Dit zijn de duurste verkeersboetes van 2016

Auteur: , 91 Reacties

Ook dit jaar mag de portomennee weer getrokken worden ter verbetering van de verkeersveiligheid aanvulling van de schatkist.

Spaar ze allemaal

Over het algemeen zijn de verkeersboetes met 1.1% omhoog gegaan ten opzichte van 2015. Dit heeft vooral betrekking op snelheidsovertredingen. De reguliere overtredingen zijn soms zelfs voordeliger geworden. Zo kost je bumperkleven 100 euro minder dan vorig jaar. Zaken als rijden onder invloed van alcohol of de vluchtstrook omtoveren tot rijbaan is evenduur gebleven. Onderstaande bedragen zijn exclusief de idiote negen euro aan administratiekosten. Een overzicht:

 • Meer dan 2,0 m/s 2 ondeugdelijke remvertraging: 750 euro
 • Rijles geven zonder vereist certificaat, bedrijfsmatig: 650 euro
 • Rijden onder invloed van alcohol (1,16 – 1,30 promille) – 650 euro
 • Bumperkleven: van 280 tot 600 euro
 • Rijden zonder verzekeringsbewijs: 550 euro
 • 4 ondeugdelijke banden: 470 euro
 • Meer dan 75 procent overbeladen auto: 470 euro
 • Inhalen vlak voor of op een zebrapad: 370 euro
 • Stilstaan op de rijbaan: 370 euro
 • Voertuig dat niet sneller kan rijden dan 60 km/u op autoweg/snelweg: 370 euro
 • Geen geldig kentekenbewijs: 370 euro
 • Over de vluchtstrook of vluchthaven rijden: 370 euro
 • Keren op een autoweg/snelweg: 370 euro
 • Achteruit rijden op een autoweg/snelweg: 370 euro
 • Geen voorrang verlenen aan voetganger op/bij zebrapad, blinde met blindenstok en aan het in/uitstappen passagiers openbaar vervoer: 370 euro
 • Niet stoppen bij stopteken, rode lamp, vlag etc: 370 euro
 • Rijden terwijl rijbewijs is ingevorderd/ingenomen: 370 euro
 • Onnodig lawaai veroorzaken: 370 euro
 • Parkeren op invalidenparkeerplaats: 370 euro
 • Onder de 18 jaar een niet toegestaan motorrijtuig besturen: 340 euro
 • Een rijbewijs dat meer dan een jaar verlopen is: 340 euro

De lijst is afkomstig van de vernieuwde ‘boetebase‘ van het OM. In 2015 werden de boetes met 0.8% verhoogd ten opzichte van 2014. De lijst met de duurste boetes van het afgelopen jaar check je HIER.

Foto: sponsor enveloppen geadresseerd aan uw blogger van dienst, afgelopen week.91 reacties

Onnodig links rijden: een aai over de bol.
@str8six: van baan wisselen zonder knipper als er iemand met 40 kmu snelheidsverschil aan komt. een duimpje omhoog.

ik voel je pijn :(
@str8six: Ik miste ‘m ook al in ’t lijstje. Als dat werd aangepakt werd er ook veel minder gekleefd.
@volvoturbo: het jammere is dat de pakkans zo laag is, want ik kom ze elke dag meermaals tegen op een stukje van 30 km rijden naar mn werk…

ik heb 55 pk in mn brik (Waarvan er al 10+ dood zijn) .. en ik krijg het voor elkaar om die mensen onder vMax rechts in te halen… :’-(
Toch eens een pasje aanvragen voor dat kentekenbewijs
Ze beweren inderdaad boetes uit te delen om de verkeersveiligheid te bevorderen. Ik vind het dan onbegrijpelijk dat harder rijden een hogere boete is geworden terwijl bumperkleven je 100 euro minder gaat kosten. In mijn ogen is dat veel gevaarlijker dan 10 kilometer per uur te hard rijden, maar wie ben ik…
@viezefreddyw: iemand die rationeel kan nadenken
@viezefreddyw: Het grappige is dat degenen die dat beweren niet degenen zijn die de boetes daadwerkelijk uitdelen. De meeste agenten vinden de boetes namelijk zelf veel te hoog.
@viezefreddyw: bumberkleven is super veilig, kan nooit een groot snelheidsverschil ontstaan als de afstand klein is, dus alleen beetje blikschade, Scheelt de samenleving en de premiebetalers veel geld. bovendien hoe dichter we op elkaar rijden hoe meer auto’s er in een traject kunnen passeren. :P
370€ klinkt als een magisch getal bij die kneusies
Onnodig geluid maken.. Er zijn wat puntjes waar ik aan kan werken, maar andere bestuurders in gevaar brengen vind ik toch wel zielig en dom
@dutchcorvette: hoezo die v8 is geen onnodig geluid maar juist een nodig geluid😜
@rob5nismo: ik geef te vaak onnodig gas, maar kan ook niet anders met die heerlijke V8 van m’n mustang cobra, maar 370€.. toch maar voor een ander autootje kijken
@dampu020: Dat is dan € 740,- hahaha
Rijden zonder verzekeringsbewijs: 550 euro.. wait whut? hebben we het dan over het kunnen tonen van de ‘groene kaart’?? Wat is dat voor absurd hoge boete?
@phr34k: zou dat niet gewoon “onverzekerd rijden” zijn? … want ze kunnen van een NL kenteken bij de politie heel snel checken of hij verzekerd is… toevallig gisteren mijn nieuwe groene kaart gekregen en daar stond expliciet bij dat ik hem niet bij hoef te hebben in NL en x andere europese landen…
@rnej: jij moet aantonen dat je verzekerd bent, ze hoeven niets op te zoeken.
@draadloos: Dit is incorrect. Vroeger moest je het inderdaad kunnen bewijzen (door middel van een groene kaart) maar tegenwoordig is dit niet meer het geval.

Dit is afgeschaft omdat ze het digitaal kunnen checken en er makkelijk misbruik gemaakt kan worden met groene kaarten.
@phr34k: Vooral omdat je bij het invoeren in de RDW-database direct ziet of een auto WA verzekerd is of niet.
Opzich zijn het grotendeels overtredingen waarbij de verkeersveiligheid in het geding is, maar zulke hoge bedragen corresponderen daar dan weer niet mee vind ik. Als alles 100 euro had gekost, had het hetzelfde effect gehad. De verhouding is dus compleet zoek.
”Voertuig dat niet sneller kan rijden dan 60 km/u: 370 euro”

Met zo’n voertuig op de snelweg bevinden i guess?
@Tuono: yes, heb het er even bijgezet
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@RubenPriest: en is dat “kan” of “mag” rijden? (maw: wat als je opgevoerde scooter 100km/u haalt?)
@ar156sw: dan mag je nog steeds niet op de snelweg komen aangezien de constructiesnelheid lager ligt dan 60 km/h. Dat dat ding 100 km/h haalt doet er dan niet toe, dat mag immers ook niet.
@ej20g: Zo is ooit een klasgenoot van mij gepakt, met z’n opgevoerde brommer op de snelweg. Boete voor te hard rijden, boete voor gebrek aan motor rijbewijs, boete voor onverzekerd (want geen brommer meer), en boete voor met bromfiets op de snelweg. Hij vondt de laatste twee in tegenspraak en probeerde te protesteren, maar dat hielp niks. Volgens mij kreeg ie ook nog rijontzegging voor wanneer ie 18 werd, maar het is ondertussen zo lang geleden dat ik het niet meer precies onthouden heb.
@scherzo: ik ook eens gehad een jaar of 15 geleden. Motor verzekerd als brommer (niet heel slim) maar kon toen nog want je moest alleen het merk en type doorgeven aan de verzekeringsmatschappij. En je had er brommer en motoren van. Maargoed toen dus afgepakt. Toen de brief: Uw brommer is in beslag genomen.
U krijgt een proces verbaal voor het rijden op een motor zonder motor helm. Zonder motor rijbewijs. Zonder motor verzekering.,,
Ik dacht dat mijn brommer in beslag was genomen??. Maar je trekt altijd aan het kortste eind in deze gevallen.
Waarom is niet rechts houden op een autoweg/snelweg 140 euro en op andere wegen 230 euro?
@martingtv: Omdat je op die andere wegen dan aan het spookrijden bent. Op de snelweg betekent niet rechtsrijden in sommige gevallen onnodig links rijden. Dat die overtreding lichter bestrafd dient te worden dan spookrijden lijkt me wel redelijk. Neemt niet weg dat onnodige linksrijders wat mij betreft zweepslagen mogen krijgen.
@berlinetta: hoeft niet perse. In steden hebben ze genoeg wegen met 2 of meer rijbanen die geen autoweg of snelweg zijn.
@martingtv: Klopt, maar in steden worden rijbanen met meerdere rijstroken vrijwel altijd opgesplitst. Daarom is het beter om al wat eerder op de juiste rijstrook te gaan rijden als je links of rechtsaf wil slaan.
@berlinetta: vertel dat maar aan mensen die 6 km lang over de graafse weg/N326 in Nijmegen op de linker baan rijden met 40km/h en nergens afslaan.
Spookrijden op andere wegen zie ik ook niet zo snel gebeuren. Dan ben je meestal in overtreding van inrijden waar verboden of tegen rijrichting inrijden en dat kost 90 of 140 euro (staat bij verkeersborden).
“Onnodig lawaai veroorzaken: 370 euro”
Wordt nu dus oppassen geblazen bij een Turkse bruiloft. hahaha
@yipikaye: altijd al een dure grap geweest, maar men kent de uitzonderingen en die worden vaak genoeg toegepast, of gedoogd.
Ach, op de snelheids overtredingen na kan ik het best wel eens zijn met de bedragen.
Bumperkleven is afhankelijk van snelheid en afstand. Pas als je tussen de 100 en 120 km/h rijdt, en de afstand tot de voorganger minder dan 3 meter is wordt er 600 euro gerekend. Logische. Het vreemde is wel dat als de afstand tussen de voorganger meer is dan 3 meter (van 3 tot wat?) bij een soortgelijke snelheid de boete ook 600 euro is. Bij welke afstand is het geen bumperkleven meer?
@TimoBac: het is geen bumperkleven meer na meer dan 2 seconde afstand.
@fatique: Dus je moet officieel bij 100 km/h 55 meter afstand houden en bij 120 km/h 67 meter. Dat klinkt als vrij veel..
@TimoBac: toch is het zo volgens de wetgeving. Al denk ik niet dat veel mensen zich er echt aan houden want tussen die 2 seconden en écht te weinig afstand houden zitten nogal wat meters.
@ej20g: Ja inderdaad. Persoonlijk vindt ik het vooral frustrerend als iemand onnodig kilometers lang links blijft rijden op de snelweg, met zat ruimte om naar rechts op te schuiven. Je weet dat je niet rechts mag inhalen, niet mag bumperkleven en niet onnodig lichtsignalen mag geven. Drama.
@TimoBac: als mensen links blijven plakken ga ik meestal gewoon naar rechts zodra het kan, maar irritant is het inderdaad wel. Ik moet ook bekennen dat ik gisteren even mijn geduld verloor omdat twee auto’s constant links bleven rijden terwijl er meerdere keren rechts ruimte genoeg was, ik kon en ging ook steeds netjes naar rechts. Op een gegeven moment ben ik daar maar blijven rijden en ben ik er redelijk rustig rechts voorbij gekropen. Het mag niet, maar gevaarlijk was het in deze situatie ook niet. Toen ik vervolgens voor de eerste auto weer naar links ging om in te halen en weer terug naar rechts ging zodra ik er voorbij was, reden die andere twee auto’s nog steeds links. Een kleine 7 km later reden ze daar nog. Sommige mensen leren het niet.
@ej20g: Herkenbare situatie. Het valt mij op dat ‘oudere’ bestuurders (alles boven 40) vaak zeggen dat het duidelijk is dat ik nog geen 20 jaar op de weg zit omdat het opvalt dat ik zodra het kan opschuif naar rechts. Dat is blijkbaar niet vanzelfsprekend, wat mij altijd weer verbaasd.
@TimoBac: helemaal mee eens, dat hoor ik ook nog weleens. Maar ik durf te stellen dat ik ondanks het feit dat ik pas 2,5 jaar mijn rijbewijs heb toch een stuk netter rij dan de meeste mensen die hun rijbewijs tien keer zo lang hebben. Dat wordt ook regelmatig bevestigd door kennissen en familieleden. Toch fijn om te horen.

In die twee auto’s zaten trouwens vrij jonge bestuurders, maximaal een jaar of 30 oud denk ik.
@ej20g: Dat gevoel heb ik ook. Het is echt absurt om te zien hoe sommigen rijden. Lease rijders hebben ervaring op de weg dus dat zij wat sportiever rijden snap ik helemaal, en vaak doe ik gewoon mee. Maar mensen die niet iedere dag op de snelweg te vinden zijn rijden soms beschamend slecht. Compleet niet anticiperen, weinig aantrekken van de mensen om zich heen en dan vooral niet in de achteruitkijkspiegel kijken, ander verkeer geen ruimte geven etc.
@TimoBac: ik ken het gevoel inderdaad. Ik zit zelf ook niet veel op snelwegen, ik rij alleen vrijwel dagelijks een kilometer of 20 over de A325. Maar ik zie zelfs op dat kleine stukje soms de raarste dingen. Toen ik een maand of 4 geleden mijn vorige auto nog had probeerde één of andere vrouw op de A325 haar MPV in de zijkant van mijn auto te boven. Ze keek geen seconde in haar spiegels. Niet tijdens het invoegen vanaf Elst (poging 1 om ‘m erin te boven), niet tijdens het verwisselen van baan om in te halen (poging 2) en ook niet bij het teruggaan naar de rechtse baan (poging 3, dat was centimeterwerk). En het was ook niet zo dat ik nou in de dode hoek reed, ik haalde haar notabene in waarna ze mij inhaalde en haar auto bijna in de mijne parkeerde. Ook het seinen wat ik tot tweemaal toe deed had ze niet door, de enkele claxon ook niet. Die vrouw had gigantische oogkleppen op, belachelijk gewoon. De vluchtstrook was mijn vriend op dat moment, anders had ze er tegenaan gezeten.
@ej20g: dat je geen licht signalen kreeg dat je niet rechts mag inhalen… Heb ik ook weleens gehad
@joostvd: nog niet gehad, maar dit is dan ook pas de derde keer in 2,5 jaar dat ik rechts inhaalde. Ik ga het nog wel meemaken denk ik.
@ej20g: Krijg je nog wel waarschijnlijk, vooral wanneer je in een wat kleinere/goedkopere auto rijdt. Als ik de Infinity meeneem heb ik er ook nooit last van.
@joostvd: dan ga ik er niet zo snel last van hebben denk ik. Ik rij eigenlijk altijd in mijn eigen auto, met de tweede auto hier thuis haal ik sowieso al nooit rechts in. Daar heeft dat ding met 39 kruipende paarden het vermogen niet voor. Ben daarom altijd blij als ik dat ding niet mee hoef te nemen.
@joostvd: Het is maar net hoe je de ruimte op eist. Alleen in een Twingo of 108 verwachten ze niet dat je met 150 aan komt rijden (en ze er nog al lang over doen om het te bereiken).
@TimoBac: volgende keer. Exaxt zelfde snelheid rechts er naast rijden. Dan contact met bestuurder zoeken. Doormiddel van oogcontact. En dan met 3km/u verschil rechts doorrijden.
@ej20g:
Ik hou altijd 2 seconden afstand. Daarna ga ik er weer zo dicht mogelijk opzitten 😊
@yipikaye: ghehe, mooi gevonden!
het zou een stuk overzichtelijker worden als ze gewoon elke overtreding op 370,- zetten. Uiteraard komt er nog 9,- adm.kosten bij…
Onbegrijpelijk. Geen geldig kentekenbewijs is net zo duur als achteruit rijden op de snelweg, of keren op de snelweg, of, of, of. Het is slechts een formaliteit. Het is allemaal digitaal te raadplegen vanaf de mobiel van de agent!
@lekbak: Dat is niet het niet bij je hebben van het kentekenbewijs, maar het niet hebben (uberhaupt niet) van een kentekenbewijs. Dat valt gewoon in het rijtje onverzekerd rondrijden, en rondrijden zonder of met een ingenomen rijbewijs. En dus terecht duur.
@lekbak: geen geldig kentekenbewijs, is iets anders dan hem niet kunnen laten zien. Ik neem aan de ze bedoelen dat je auto niet juist geregistreerd staat.
Wie keert er nou op de snelweg ?
@mdegoede: Spookrijders hopelijk?
Een boete kan alleen hoog of laag zijn, niet duur of goedkoop.
“Meer dan 2,0 m/s 2 ondeugdelijke remvertraging: 750 euro.”

Wat moet ik me hierbij voorstellen? Een auto waarvan het remsysteem onvoldoende remkracht heeft om de auto goed genoeg tot stilstand te krijgen? Ik vraag me dan sterk af hoe ze dat op de openbare weg willen testen. Normaal wordt dat gedaan met een remmenbank, of eventueel met een apparaatje dat in de auto wordt gemonteerd.

Overigens vind ik sommige boetebedragen in dit lijstje wel overdreven hoog. Wat mij betreft mag de boete voor het parkeren op een invalideparkeerplaats nog een stuk hoger worden.
@ej20g: is dit niet ‘iemand een breaktest geven’?
@gregorius: zou inderdaad kunnen, maar zou dat dan niet “onnodig een gevaarlijke situatie veroorzaken” of iets dergelijks heten? Ik denk dat ze zoiets onder gevaarlijk weggedrag scharen.
@ej20g: ik denk dat ze, als ze reden hebben daartoe, een auto meenemen naar het bureau of een andere plek met apparatuur. Doen ze met opgevoerde brommertjes ook immers.
@lekbak: dat bedacht ik me inderdaad ook. Dan nog vraag ik me af hoe ze vast willen stellen of de remwerking (want daar doelen ze op neem ik aan) onvoldoende is. Zelfs tijdens een controle komt dat niet zomaar aan het licht omdat het probleem niet altijd visueel te ontdekken is, maar dat is eigenlijk een andere discussie.

Ik vraag me nog steeds af wat ze er precies mee bedoelen, ik zal eens even gaan zoeken of ik dat ergens kan vinden.
@ej20g: wat ik zo snel heb kunnen vinden is dat de remvertraging van het hydraulische remsysteem voor de APK minimaal 5,2m/s2 moet zijn. Ik kan me dus voorstellen dat je deze boete ontvangt op het moment dat desbetreffende auto een remvertraging heeft van minder dan 3,2m/s2. Het verschil tussen de wettelijke eis (5,2m/s2) en de daadwerkelijke vertraging (3,2m/s2) is dan precies 2,0m/s2. Als ik het goed begrijp staat de boete voor een remvertraging van, bijvoorbeeld, 4,8m/s2 op 230 euro: http://www.boetes.nl/boetesoverzicht/verkeer-op-de-weg/auto/eisen-aan-voertuig/remmen/ondeugdelijke-remvertraging/0-tm-05-ms-2

Iets anders kan ik me eigenlijk niet bedenken…
@ej20g: Klopt en bij auto’s vanaf 2011 is het 5,8m/s2.

Een toevoeging is dat dit word gemeten bij een pedaalkracht van minder dan 500N (50kg). Dat klinkt als meer dan het is, als je bijvoorbeeld in schrikt en op de rem trapt ga je hier VER overheen. Je moet die 5,2 of 5,8 m/s2 dus halen als je enigszins normaal remt.
@reistje: klopt inderdaad, ik had even snel de korte versie gepakt.

Ik heb trouwens zelf al een hoop APK’s gedaan, maar daarbij wordt eigenlijk nooit met apparatuur gemeten of de kracht op het pedaal wel onder de 500N zit. Normaal kijk je gewoon of de auto voldoende remt met een normale kracht op het rempedaal. Een beetje monteur merkt het gelijk als de auto niet remt zoals het hoort. Dit is eigenlijk zo met vrijwel alle metingen waarbij apparatuur voorgeschreven wordt. Of dat goed is laat ik even in het midden, maar normaal gesproken is ervaring genoeg om te bepalen of het functioneren van de auto binnen de marges valt.
@ej20g: Je dat was mij al eerder opgevallen. Bij mijn opleiding werd het uiteraard netjes met zo’n ding aan je schoen gedaan maar in de echte wereld heb ik het nog nooit gezien.
@reistje: ik heb zelfs nog nooit zo’n ding aan mijn voet gehad. Belachelijk eigenlijk als het wettelijk gezien moet, maar blijkbaar is het ook onnodig als het verder prima werkt zoals het nu is.
@ej20g: euh ja dat vroeg ik me ook af. “Meer dan 2,0 m/s 2 ondeugdelijke remvertraging”. En dat is???
@jessepinkman: Auto’s van tussen ’67 en 2011 moeten minstens 5,2m/s2 (meter per seconde kwadraat) remmen/vertragen. Bij auto’s van na 2011 is dit 5,8m/s2 . Deze vertraging moet je halen als er met MINDER dan 500Newton (50kg) op de rem word gedrukt. Dit testen ze ook bij de APK.

Ze praten daar over meer dan 2m/s2 dus als je bij een auto van voor 2011 minder dan 3.2m/s2 haalt of bij een auto van na 2011 minder dan 3.8m/s2 haalt krijg je deze boete.
De boete voor een ondeugelijke remvertraging van meer dan 2,0 m/s 2 is zelfs 1100 euro:
https://www.om.nl/onderwerpen/boetebase/?boete_tree=23047,23041,23007,22971,21958,21912#beslissingpad230472304123007229712195821912

Ik begrijp echt niet waarom een boete voor het negeren van een stopteken met 370 euro zo laag is als vergeleken met sommige andere overtredingen.
Dat is lekker zeg. Heb je vier ondeugdelijke banden onder je auto krijg je ook nog een boete van €470.
Onredelijk grote afstand houden bij filevorming: 500 Euro.
En toen werd ik wakker.

Sommige mensen hebben niet door dat als iedereen 50 meter afstand houdt in een file, deze file 5x zo lang wordt.En met sommige bedoel ik, teveel mensen.
@realhustler: maar dan kan je niet meer rustig Facebooken achter het stuur..!
@realhustler: Ok, het gaat mij er niet om hoe lang die file is, maar om hoeveel vertraging ik er door oploop.
Mensen moeten eens leren dat als ze in en file door een beknellingspunt staan, dat ze, zodra ze daar zijn, een beetje soepeltjes en snel weer gang gaan maken.
@realhustler: als er één ding funest is voor doorstroming is dat wel constant gas geven en weer remmen. Sterker nog, dat soort zenuwachtig gedrag is zelfs de oorzaak van veel files.

Prachtig om te zien trouwens. Liefst in het donker, op een weg die wel vol is maar nog net niet te vol. Je ziet een remlicht, waarna je opeens allemaal remlichten ziet en het verkeer langzaam vertraagd. Na een kilometer staat het stil en heb je een file. Best vaak gezien vanaf het water.
@realhustler: ach die mensen die de file beginnen hebben ook niet door dat stilstand op de rijbaan €370 kost. Gewoon bekeuren die idioten in de file, dan leren ze het wel af stil te staan op de snelweg.
Ik mis de €3000,- boete voor de gumball3000 gasten voor het terugkopen van hun rijbewijs
Volgens mij staat de duurste “boete” er niet tussen.
De Educatieve Maatregel Gedrag kost rond de €1000.- en kost je 3 vrije dagen.
Is niet direct een boete maar je bent goed aan de beurt als je hem krijgt.
@n54coupe: Is inderdaad geen boete, die komt er nog eens overheen.
Je krijgt dus een boete voor de overtreding/misdrijf en je krijgt die cursus in je nek.

Daarnaast is de cursus geen 1000 euro, maar 500 euro.. Het grappige is nog dat ze voor het inschrijven van die cursus, het opsturen van een brief naar het CBR dus, nog eens 310 euro rekenen (Inschrijfkosten, het lijkt wel een sportschool). Volgens mij zijn de prijzen nu weer met een tiental euro’s omhoog gegaan.

Verder viel het me op dat er veel vrachtwagen chauffeurs aanwezig waren tijdens de cursus. Maar dat is wel te verklaren, ik zou ook als een idioot gaan rijden als ik net van frankrijk naar nederland moest rijden met zo’n lomp zwaar ding en max 80/90 km/h mag.

Wel gezellig verder, je moet het zien als 3 dagen praten over auto’s met de mede gedupeerde, naar degene die de cursus geeft word vrijwel niet geluisterd. (Zijn meestal autoliefhebbers die er zitten)

De koffie zit bij de 500 euro inbegrepen. Dat dan weer wel.
Wauw bijna heel het lijstje 370 euro
“Parkeren op invalidenparkeerplaats: 370 euro”. Geen wonder dat die plaatsen meestal leeg zijn, dat kan bijna geen invalide zich veroorloven.
Deze vind ik vooral mooi; Als je op je fiets een(en dit laatste vind het meest fascinerend) geen deugdelijk bevestigde trapper hebt(1) kan je dat op 95,- gaan kosten.Buiten het feit dat het een belachelijk pak met geld moet kosten vraag ik mij twee dingen af; als iemand met een of meerdere trappers (lees 2) die een defect hebben moet gaan fietsen heeft diegene dan niet genoeg straf gehad? Het is namelijk behoorlijk kudt.Onnodig claxonneren snap ik dan weer wel,de hoogte van de boete absoluut niet.Alcohol en verkeer mag nog veel harder worden aangepakt en gezeik over ‘linksplakkers’ moet ook eens ophouden.Ik rij ook flink door maar erger mij nooit als andere mensen dat niet of minder doen.Dat heet zoiets als rekening houden met elkaar.Kijk maar wat jullie hiermee doen.
De bekeuring voor geen knipperlicht gebruiken bij het afslaan van een rotonde ( vooral voor ieder die er met mach 80 overheen rijdt) kan wat mij betreft niet hoog genoeg zijn. Wat een hekel heb ik daar aan zeg
De boetes in NL zijn echt belachelijk hoog.

Zo hoog dat een agent weet dat iemand de rest van de maand op water en brood zal moeten leven voor een relatief lichte overtreding.

Het zou veel beter zijn als de boetes een stuk lager waren en agenten gewoon méér boetes zouden uitschrijven.

Geef gerust een boete van 50,- en schrijf er dan sneller bij overtredingen, daarmee leren mensen hun lesje ook wel maar je laat iemand niet compleet door de grond zakken.

Ik acht de kans heel groot dat er een moord op een parkeerwachter of agent zit aan te komen simpelweg doordat de boetes zo belachelijk hoog zijn.

Stel iemand is net zijn baan kwijt, vriendin kwijt, zit financieel in de shit etc. Je begaat een licht vergrijp en doordat je niet aardig overkomt bij de agent krijg je een dikke boete. Bijv. 370,- voor onnodig toeteren (omdat een muts die voor je stond niet ging rijden bij groen stoplicht omdat ze aan het appen was oid).

Als zo iemand dan labiel is dan is de kans aanwezig dat ‘ie op dat moment z’n auto als wapen zal gebruiken en dus de bekeurder doodrijdt.

Deze boetebedragen zijn lijken misschien redelijk voor mensen die modaal verdienen maar iemand die in de shit zit daarvoor is het echt teveel.
Het is ook krom dat de boetes bizar hoog zijn als je toevallig in een auto zit, maar voetgangers en fietsers kunnen alles flikken wat ze maar willen.

Onnodig lawaai veroorzaken. Komt regelmatig voor op straat en iedereen moet het maar slikken.

Ik vind trouwens niet alleen de bedragen te hoog, maar de verhouding klopt ook niet.
Rijden terwijl rijbewijs is ingevorderd/ingenomen: 370 euro
Onnodig lawaai veroorzaken: 370 euro

Menen ze nou serieus dat die dingen even erg zijn? Ziek
Hoe testen ze de remvertraging? Hebben ze een remmenbank bij?
Wat is de boete voor bellen/telefoon spelen anno 2016?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).