Kies maar: de drie gezichten van de Hyundai Ioniq

Auteur: , 13 Reacties

De Koreanen presenteerden in Genève drie uitvoeringen van de Ioniq, elk getooid met een eigen neusje. Welke geniet jouw voorkeur?

Hyundai opent met de Ioniq de aanval op de Prius. Net als Honda dat eerder deed met de Insight, kiest ook Hyundai voor de aerodynamsiche Prius-vorm. Toch heeft Hyundai de Ioniq een heel eigen gezicht weten te geven, of eigenlijk drie gezichten. Elk van de drie motoriseringen heeft namelijk haar eigen smoeltje.

De Ioniq komt als conventionele hybride, plug-in hybride en als volledig elektrische auto. In de eerste twee Ioniq’s ligt er een 1.6 benzine met 105 pk onder de kap, die geholpen door een elektromotor tot een totaalvermogen van 152 pk komt. De elektrische Ioniq heeft een vermogen van 120 pk, maar wel een koppel van 295 Nm dat vanaf stilstand beschikbaar is. Wie het gaspedaal met een fluwelen voet beroerd, zal maximaal 250 kilometer ver moeten kunnen komen.

Zoals het er nu naar uitziet, hoef je over de elektrische Ioniq maar vier procent bij te tellen, doet de Plug-In 15 procent en ontkom je met de conventionele hybride niet aan 21 procent. Ga je voor lage bijtelling en een beperkte actieradius, of ga je -weliswaar spaarzaam- benzine stoken?13 reacties

Doe de plug in maar..
@norge: mooie Audi-gril he ;)
Elektrisch voor mij, wel in een andere kleur
@kevin_krystofiak: De neus in een andere kleur ja, zo zonde dit!
Dan doe ik maar de hybride
Doe mij die oranje onderlip maar
Doe maar geen
Mooi concept van Hyundai om in 1 auto gelijk 3 verschillende aandrijflijnen te verwerken. 5 jaar garantie zonder kilometer beperking, een mooi interieur en aardige buitenkant…..
Toch knap van de Koreanen dat ze de goede elementen overnemen bij andere fabrikanten en deze zelf verbeteren in de eigen producten. De vorm is in principe hetzelfde als een Prius, alleen is deze wel te pruimen.
Ben vooral ook benieuwd naar de prijskaartjes.. Een plug in zou voor mij het meest interessant zijn denk ik. De Ev misschien.. Al Is het wel wat onhandig met de afstanden die ik met regelmaat rijd.
Die onderste twee lijken wel slechte photoshops.
Allereerst: Voorlopig géén van alle!
Maar mochten de omstandigheden wijzigen, dan graag die uitvoering die het meeste Audi-like is. Ik bedoel dus: Die met de grill die het meest op een Audi lijkt. En dan lekker gaan plakken achter de “echte” Audi’s onder het motto: En nu ga jij het beleven! Om daarna te kunnen genieten van wat de notoire plakkers echt niet kunnen pruimen: Het Hyundai-logo op de achterklep. Ik zie die reacties al!: G….dv..r..do…me! : Dat is helemaal geen RS!
De groetjes! Mijn naam is Hyundai! ;-)
De plug in dan maar.
Zowaar mooier dan de Prius imho

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).