Snelheidsboetes worden in 2017 goedkoper!

Auteur: , 13 Reacties

Ho, niet te vroeg juichen.

Boetes

De overheid heeft de boetebedragen niet naar beneden gesteld. Welnee, dat zou een wonder zijn. Het gaat hier namelijk om een inflatiecorrectie van -0,03 procent. Daarmee zijn alle snelheidsboetes per 1 januari één hele euro goedkoper. Kun je toch weer een hamburger bij McDonald’s van halen. De inflatiecorrectie wordt om wat voor reden dan ook niet toegepast op andere boetes. Het bijvoorbeeld niet dragen van de gordel kost in 2017 nog steeds 140 euro. De lijst met bedragen voor de duurste reguliere verkeersboetes check je HIER.

Het is voor het eerst in zeven jaar dat de boetes niet zullen stijgen. De administratiekosten blijven wel hetzelfde. Dit betekent dat je nog steeds een krankzinnige negen eurie moet betalen voor dat hoogbegaafde computerwerk dat ze in Leeuwarden verrichten.

Een kleine snelheidsovertreding (4 km/u te hard) kost straks 26 euro en 30 km/u te hard kost 324 euro.

Foto via Autojunk13 reacties

Kan niet wachten om zonder richting aan te geven in mijn BMW naar de linkerbaan te verschuiven dicht achterop bij de eerstvolgende auto, om vervolgens bij het stoplicht met een snelheid die 30km/h de maximumsnelheid overgrenst door rood te rijden om daarna dan weer bij de McDonalds de auto te parkeren op het invalidevlak.
Koopje dus….! Alhoewel je er zelf zeer makkelijk invloed hebt, blijf ik deze bedragen belachelijk vinden. Alhoewel ik dan wel weer eerlijk moet toegeven dat het wel effect heeft, omdat ik toch meer mensen om me heen hoor die rustiger zijn gaan rijden.

Als ze nu nog eens zeer actief zouden gaan controleren op al die mongolen die (nog) steeds met de telefoon in de hand achter het stuur zitten! Dat zijn de grootste gevaren en komen er het makkelijkste vanaf.
@quincy: als ze daar nu eens prioriteit aan geven… meest voorkomende oorzaken voor ongelukken zijn volgens mij nog steeds telefoon in de klauwen en bumperkleven (grotendeels gevolg van onnodig links rijden?)
Ach doe dit elk jaar en we zitten over 150 jaar eindelijk aan normale bedragen…
“Dan moet je maar niet te hard rijden”, vinden alle moralisten (o.a. Spee en zijn roovers) en vele links menschen zijn van mening dat je beter de trein had kunnen nemen.
Maar als je in iets rijdt van het formaat van net boven een staafmixer, ben je in schreeuwende stilte en rust gedompeld en heb je soms niet eens door dat je te hard gaat.
En hoe dat in dit land bestraft wordt, gaat nergens over en daarboven betaal je nog een toeslag omdat het CJIB kennelijk niet in staat is om voor het ridicuul hoge boetebedrag de administratie te kunnen bekostigen.

Aan de ander kant tekent het dit land zo ontzettend goed af : Man is vijf minuten binnen bij een specialist en de verzekering moet -echt waar- bijna € 600 voor aftikken.
Man had in Belgie gewoond en voor eenzelfde consult betaal je daar ca. € 80,00
Dit land gaat nergens over, ja zwarte piet discussies zijn we goed in …..
@desjonnies: Ik lees nog steeds niet echt een geldig excuus om te hard te rijden? Dat is er ook niet.
Ik ben niet zo’n moraalridder hoor, ik rij zelf ook nog wel eens te hard, maar ik ga dan niet piepen als ik een boete krijg.

En ja de zorg heeft veel problemen, wat is je punt? In België is de wegenbelasting ook goedkoper, maar wordt je er blij van?
@fanboy:
Een boete krijg je in een land als Duitsland, een redelijk bedrag waar geen toeslag bovenop komt om HUN administratie te betalen, iets wat machteloosheid om hun kosten te kunnen beheren uitstraalt.
Dit soort bedragen als in Nederland hebben geen enkel nut, anders dan de groeiende tekorten van een falende overheid te compenseren.
@desjonnies: Ik snap je punt niet. Omdat je in een dikkere bak wil rijden moeten wij het maar goed vinden als je een keer te hard rijdt omdat je er geen controle over hebt? Te hard is te hard, heel simpel. Als je zelfs met een boete zo hoog als die in Nederland nog steeds niet geleerd hebt om meer aandacht te besteden aan de snelheid waarmee je rijdt, dan moet je er ook niet over klagen.
Ik heb nooit problemen met het onder controle houden van de snelheid, je moet op alles oplettend blijven. Heb dus ook nog nooit een boete hoeven te ontvangen. Die prijzen mogen van mij lekker blijven staan.
Ik kreeg regelmatig boetes, hoofdzakelijk voor snelheidsovertredingen. Sinds ik een set kentekenplaten uit Wit-Rusland op mn dagelijks vervoer geschroefd heb, is dit tot 0 gereduceerd.
@gash: ah zo moet dat dus, ik vroeg me al af waarom ze mn auto telkens meenamen als ik er platen van een andere auto op schroefte. Kreeg ik daar weer een boete voor… volgende keer dus een setje buitenlandse platen jatten.
Fokkin scheitland met een kut roverheid. Allemaal kapot maken; klootzakjes…
Het zal wel geen 0,03 procent zijn zoals in de tekst staat, dat zou 3 cent op €100,- boete zijn. Daar merk je natuurlijk helemaal niets van…
Goedkope snelheidsboete…?! Kan je die kopen dan?! Ik dacht altijd dat je die kreeg…. het moet niet gekker worden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).