vermogen er precies uit komt, dan haak ik al af.

En aan de andere kant, de klandizie die dit kan betalen zit waarschijnlijk niet op autoblog, die hebben wel wat beters te doen. Misschien word het hun wel uitgelegd en is Mansory over 20 jaar een hele grote naam. Kan @casperh geen rijtestje doen of zo, dan weten we meteen of de pk verhalen een beetje kloppen. Meteen een diepte interview met de oprichter, ik zie het wel gebeuren.
Ik zou het ook nooit kopen maar ik kan me wel voorstellen dat als je heel veel geld hebt, dat je dan op een bepaald moment moe wordt van al die ‘gewone’ Ferrari’s etc die je zelf hebt of die je ziet rijden. Dat je dan denkt, ik wil eens wat anders en dat je dan bijvoorbeeld zoiets als dit koopt. Je hebt toch ook van die mannen die genoeg hebben van gewone pakken en die dan voor heel veel geld bijzondere pakken gaan dragen? Ik vind al die bijzondere pakken niet mooi maar hebben die eigenaren dan wansmaak?
Op een dag kijken we terug op carbon zoals we nu terugkijken op rare 80’s dingen. Dat je een foto van jezelf terugziet van 20 jaar terug en denkt: ik kan niet geloven dat dat mode was. Zoiets gaat er ook met carbon gebeuren, mark my words.
@beefcake: Ja carbon ziet er vooral mooi uit omdat je weet dat het veel kost. Over 20-30 jaar rijdt iedereen met een auto van carbon en dan komt er mooi een verflaag overheen
Helemaal zo gek nog niet. Ander kleurtje misschien, maar lelijk neefje is wat overdreven.
I like it!
Wat is er mis met carbon? Carbon is toch gewoon super sexy?!
Vond het het wel mooi met dat zwarte dak, lijkt wel een dome die er apart op zit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).