Vermoedens bevestigd: eerste blik op open Ferrari 812

Auteur: , 14 Reacties

De factoren V12, Ferrari en de open lucht gaat gebeuren.

Vermoedens bevestigd: eerste blik op open Ferrari 812

In het tijdperk van internet kan vrijwel niets meer geheim blijven. Voordat wij ‘stervelingen’ kennismaken met een nieuw Ferrari-model, mogen trouwe klanten al veel eerder tijdens een besloten evenement het nieuwe model bekijken. Eerder deze zomer werd bekend dat Ferrari in september een event zou gaan organiseren. De Italianen zouden hier de open variant van de 812 Superfast voor het eerst laten zien.

Die vermoedens zijn nu bevestigd. Een Instagrammer met de nodige Ferrari’s in zijn verzameling kon zijn mond niet stilhouden. Op Instagram toont hij een foto van twee nog niet aangekondigde modellen. Het gaat hier om de Ferrari F8 Spider (niet zo spannend) en de 812 Spider (wel spannend). Dit laatste is interessant, omdat Ferrari sinds de 599 SA Aperta geen open front-engine V12-model meer heeft opgenomen in het gamma.

Het silhouette op de foto geeft het vermoeden dat het een soort targa gaat worden en geen volledig open Ferrari. Via het Instagram-account DutchBugs dook onderstaande foto op. Dit kan echter een photoshop zijn, want de vormen komen niet geheel overheen met het silhouette van Ferrari.

View this post on Instagram

Is this the new 812 🤭😎#ferrari #dutchbugs

A post shared by DutchBugs (@dutchbugc) on

Wanneer de open Ferrari’s officieel gepresenteerd gaan worden is niet bekend. Het feit dat klanten nu een exclusieve preview meemaken geeft een vermoeden dat een onthulling niet lang op zich laat wachten.14 reacties

De twee foto’s van DutchBugs zijn twee keer dezelfde waarvan de bovenste gespiegeld is en de onderste uitgesneden. Dat is toch wel verdacht.
@mashell: mag ook toch echt wel hopen dat die foto van DutchBugs photoshop is. Moet je kijken hoe belachelijk hoog die rollbars zitten tov de daklijn…..
@rvdw: Is bij het model 550 Barchetta ook. Die hoge beugels zijn niet echt geslaagd.
Maar ik vermoed dat dit wel degelijk het ware model is.
@ericc: dit is dan ook de achterkant van een 550 barchetta gephotoshopt op een 812…
Ben benieuwd, met de 812 had ik een positieve eerste indruk maar ontbrak er toch iets bij mij dat ik hem heel speciaal vond. Inmiddels is die echt heel lekker op het oog gaan liggen en vind ik het een prachtapparaat. Denk dat het idem dito gaat zijn met de open versie
De laf is er als open v12 Ferarri geweest jongens ..
@sr20det: heb je gelijk in, vandaar dat we er front-engine aan hebben toegevoegd ;-)
De rolbeugels komen wel heel ver boven de voorruit uit, lijkt idd wel de achterkant van een 550 barchetta, zoals op de comments in instagram staat, denk niet dat dat het hem wordt. Gezien de paperweight lijkt het ook meer een 812 afgeleide te worden met een klapdak. Persoonlijk zou ik zeggen dat een wat klassiekere auto met een softtop beter bij de doelgroep past.

Kan ook zijn dat ik die laatste zelf graag zou zien, maar om doelgroep te worden kom ik een paar nullen te kort…
@basman147: kan ook een one-off zijn voor een klant!
@ericc: Dan mag ik hopen dat hij korting heeft gekregen op die paar miljoen die ze normaal gesproken rekenen voor een one-off. Ik hou het erop dat het een photoshop is.
Kom maar door. Nóg beter naar die V12 luisteren!
Die rolbeugels zijn serieus lelijk. Maar misschien zijn ze inklapbaar. Zo niet, dan denk ik dat het een trapautootje is.
“De factoren V12, Ferrari en de open lucht gaat gebeuren.” Dit lijkt me trouwens geen Nederlands.
Dat is toevallig! Volgens mij heb ik m vandaag in Bologna gezien
Alleen die had niet zulke hoge rolbeugels en zag er daardoor wat gestroomlijnder uit.

(Heb helaas geen foto kunnen maken..)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).