Vernieuwde Honda Odyssey zuigt het hardst van allemaal

Auteur: , 38 Reacties

Kijk, innovatie in de auto-industrie. Eindelijk appelleert een merk aan de schoonmaakwens van huismoeders, soccermoms en andere MPV-bewoners.

Op het zojuist losgebarsten autofeestje in New York presenteert Honda namelijk de gefacelifte Odyssey. Nieuws dat doorgaans onder de radar verdwijnt omdat het model hier niet verkrijgbaar is. Maar dankzij de nieuwe HondaVac-optie zetten we hem toch in de spotlight.

HondaVac is namelijk een ingebouwde stofzuiger. Superhandig, om vrouwlief nou eindelijk eens zelf haar voiture schoon te laten maken. De slang is groot genoeg om ieder deel van het interieur te bereiken en ook zonder dat de 3.5-liter V6 met 248 pk staat te ratelen is de inbouw-stofzuiger nog acht minuten te gebruiken. En een geoefende huisvrouw weet haar zuigopdracht meestal wel binnen die tijd af te ronden.

Meer afbeeldingen van de noviteit in deze gallery, waar tot grote ergernis van vrouwelijk opinieblad Opzij louter dames in de weer zijn met de HondaVac.

Honda zegt dat dit de eerste keer is dat ze een stozuiger – optioneel – inbouwen in een productiemodel. Wij vragen ons nu vooral af: welke huishoudelijke apparaten, zoals de hand-espresso in Fiats, zou je nog meer in auto’s willen zien?38 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Een magnetron
@aallex: Plus een magnetron = twee magnetrons! Maar even serieus, ik vind dit niet op een magnetron lijken. Het zal vast wel weer verkopen in de VS.
@theblackstig: Als ik nu zit te kijken naar de oude generatie van rond 2008 vind ik die veel mooier. Of de Honda Stream, wat pas echt een geslaagd ontwerp is.
@theblackstig: Werd de Stream in NL verkocht? Ik heb ze altijd alleen in Indonesië en andere landen in ZO-Azië gezien…. OT: Doe mij maar een oven, een frituur en een koelkast
@toyotafortuner: Neen, de Stream werd niet officieel hier verkocht. Maar ik heb op een tuningfestival wel een paar verlaagde Streams met wat dikkere velgen eronder gezien, en dat zag best dik uit. Ook al zijn die wagen waarschijnlijk niet vooruit te branden.
@theblackstig: ”Wij vragen ons nu vooral af: welke huishoudelijke apparaten, zoals de hand-espresso in Fiats, zou je nog meer in auto’s willen zien?” De magnetron is geen waardeoordeel over het ontwerp van de Odyssey.
@bazzelijn: Een magnetron zou op zicht wel als waardeoordeel dienst kunnen doen. Grote bak metaal + plastic en met grote deur(en).
@bazzelijn: Hm. Ik zou toch eens de tekst moeten lezen…
Dit is er eentje in het rijtje van meest zinloze maar praktische opties.
@rbngrt: je spreekt jezelf tegen
@rbngrt: Sterk! ben het met je eens! in de file lekker de auto uitstofzuigen!
Briljant! Ik zou wel een espresso apparaat willen!
Oke dan, dus die ene keer in 2 weken dat je je kofferbak schoonmaakt, moet je een stofzuiger in je auto hebben omdat je te lui bent om hem even uit huis te pakken..

Wat is het volgende? Een imperial met daaraan 2 wasborstels aan de zijkant, zodat je de auto mooi glimmend kan houden?
@roberto: als je autovrij woont is het anders vrij lastig hoor.
Het kan aan mij liggen maar is elke auto met een (soccer)mom achter het stuur niet uitgerust met een standaard zuig functie?
OT handige optie wanneer er regelmatig kinderen en een hond meereizen. Verder is model minder fraai als de eerder genoemde Honda Stream destijds.
een frituur, magnetron en koelkast zouden wel leuk zijn naast dat espressoapparaat
ik houd graag huis op andere wijze
Eerlijk gezegd best handig
Ik dacht dat fabrikanten het er over eens waren dat auto’s lichter maken toch beter is. A voor de handeling en B voor het milieu. Krijgen we dit soort onnozele opties.
Iedereen kan zeggen wat ie wilt; toch is het wel handig :)

Mocht je even geen zin hebben om persé je auto door de wasstraat te halen om even te mogen zuigen afterwards. En niet iedereen heeft een parkeerspot voor zijn deur toch?
@MLTB:
Maar je sleurt wel altijd een stofzuiger mee, gaat leuk in tegen de trend wagens lichter en efficiënter te maken…
@StijnB: Tja dat is idd wel de andere kant van het verhaal.. Laten we zo zeggen, ik hoef het niet in m’n snelle sportwagentje te hebben inderdaad :’)
@MLTB:
Dan is eventueel een stopcontact achterin de wagen en een compacte stofzuiger (die je ook nog in huis kan gebruiken) handiger (zeker als je in de stad woont). :)
What’s next? Een strijkplank als optie?
Koelkastje, duh.. Onder de achterbank ofzo.
Precies groot genoeg voor een kratje.
Dat kan grager! http://youtu.be/uN6bd-DEFbI?t=0m58s
@sir_smokalot: Lol, blijft episch.
Schitterende wagen! Je ziet ze echt veel in China rijden. Zwart en verlaagd..hmmm
Beetje glijmiddel op het mondstuk (see what i did there?) en behalve je vrouw heb jij er ook nog wat aan!
Dat zuigt
beste MPV ooit!
dit is zegmaar de mercedes r-klasse van honda.
Kan die stofzuiger de auto zelf niet opzuigen? Dat zou wel mooi zijn, man man wat een horizon vervuiler…
“En een geoefende huisvrouw weet haar zuigopdracht meestal wel binnen die tijd af te ronden” Mega lol smoke :)
@norge: Hoho, ik zou dit soort vuilspuiterij nooit mijn strot uit krijgen. Dit is allemaal het werk van die zedeloze @ricardo!
@sir_smokalot: Merkwaardig, waarom ging ik er automatisch vanuit dat jij het geschreven had ? :mrgreen:
Wat een nutteloze optie. (En wat een lelijke auto.) Te lui om even de snoerloze Dyson uit de garage te nemen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).